Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie co do mojej instalacji

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pytanie co do mojej instalacji

Witam, oto mój pierwszy post na forum:)

Posiadam BMW E46 coupe, zamontowane fabrycznie naglosnienie wg mnie nie dawalo rady, albo po prostu chcialem czegos wiecej (harman/kardon). Mam już radio ALPINE CDA-105ri, wzmacniacz JBL 5355E (5 kanalowy), sprzodu glosniki focal access 130, zostalo mi tylko kupić jakiś zestaw na tyl oraz subwoofer, jakie glosniki polecacie, jakie tam wchodza na tyl, chodzi mi o rozmiar czy moze jest jakas strona w necie gdzie sie sprawdza takie rzeczy??? A i wogole mam spalony jeden tweeter, i zastanawiam sie czy musze kupic te same focala co byly w zestawie czy moze cos innego, jakie polecacie glosniki na ten tyl i jaki subwoofer, najlepiej nie duzy a wydajny:)

a i mam jeszcze taki glosnik nikotonowy: http://www.audiosklep.pl/jbl-gto-1514-1400w-p-1981.html moze mozna byloby go jakos wykorzystac

Pzdr

Zamieszczone przez nowamichal
    jakie glosniki polecacie
    na tyl (o ile to wogole konieczne) to samo co na przodzie

A i wogole mam spalony jeden tweeter
    mozna sprobowac go naprawic - tam jest zwrotnica pierwszego rzedu wiec czesto takie rzeczy sie dzieja

i zastanawiam sie czy musze kupic te same focala co byly w zestawie czy moze cos innego
    mozna inne ale wtedy trzeba by zrobic nowa zwrotnice

jakie polecacie glosniki na ten tyl i jaki subwoofer, najlepiej nie duzy a wydajny:)
    a jaki budzet? i jakiego typu glosnika szukasz? do jakiej muzyki?
    a i mam jeszcze taki glosnik nikotonowy: http://www.audiosklep.pl/...00w-p-1981.html moze mozna byloby go jakos wykorzystac
    no ale go nie napedziesz swoim wzmacniaczem :???:

Skomentuj

slyszalem ze do mojej e46 wchodza na przodz 16cm glosniki? mzoe te focale wrzuce na tyl a na przod jakies 16tki? Dlaczego ten wzmacniacz nie pociagnie tego glosnika basowego? Tyl chce zmienic bo glosniki oryginalne sa popalone, bo taki mi ktos to wszystko zamontowal, wogole mialem skrzynie na caly bagaznik ale rezygnuje z tego za duze, brzydkie i nie wygodne i nie potrzebuje tyle basu...

A gdzie w warszawie ktos moze mi to wszystko zamontowac, poskladac, i popodlaczac?? Polecacie jakis warsztat za rozsadna cene i rozsadna jakosc roboty:)

Skomentuj

Dlaczego ten wzmacniacz nie pociagnie tego glosnika basowego?
        tzn grac bedzie. ale nie tak jak powinien
        to tak samo jakbys do wielkiego samochodu dal maly silnik - poprostu ledwo daje rade :P

mialem skrzynie na caly bagaznik ale rezygnuje z tego za duze, brzydkie i nie wygodne i nie potrzebuje tyle basu...
        brawo - widac ze sie uczysz
        w takim razie sprzedaj ten glosnik

A gdzie w warszawie ktos moze mi to wszystko zamontowac, poskladac, i popodlaczac?? Polecacie jakis warsztat za rozsadna cene i rozsadna jakosc roboty:)
        najlepiej poszukac jakiegos forumowicza - napewno zrobi to taniej i czesto lepiej niz tanie zaklady.
        a pewnie bedzie mial troche sprzetu wiec zanim cos kupisz to posluchasz i zdecydujesz swiadomie a nie w ciemno

no ale nie wiem kto teraz z warszawy moglby pomoc :???:

Skomentuj

Czaruję...
        X