Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDN-30-500-2x4-AA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDN-30-500-2x4-AA

Witam. Miał ktoś może styczność z nowym wytworem STX GDN-30-500-2x4-AA ? Jeżeli nie to jak się wam wydaje - czy nadaje się to do czegoś? W sumie cena jest zachęcająca i dosyć przyzwoicie to wygląda.
    Pozdr. zadobu

Nikt nie miał styczności... Zagadaj do Pawła.S. Wspominał że jak ktoś będzie chciał to kupić to on mu może zrobić po kosztach budę do tego głośnika (Pawłowi dobrze to wychodzi) w zamian za możliowść posłuchania przez chwilkę tego głośnika... Myślę że dla początkującego to doskonała oferta :)

Skomentuj

Głośnik parę dni w ofercie A ty sie pytasz czy ktoś go miał prosze, chociaż może kolega Sound Wave?

Skomentuj

Sorry, nie wiedziałem od kiedy jest w ofercie. Pytam się, bo zastanawiam się czy w odpowiedniej aplikacji będzie lepiej grało niz "tuba" Magnat ThunderBull 3000xl pod Magnatem The Rock. Nie chodzi tu o audiofilską jakość (bo to w zasadzie zastanawiam się w kogoś imieniu ;]), ale podobno przestał wystarczać. A tak przy okazji to jaka byłaby różnica gdyby skierować wylot bass-reflexu w kierunku ściany bagażnika, a głośnik w wolną przestrzeń? (Teraz jest na odwrót). Dzięki.
        Pozdr. zadobu

Skomentuj

Podejrzewam że żadnej a najlepiej sam sprawdź i to nie jest tuba tylko zwykly br.

Skomentuj

Wiem. Tuba napisałem w cudzysłowiu (tak to nazywają w internecie, a przecież wiem że tuba to zupełnie co innego).

Zamieszczone przez melisław
            Zagadaj do Pawła.S. Wspominał że jak ktoś będzie chciał to kupić to on mu może zrobić po kosztach budę do tego głośnika (Pawłowi dobrze to wychodzi) w zamian za możliowść posłuchania przez chwilkę tego głośnika...
            Byłby to niezły pomysł, ale jednak wolałbym troszkę poskilować w budowaniu paczek

A tak w ogóle to jak wam się wydaje co byłoby opłacalniejsze (nie pywam tu już o doświadczenia praktyczne ale o czystą teorię): wcześniej wspomniany twór STX'a czy starsze, ale droższy i słabszy GDN-30-300-4-AP ?

Skomentuj

Zamieszczone przez zadobu
              Sorry, nie wiedziałem od kiedy jest w ofercie. Pytam się, bo zastanawiam się czy w odpowiedniej aplikacji będzie lepiej grało niz "tuba" Magnat ThunderBull 3000xl pod Magnatem The Rock. Nie chodzi tu o audiofilską jakość (bo to w zasadzie zastanawiam się w kogoś imieniu ;]), ale podobno przestał wystarczać.
              Nie nastawiałbym się, że przy którymś ze wspomnianych stx'ów będzie mocniej.

Jaki kolega ma aktualnie wzmacniacz? Jak wygląda instalacja prądowa?

Skomentuj

Bez monobloka bym nie podchodził do tego głośnika.

Skomentuj

Zamieszczone przez Hubertoos0222
                  chociaż może kolega Sound Wave?
                  on go budowal/projektowal :lol:
                  no ale nie wypowiada sie od dawna u nas :|

A tak przy okazji to jaka byłaby różnica gdyby skierować wylot bass-reflexu w kierunku ściany bagażnika, a głośnik w wolną przestrzeń? (Teraz jest na odwrót
                  wtedy b-r by slabo dzialal. teraz pewnie glosnik gra w blache :P

wcześniej wspomniany twór STX'a czy starsze, ale droższy i słabszy GDN-30-300-4-AP ?
                  na moc nie patrz - AP brakuje zejscia. tego nowego jeszcze nie znamy. ale ma jedna zalete...
                  Zamieszczone przez LosCroques
                  Bez monobloka bym nie podchodził do tego głośnika.
                  a no wlasnie zaleta tego glosnika sa 2 cewki 4ohm - czyli moznaby podlaczyc go do bardzo popularnych i tanich wzmacniaczy 4 kanalowych :P

jak znajdzie sie chetny na testy to pobawie sie i litrazami i zasilaniem (tanie 4 kanalowki i lepsze/mocniejsze 2 kanalowe)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                    Zamieszczone przez Hubertoos0222
                    chociaż może kolega Sound Wave?
                    on go budowal/projektowal :lol:
                    no ale nie wypowiada sie od dawna u nas :|
                    a szkoda, bo gdyby pomogl w aplikacji tych glosniczkow mysle ze popyt na stxy bylby jeszcze wiekszy

