Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z podłączeniem Helixów

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z podłączeniem Helixów

Witam posiadam następującą instalacje:
    drzwi przód - oryginalne głośniki (mazda 323f ba) podłączone pod radio alpine cda-9852RR,
    drzwi tył - helix dark blue, podłączone pod 3 i 4 kanał wzmaka alpine mrv-f345,
    bagarznik - RE Audio RE-10 S4, podłączony pod 1 i 2 kanał wzmaka alpine mrv-f345.
    Zamierzam dokupic kolejny komplet helixów na przód i tu się pojawia problem, nie wiem w jaki sposób je podłączy? Może wystarczy je podpiąc pod 3 i 4 kanał tam gdzie ich koledzy heh. Mam tylko nadzieje że się obejdzie bez kolejnego wzmaka.
    Pozdrawiam.

wojtas8850,
    Nie obejdzie się bez kolejnego wzmaka. Potrzebujesz 5 lub 6 kanałów ( 2 zmostkowane na suba).
    Ewentualnie podłącz przód pod wzmaka i suba a tył pod radio. A najlepiej to byś zrobił jak byś sprzedał tył i dołożył kasę do lepszego systemy przedniego. Z tyłu głośniki nie są potrzebne.
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dzięki za szybka odpowiedz. No to teraz mam dylemat, ale jeśli sprzedam tył i kupie coś lepszego na przód to mogę je podpiąc pod tego wzmaka co mam??

Skomentuj

wojtas8850,
        nie wiem jaką on mocą dysponuje ale myślę, że nawet powinieneś tak zrobić. Moc ze wzmaka to moc ze wzmaka a nie z końcówki radia.

Już wiem co to za wzmacniacz wystarczy.
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
        X