Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skrzynia do 800zl

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Skrzynia do 800zl

Witam.

Poszukuje gotowej skrzyni do 800zl.
    Glownie ma byc do bardziej wolniejszej muzyki trance oraz zadziej hiphop, chcialbym aby mial dosc gleboki bass, oraz duza skutecznoscm, w okolicy 500RMS

podpiety bedzie do wzmacniacza CarPower 1502
    samochod to Opel Omega Sedan, wiec musi sie potrafic "przedrzec"

Magnaty raczej nie ciesza sie dosc dobrymi opiniami ale co powiecie o takim?
    MAGNAT AD 130 BP http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=778702137

Zamieszczone przez WRC7707
    duza skutecznoscm, w okolicy 500RMS
    a co ma wspolnego moc ze skutecznoscia?

Magnaty raczej nie ciesza sie dosc dobrymi opiniami ale co powiecie o takim?
    MAGNAT AD 130 BP http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=778702137
    masz 800zl na suba i szukasz magnata bo ma fabryczna skrzynie?
    skrzynia na zamowienie pod wymiar to 100-200zl wiec lepiej poszukac osobno glosnika a pozniej zamowic do niego skrzynie

zamiast tego magnata wolalbym kupic nowego STXa. tanszy i idealnie pasuje pod ten wzmacniacz

oczekujesz glownie mega cisnienia czy rowniez troche muzykalnosci?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      co ma wspolnego moc ze skutecznoscia?
      ma tyle co moje widzi mi sie, szukam 500RMS, nie 200, 300 tylko 500

skrzynia na zamowienie pod wymiar to 100-200zl wiec lepiej poszukac osobno glosnika a pozniej zamowic do niego skrzynie
      jak najbardziej masz racje, ale nie mam czasu, by to wszystko wyliczac, stroic itp, itd. szukam opcji dla najbardziej leniwych.

zamiast tego magnata wolalbym kupic nowego STXa
      STXa juz nigdy nie kupie, za swoja cene jest oczywiscie dobry, ale ja podziekuje.
      oczekujesz glownie mega cisnienia czy rowniez troche muzykalnosci?
      jedno z drugim mozna w miare mozliwosci polaczyc, ma to grac, a nie po pol godziny sluchania, glowa bolec.

poprostu szukam gotowej skrzyni.

Skomentuj

Re: Skrzynia do 800zl

oraz duza skutecznoscm, w okolicy 500RMS
        jak ktoś skuteczność liczy watami :lol: watów to on może przyjść 500 bo ma gruby drut w cewce i nic więcej, nie ma to nic wspólnego ani ze skutecznością, ani jakością głośnika.

masz 1400W http://allegro.pl/item786457939_hurt..._podswiet.html

[code]1150W MOC GŁOŚNIKA - 550W RMS
        1400W MOC WZMACNIACZA - 600W RMS[/code]

:lol:
        ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
          jak ktoś skuteczność liczy watami
          czy wam trzeba duzymi literami pisac?...
          coscie sie uparli czy co?
          podkreslilem ze ma byc w okolicy 500RMS, zawezam poszukiwania i tyle, a wy snujecie teoriee spiskowe, do PISu sie zapisac..

Zamieszczone przez amdr
          super, chyba sobie kupie...

Skomentuj

jak najbardziej masz racje, ale nie mam czasu, by to wszystko wyliczac, stroic itp, itd. szukam opcji dla najbardziej leniwych.
            ale ten koszt to jest zamowienie skrzynki u kogos z nie budowa we wlasnym zakresie :P

wyboru jest naprawde sporo...
            jak chcesz cos co zagra z wolniejsza muzyka ale i glowa nie rozboli oraz ma 500w to mozesz zobaczyc to http://www.allegro.pl/item793089580_..._koszalin.html
            skrzynke moglbys zamowic u nich lub np u mnie (potrzebuje kasy :roll: )
            tylko niech ci nie wcisna tych czarnych bo sa gorsze wg mnie

