Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

car audio ok 2 000zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

car audio ok 2 000zł

witam
    z racji ze sie na tym zupelnie nie znam prosze o poprowadzenie za raczke jak slepca
    radio juz posiadam nakamichi cd45z i teraz cos do tego by sie przydalo

piszcie wszystko co jest potrzebne czyli pewnie jakies kable, glosniki, wzmacniacz, i cos w bagazniku
    auto golf II
    muzyka rozna od disco po muzyke clubowa pop i wszystko co jest dobre :)

nie trzymac sie kurczowo 2000zł jak wyjdzie 100 czy 200 wiecej lub mniej to przeciesz nie tragedia :)

oczywiscie nie wliczam wyciszenia jakiegos, a jakiego to mam nadzieje ze powiecie ( w bagazniku odkleily sie te plastry gumowe)

i takie pytanie kiedy kupowac czy teraz czy na wiosne ceny ulegna zmianie czy raczej nie??

adi088, prawda jest taka ze te 2000zl to moze byc duzo lub malo
    jako ze jestes nie doswiadczony to wiekszosc prac bedzie musial wykonac ktos inny
    jako nie doswiadczony rowniez nie masz sprecyzowanego gustu wiec kazdy doradzi to co sie mu podoba

radyjko masz bardzo fajne.
    ja bym do tego dokupil vife A16-WG do tego kopolka - conajmniej D26NC (lub cos lepszego)
    a do bagaznika np intertechnik MDS10
    co do wzmacniaczy to zalezy jaka okazja sie trafi

zanim cokolwiek zaczniesz wydawac proponuje zaczac odwiedzac zloty, zawody itp i posluchac jak najwiecej sprzetu. wtedy sam wybierzesz te glosniki z ktorych bedziesz naprawde zadowolony

Skomentuj

kolego ale nie mam czasu niestety na podroze i poszukiwania polaczyc i inne sprawy techniczne juz rzobie sam wy tylko powiedzcie co kupic za ta kase

dostalem propozycje i co wy o tym myslicie?? co to jest wart?? czy tu jest jakas okazjia??

dostalem propozycje i co to jest wart??

Focal acces 165A1 -380zł
      Audioson SRX5 -600zł
      DLS W610 w skrzyni BR - 400zł http://www.essa.com.pl/oferta/index....kid=89&pid=409
      dls W712 w skrzyni - 450zł http://www.essa.com.pl/oferta/index....kid=89&pid=412

Phase CFS 165.25 - 600zł (nowy w podelku lecz bez gwarancji)
      Nominal Power handling: 100 Watt
      Max. Power handiling: 150 Watt
      Impedance:4 Ohm
      Frequency response: 32 - 32.000 Hz
      lower cut-off frequency: 32 Hz
      upper cut-off frequency: 32.000 Hz
      Soundpressure level: 92 dB
      Diameter woofer: 165 mm
      Diameter tweeter: 25 mm
      Made In Gemany

i http://www.allegro.pl/item774712032_...00wat_rms.html

Skomentuj

adi088, popraw linki bo nie wchodzą

Skomentuj

poprawione

Skomentuj

adi088, a czy nie kumasz i czytać nie potrafisz, że tutaj duże znaczenie mają gusta, podejście do muzyki oraz wymagania do niej? Nie ma jednego określonego zestaw NAJ, tak jak w każdej innej dziedzinie....

"muzyka rozna od disco po muzyke clubowa pop i wszystko co jest dobre " to różna czy jednak tylko dicho? i co to jest dobre? widzisz... znów każdy inaczej o tym myśli;]

Warto podjechać i usłyszeć co w aucie można wykonać. Chyba, że Ci zależy na "graniu" a nie na brzmieniu muzyki;]

Skomentuj

adi088, na twoim miejscu zrobił bym coś jak radziPawel S., czyli na przód konkretny zestaw 16,5 może być na tych Vifach co doradził a kopółeczki mogą być z Proa System Teams na przykład Neo10 do tego używany ale dobrej jakości wzmacniacz(tu ma to spore znaczenie) poszukaj do zasilenia przodu coś z Xeteka, Axtona(stare serie robione w Szwajcarij) Sony XM, audi son,empchaser , lub earthquake, moc nie musi być tu porażająca coś w granicach 50-70 w na kamał spokojnie wystarcz świetnie nadają się do tego i są tanie starsze modele signata np. ROCK 1.

