Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

głośniki na przód

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

głośniki na przód

Witam wszystkich
    Mam omegę i nie gra.
    Trzeba coś zrobić zeby grała.
    Moje radio to jakiś pioniek z mp3 ale będzie do tego wzmak.
    Potrzebuje głośniki do przodu 16 midwoofer i jakiś wysoki na słupek. przeglądałem allegro i ma to być coś bardziej budżetowego. Szczeże to coś sobie wybrałem ale nie wiem co w moim przypadku było dobre.

1. GMS 960

2. phonocar

3. magnat

4.i jeszcze jeden phonocar

Gms960 zestaw kiedyś nawet bardzo polecany przeczytałem na naszym forum wycinek z innego forum co wkleił cousor że są dobre, a phonocary z tego co kojarze to kiedyś pierwsza liga teraz trochę gorzej a magnat to magnat.

Jeżeli jakieś sugestie to bardzo proszę o pomoc w dobrym wyborze.

Mam vibe SE-K60, jak coś mogę użyczyć do odsłuchu.

Kumpel w omedze B ma zestaw Phase CFS 165.25 cięty aktywnie, też warto posłuchać.

Te phonocary kumpel ma u siebie, myślę, że nie byłoby problemu, żeby je ew. przekręcić do ciebie.

Skomentuj

Wszystko pięknie ale prawdę mówiąc nie mam czasu posprzątać auto nie mówiąc już o przekręcaniu głośników. Zauważyłem że na wszystkich forach powtarzają się te same modele głośńków budżetowych czyli:

DSK165 herz`a

Helix Dark Blue DB 62.1

SIGNAT L16

GMS 960 HI-END.

Wiadomo że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Chodzi mi o to że ktoś miał na pewno do czynienia z tymi głośnikami słyszał je, etc. Więc jeżeli jest ktoś kto mnie ukierunkuje to bardzo proszę się nie krępować.

Skomentuj

Ale co z tego, że np. ja podam Ci najlepsze rozwiązanie, jak akurat tobie może nie przypaść ono do gustu.

DSK hertza mają tandetny tweeter, to już Mission za 10zł brzmi lepiej.
        Signat L16 to same wooferki, należałoby do tego dokoptować tweeter.
        Helix to bardzo przyjemny zestaw. GMS niestety nie miałem okazji słyszeć, ale może to się zmieni w najbliższym czasie.

Na allegro jest teraz używany zestaw Audio system MX165:
        http://allegro.pl/item763178091_audi..._165_plus.html
        W cenie niewiele większej od helixów i hertzów, a moim zdaniem będzie lepszym rozwiązaniem.

Skomentuj

Witaj

Rozmawiałem dosłownie przed chwilą z "Magikiem ze Sląska" (Audiomaniak- Gliwice) i te GMS które są teraz w sprzedaży nie wiele mają wspólnego z tymi GMS z którymi zdobył MP. Tamte miały membrany papierowe a te mają PP. Pozostała po ich tylko nazwa. Zobaczę to co proponujesz, a ja jestem uniwersalny jak guma, wiec się zobaczy. Pozdro

Skomentuj

jako były użytkownik omegi b powiem Ci że tanie głośniki nic a nic nie poprawią jakości dźwięku w Twoim aucie w porównaniu do ori zestawu blaupunkta (głośniki+radio).

Jeżeli zmiana to na przykład na Signat H16 +T3/T5 lub Tonsil Speed 1700s itp pędzone dobrym jakościowo wzmakiem oraz dobrą jednostką główną.

Ps. dziwne że pionek nie ogarnia głośników (?).
            low-END

Skomentuj

A wiec

Pionek ogarnia głośniki i daje sobie z zestawem fabrycznym rade, ale zestaw ów tak jest roz(.)ie(.)rzony że po prostu nie gra ( pourywane zawieszenie górne głośńika).

Wybór na głośniki do przodu już padł - będą to helixy db 62.1 myślę że na tą cene grają przyzwoicie (przynajmniej w porównaniu do herzów mają poprawne wysokie tony).

Zasilać to będzie świerzo zdobydy wzmak MAC AUDIO MACKATTAK 400 posiadający moc 4*50W rms.

Myślę że mi to w zupełności wystarczy.

Skomentuj

Czaruję...
              X