Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bass Reflex czy Closed w podłokietnik?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Bass Reflex czy Closed w podłokietnik?

Witam.
    Kupiłem samochód opel Vectra B sedan. przełożyłem cały sprzęt z poprzedniego samochodu.
    niestety nie gra to tak jakbym się spodziewał.
    Mam :
    Powerbass M-10 w skrzyni closed 20 litrów.
    http://essa.com.pl/oferta/index.php?...d=180&pid=1106

Napędza go μ-Dimension μ-Glow 4075v.2
    http://essa.com.pl/oferta/index.php?...d=184&pid=1005

niestety ciężko się jest przebić basowi do środka, chciałbym wykorzystać tylni podłokietnik w kanapie, i teraz się zastanawiam czy jest sens dawać skrzynkę bass reflex czy zostawić closed.
    Generalnie słucham techno, trance i trochę czarnej muzy.

Co o tym myślicie

Pod podłokietnikiem jest blacha ?? Jeżeli tak do byś musiał wyciąć w niej dziurę i skrzynke skierować głośnikiem do tej wyciętej dziury. Skrzynki bym na Twoim miejscu nie przerabiał. Wogóle nie proponował bym wycinać dziury bo psujesz auto w ten sposób ale innego wyjścia nie widzę jeżeli sub musi być w bagażniku. Ja też miałem ten problem w mojej e34 sedan i stwierdziłem że lepiej będzie wsadzić skrzynkę do podłokietnika ale kosztem małej obudowy. Niestety wyszło tylko 10 litrów i myślę że u Ciebie będzie podobnie. Minus jest taki że trzeba mieć cały czas otwarty podłokietnik ale jak nie jeździsz w więcej niż 4 osoby to warto bo skrzynka jest bezpośrednio w kabinie kierowcy i ten bas nigdzie nie ucieka.. drugi plus taki że nie wycinasz żadnych dziur w blachach auta. A jak potrzebujesz jechać w 5 osób to go poprosty wyciągasz i chowiesz podłokietnik :) Ja uważam że to najsensowniejsza ze wszystkich możliwości.

Skomentuj

już się przyglądałem i sprawa wygląda tak że nie trzeba żadnej blachy wycinać, ale w pewien sposób będę musiał rozbroić. I chyba zrobię tak jak mówisz, zostawię tę skrzynkę przymocuje głośnikiem skierowanym na kierowcę i będzie dobrze. Z góry dzięki i pozdrawiam.

Skomentuj

Czaruję...
      X