Do bagaja też propozycja Pawła jest tu bardzo na miejscu głośniczek do zupełniania przodów rewelacja bez buczenia i łomotu sama kwintesencja dobrego basu. Zasilić go trzeba czymś bardziej konkretnym najlepiej monoblokiem albo porządną dwókanałówką o mocy minimum 200W w mostku najlepiej około 350RMS zasili większość normalnych głośników z zapasem. Tu rozglądaj się za Signat z serij RAM serja 3 bardzo mocna i solidnie wykonana albo JBL, Helix empchaser EA2100 bardzo mocny i wydajny.

Tak czy siak idź w kierunku jakości a nie ilości bo zbiegiem czasu jak do ciebie to dotrze to stracisz troszkę grosza na zmiany.

Po krótce kosztorys ile na co przeznaczyć:
              Głośniki przód najważniejsze bo najwięcej wniosą od siebie około 400-500zł
              Wzmak do przodu nie zbyt mocny ale jakościowy spokojnie 200-300zł wystarszy
              Głośnik w bagaj jakaś 10" np IT 500zł
              Wzmak do suba coś mocnego ale już nie tak jakościowego jak na przód(oczywiście bez chińskich wynalazków) 300-400zł
              Resztę co ci zostanie kup kable i wygłusz drzwi i lest bajka.

Skomentuj

"signat np. ROCK 1" wg. mnie to szumofon

i średnio się nadaje na przód .

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124
                  "signat np. ROCK 1" wg. mnie to szumofon
                  może nie jest najwyższych lotów ale i tak jest lepszy od tego co teraz oferują nowe chińskie wynalazki a ten chociaż jest tani a dobry.

Z drugiej strony dlaczego według ciebie jest taki kiepski gdzie go słuchałeś i na jakim sprzęcie??

Skomentuj

U mnie w furce system dls-a był na początek

później różne inne nie Chińskie produkty.

Nie napisałem że jest kiepski tylko że szumofon

O Chińskich wzmacniaczach się nie wypowiadam bo ich nie znam .

Skomentuj

wiec tak. ja posiadam focale acces 165 a1 do tego wzmak audison srx3 i skrzynia jl audio 12w1 zamknieta. ja osobiscie jestem zadowolony bardzo. udalo mi sie wszystko kupic na allegro po okazyjnych cenach. slucham wszystkiego od radia po metal. i musze napisac ze sprzet sie sprawdza. goraco polecam

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
                        kopółeczki mogą być z Proa System Teams na przykład Neo10
                        a nie miało być przypadkiem neo20?
                        czyli vifa d20 ale ona jest już nie dostępna. Teraz można kupić simplexy w podobnej cenie.
                        A d26nc moży być jak najbardziej do vify 16 ale nie do czegoś lepszego. wg mnie ta kopułka nie zasługuje na lepszy głośnik.
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

toma085 gdzie indziej podobnie mi powiedziano w tym ze abym szedl na jakosc nie na grzmot bo za pare lat zrozumiem :)

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                            a nie miało być przypadkiem neo20?
                            czyli vifa d20 ale ona jest już nie dostępna
                            a dajcie spokoj z tym glosnikiem - wg mnie to porazka do CA :???:
                            (mam na stanie zebyscie sie czasem nie czepiali :P )

Zamieszczone przez lklukasz
                            A d26nc moży być jak najbardziej do vify 16 ale nie do czegoś lepszego. wg mnie ta kopułka nie zasługuje na lepszy głośnik.
                            a wg mnie ten zestaw moze zagrac duuuzo lepiej jak tylko zafunduje mu sie odpowiednia zwrotnice. to co oferuje PROA to jakas parodia :lol:

Zamieszczone przez adi088
                            abym szedl na jakosc nie na grzmot bo za pare lat zrozumiem
                            wcale nie pare lat. ja i koledzy szybko to zrozumielismy

Skomentuj

adi088, jak chcesz nowy sprzęt to tutaj masz sprawdzone zestawy:
                              http://audiomanufaktura.pl/wyprzedaz...michal-poleca/

W zależności od wymagań. Można też od razu kable i maty zamówić, poradzić się itp.

Skomentuj

Czaruję...
                              X