http://www.allegro.pl/item788996967_...zl_taniej.html
            a cala reszta fajnych glosnikow odpada bo albo za drogie, albo za szybkie albo za slabe :???:

czy wam trzeba duzymi literami pisac?...
            coscie sie uparli czy co?
            podkreslilem ze ma byc w okolicy 500RMS, zawezam poszukiwania i tyle, a wy snujecie teoriee spiskowe, do PISu sie zapisac..
            a taka wypowiedzia pokazales kim jestes...
            jak nie chcesz sluchac rad doswiadczonych osob to kupuj co chcesz i zmarnuj 800zl

Skomentuj

Po pierwsze, to ten wzmacniacz to żadna rewelacja i nie szukałbym czegoś co ma 500W rms, bo ten wzmacniacz słabo będzie go kontrolować.
              Ktoś go mierzył i wyszło bodajże 450W RMS w mostku.

Nowego vibe'a nie słyszałem. Słyszałem starsze(czarne II serii) i w br potrafiło to zatrząść autem, zejść nisko i rzucić mięsem, a jak trzeba to i kopnąć.

Inna opcja to RE Audio SR-12, ale to już na styk z budżetem w sumie, ale też by się nadał. Mimo, że ma tylko 300W RMS to wytrzymuje sporo więcej kumpel takiego zasila 700W RMS i nic głośnikowi nie jest.

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
                Ktoś go mierzył i wyszło bodajże 450W RMS w mostku.
                irek

Nowego vibe'a nie słyszałem. Słyszałem starsze(czarne II serii) i w br potrafiło to zatrząść autem, zejść nisko i rzucić mięsem, a jak trzeba to i kopnąć.
                a te zolte sa jeszacze lepsze. mniej monotone i jakos tak przyjemniej graja
                te czarne mi sie kompletnie nie podobaja - koledze wcisnel go do samochodu a mieli wlasnie dac tego zoltego :???:

Skomentuj

800zł i Magnat to pomyłka. Celowałbym w wymienionego RE. Wzmak niskich lotów, nawet jak jakąś tam moc ma, to jakość i DF pewnie niskie. Więc darowałbym sobie "skuteczne, 500rmsowe suby" i celował nawet w 200-300rms. Odpowiedni sub, w jemu dobranej skrzyni nawet o mniejsze mocy, dzięki temu, że będzie dobrze kontrolowany zagra lepiej.

Skrzynie zawsze możesz komuś zlecić, Paweł się też zgłosił. Fabrycznych skrzyń producenta bym nie brał pod uwagę.

http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1932822

Zagadaj tutaj. Możesz mieć te z aukcji jak i RE w odpowiedniej skrzyni.

Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcy$
                    Fabrycznych skrzyń producenta bym nie brał pod uwagę.
                    Dlaczego nie?
                    Słyszałem RE-10 w fabrycznych skrzynkach i zagrało to znacznie lepiej niż w większych skrzyniach niż podaje producent.
                    SR-10 słyszałem w szczelinowej obudowie, wg zaleceń producenta i potrafił zagrać twardo i szybko, a jak było trzeba to rzucić mięsem.

Skomentuj

jak chcesz cos co zagra z wolniejsza muzyka ale i glowa nie rozboli oraz ma 500w to mozesz zobaczyc to http://www.allegro.pl/ite...s_koszalin.html
                      skrzynke moglbys zamowic u nich lub np u mnie (potrzebuje kasy )
                      tylko czy ten wzmacniacz da sobie rade?

ile by kosztowala mnie taka skrzynia wykonana przez ciebie?

a co myslisz o tym RE Audio SR-12 ?

Skomentuj

Dlaczego nie?
                        Słyszałem RE-10 w fabrycznych skrzynkach i zagrało to znacznie lepiej niż w większych skrzyniach niż podaje producent.
                        SR-10 słyszałem w szczelinowej obudowie, wg zaleceń producenta i potrafił zagrać twardo i szybko, a jak było trzeba to rzucić mięsem.
                        A ja mam złe wspomnienia, poza tym często są drogie i skrzynie zamówione indywidualnie można sobie odpowiednio zrobić pod kątem kanapy czy o określonym kształcie.