Skomentuj

on go budowal/projektowal
                      Tak myślałem ale nie chciałem sie wychylać :razz:

Skomentuj

Z jednej strony może się nie wypowiadać bo może ma to w umowie z STX (coś w rodzaju lojalki?) a z drugiej strony, tak jak pisze dolphin123, gdyby rzucił trochę światła na ten temat pewnie popyt by wzrósł... no ale nie mógł by przecież chwalić wszystkich głośników bo nie był by wtedy wiarygodny, niektóre musiał by odradzić a to już nie jest po myśli firmy bo ona przecież musi sprzedawać wszystko co ma w ofercie... a może przyczyna jest bardziej prozaiczna - nie ma czasu albo już mu się znudziło

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl
                          Z jednej strony może się nie wypowiadać bo może ma to w umowie z STX (coś w rodzaju lojalki?)
                          nie - poprostu nie ma czasu
                          Zamieszczone przez dabyl
                          no ale nie mógł by przecież chwalić wszystkich głośników bo nie był by wtedy wiarygodny, niektóre musiał by odradzić a to już nie jest po myśli firmy bo ona przecież musi sprzedawać wszystko co ma w ofercie...
                          no i wlasnie tak robil
                          szczerze pisal ktore sa warte zainteresowania a ktore omijac :P

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
                            Jaki kolega ma aktualnie wzmacniacz? Jak wygląda instalacja prądowa?
                            Wzmacniacz 2ch Magnat The Rock, instalacja szczerze nie mam pojęcia

a no wlasnie zaleta tego glosnika sa 2 cewki 4ohm - czyli moznaby podlaczyc go do bardzo popularnych i tanich wzmacniaczy 4 kanalowych
                            Jak się w takim przypadku podłącza taki głośnik i mostkuje wzmacniacz? (pogubiłem się)
                            Prosiłbym o podanie jakiegoś przykładowego modelu wzmacniacza

jak znajdzie sie chetny na testy to pobawie sie i litrazami i zasilaniem (tanie 4 kanalowki i lepsze/mocniejsze 2 kanalowe)
                            Pewnie ja będę tym chętnym, bo mam marne zaplecze (posiadacz tego sprzętu jest w Polsce tylko co jakiś czas na 2-3 tygodnie, ja nie mam zbyt wiele czasu jak on jest, a sam nie posiadam żadnego wzmacniacza, ani instalacji CA w moim autku, nawet nie mam odpowiedniego stacjonarnego wzmacniacza do przetestowania i wygrzania). Proszę tylko PawłaS o szczegóły chociażby na PW.

Skomentuj

Jak się w takim przypadku podłącza taki głośnik i mostkuje wzmacniacz? (pogubiłem się)
                              sygnal na suba rozdzielasz na 4 wejscia wzmacniacza
                              mostkujesz 2 pary kanalow zeby uzyskac 2 mostki - no i kazda cewka do jednego mostka

wiele osob krytykuje takie rozwiazanie ale wiem ze dziala

Prosiłbym o podanie jakiegoś przykładowego modelu wzmacniacza
                              dowolny 4 kanalowy o mocy od 4x50w w gore (radia odpadaja :P )
                              a ile dokladnie to nie wiem bo musialbym najpierw potestowac go

Pewnie ja będę tym chętnym... Proszę tylko PawłaS o szczegóły chociażby na PW.
                              wplacasz na poczatek przynajmniej zaliczke i zamawiam glosnik. wsadzam go w skrzynke testowa, slucham, bawie sie litrazami itp i ide po plyty na docelowa skrzynke
                              skladam, skrzynke, oklejam, pakuje calosc w karton, wplacasz reszte i cieszysz sie subem (o ile poczeksz odpowiednio dlugo :P )

Skomentuj

No nic... jeszcze się trochę pozastanawiam.
                                BTW... a co moglibyście ewentualnie polecić do już posiadanego wzmacniacza (2ch Magnat The Rock), gdybym jednak chciał się sam pobawić (jaki inny głośnik, lub jakaś inna konstrukcja już opublikowana na forum), bo jednak kurcze to ma być DIY
                                Pozdr. zadobu

Skomentuj

i tak bym bral tego STXa :P
                                  tylko sam musialbys sie nim pobawic

Skomentuj

Nawet do tego wzmacniacza? On się ma nijak do tego głośnika
                                    RMS (4 Ohm) 2 x 65 W 1 x 200 W
                                    RMS (2 Ohm)2 x 100 W
                                    A tu jak chcemy połączyć obydwie cewki to potrzebujemy 1x ok 200-300W w 2ohm
                                    pozdr.

Skomentuj

Czaruję...
                                    X