Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

skrzynka do alfa 147?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

skrzynka do alfa 147?

Planuję wymienić audio w alfie Romeo 147 – powiedzcie proszę czy do takiego małego auta opłaca się wstawiać skrzynkę basową? Jeśli tak to jaką?

Sebix, pewnie ze sie oplaca. kolega ma suba w maluchu, inny mial w lanci Y a nawet i smarty sa naglasniane

Zamieszczone przez Sebix
    Jeśli tak to jaką?
    a to juz jest trudniejsze pytanie
    ile masz na to kasy?
    jaki masz wzmacniacz?
    co jest na przodzie?
    czego sluchasz?
    czego oczekujesz od suba?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      Sebix, pewnie ze sie oplaca. kolega ma suba w maluchu, inny mial w lanci Y a nawet i smarty sa naglasniane

Zamieszczone przez Sebix
      Jeśli tak to jaką?
      a to juz jest trudniejsze pytanie
      ile masz na to kasy?
      jaki masz wzmacniacz?
      co jest na przodzie?
      czego sluchasz?
      czego oczekujesz od suba?
      Hej,
      moj budzet to okolo 1,5k. póki co mam seryjne audio dla alfy, nie wiem jakies firmy, ale całkiem przecietne.
      Nie mam wiec zadnego wzmacniacza, radio seryjne i 4 miejsca na głosniki 160mm. Słucham raczej housików, chciałbym trochę podciągnąć niskie tony ale wolalbym uniknąć jakichs skomplikowanych instalacji. Czy da się to uzyskać samymi głośnikami na przód + nowym radiem? Nie jestem mega-wymagającym sluchaczem :>

dzieki pzdr

Skomentuj

samym radiem niewiele zdzialasz. jest za slabe zeby napedzic glosniki grajace lepiej basem
        tak wiec albo zmniejszysz wymagania co do basu albo musisz zainstalowac wzmacniacz...
        z takim budzetem sam sobie pradzisz - w zakladzie CA nigdy nie wystarcza :P

Skomentuj

No samym radiem i głośnikami napewno nie uzyskasz takeigo efektu. Do tego proponowałbym wzmacniacz,może np: Blaupunkt 2 x 60W Bass Booster

Skomentuj

Xsonic, bez obrazy ale nie rob sobie antyreklamy i usun z podpisu link... :roll:

Skomentuj

Dzięki za wszystkie wskazówki – za namową znajomego zdecydowałem się na system MDS (podobno mało znana w Polsce ale dobra?) i muszę wam powiedzieć że gra naprawdę kozacko. Wziąłem wzmacniacz
              http://shofershop.pl/WZMACNIACZ_4_KA..._120W-438.html
              i zestaw głosników:
              http://shofershop.pl/DWUDROZNE_GLOSN..._150W-455.html
              Razem z montażem i wygłuszeniem drzwi wyszło mniej niż1000. Nawet na radiu seryjnym brzmi o niebo lepiej, ale po świetach planuje zmienić i odtwarzacz.

Skomentuj

Czaruję...
              X