Skomentuj

Bylem juz praktycznie zdecydowany na RE Audio SR-12 D2 tylko ze nigdzie nie ma D2, wszedzie dostepne tylko D4 a z D4 to sobie ten wzmacniacz nie poradzi.

A co mozecie powiedziec na temat tego oto glosnika
                          MTX Thunder 5500
                          http://www.mtx.com/caraudio/products...hunder5500.cfm
                          oczywiscie 12"

Skomentuj

tylko czy ten wzmacniacz da sobie rade?
                            no a jeszcze przed chwila upierales sie ze chcesz koniecznie 500w :P
                            a okazalo sie ze wzmacniacz ma 450w, glosnik 550w a w dodatku wzmacniacz moze sobie nie poradzic :P
                            tak wiec odpusc sobie ten wymog 500w i kup cos sprawdzonego z czym wzmacniacz napewno sobie poradzi...

ile by kosztowala mnie taka skrzynia wykonana przez ciebie?
                            koszt jest zalezny od wielkosci i wykonczenia
                            do 12" koszt materialow to 80-100zl + 50zl robota + wysylka
                            przy jednostkowej produkcji wychodzi dosc drogo. jakbym robil np 3szt naraz to cena by sporo spadla - nawet o ok 1/3

skrzynie zamówione indywidualnie można sobie odpowiednio zrobić pod kątem kanapy czy o określonym kształcie.
                            no i to jest najwieksza zaleta w porownaniu do tych kupionych w sklepie
                            przyklady
                            http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=16453
                            http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=13176

A co mozecie powiedziec na temat tego oto glosnika
                            MTX Thunder 5500
                            http://www.mtx.com/caraud...thunder5500.cfm
                            oczywiscie 12"
                            maja je w sklepach w koszalinie ale jakos nie mialem okazji go jeszcze slyszec

Skomentuj

maja je w sklepach w koszalinie ale jakos nie mialem okazji go jeszcze slyszec
                              a moze maja u ciebie RE Audio SR-12 D2, to bysmy zalatwili cala sprawe wlacznie ze skrzynia poprzez allegro?

zdecydowalem sie jednak na ten glosnik i jak na razie robie poszukiwania za nim.

Skomentuj

a moze maja u ciebie RE Audio SR-12 D2
                                nie widzialem u nich zadnego RE ale moge jeszcze zobaczyc...

Skomentuj

Dlaczego nie?
                                  A ja mam złe wspomnienia, poza tym często są drogie i skrzynie zamówione indywidualnie można sobie odpowiednio zrobić pod kątem kanapy czy o określonym kształcie.
                                  Chyba się nie zrozumieliśmy. Ja nie mówię tu o skrzyniach kupionych np. w essa. Mnie chodziło tylko o to jak głośnik zagral w skrzyni, którą zrobiłem wg zaleceń producenta. :wink: :razz:

[ Dodano: 2009-10-25, 09:39 ]
                                  RE Audio SR10D2:
                                  http://allegro.pl/item795177066_re_a...2_polecam.html

Skomentuj

Chyba się nie zrozumieliśmy. Ja nie mówię tu o skrzyniach kupionych np. w essa. Mnie chodziło tylko o to jak głośnik zagral w skrzyni, którą zrobiłem wg zaleceń producenta. :wink: :razz:
                                    No to fajnie, ale ja mówię o tym co jest w temacie wątku a nie o litrażu skrzyni. Bo nikt nie podważał tutaj sensu czy jego braku objętości skrzyń podawanych przed producenta głośnika, tylko bezsens wydawania od cholery kasy na skrzynie Magnatowską, Focalowską czy inną.

Skomentuj

Czaruję...
                                    X