Witam
Zakupiłem wzmacniacz PRECISION POWER DCX 1000.4. Wzmacniacz został prawidłowo podłączony w firmie car audio.
Niestety po podłączeniu okazało się, że wzmacniacz charczy(zniekształca) tony średniowysokie pozostałe tony grają czysto.http://diyaudio.pl/templates/GreyBlu...con/icon11.gif
Jest to zjawisko bardzo wyczuwalne w muzyce rockowej(pink floyd, Joni Mitchell), jazowej.
Przykład utwór w którym występuje fortepian i wokalista(tony wyższe)
- Wokalista śpiewa czysto natomiast fortepian "charczy" nie do zniesienia(taki metaliczny pogłos zapętlony).
Płyty (oryginalne) odsłuchane na końcówce z radia i innych głośnikach nie generuje zniekształceń.
Moja konfiguracja to w autku Ford Focus II(2005) 3d:
Radio - Alpine 9812rb
Wzmazniacz - Precision Power DCX 1000.4
Głośniki przednie - DLS R6S
Subwoofer - Kicker Solo Baric S10L7 (kwadrat 10 cali) w obudowie zamkniętej 20-23L.
Kable sygnałowe - Tec
Kable prądowe - Tec 33mm2 i przy wzmacniaczu 25mm2(40cm + i masa do karoserii)
Wytłumione maty DYNAMATE(przednie drzwi)
Bezpieczniki - 1 przy akumulatorze nr.1 100A i nr.2 40cm od wzacniacza 80A
Proszę o Pomoc.
Zakupiłem wzmacniacz PRECISION POWER DCX 1000.4. Wzmacniacz został prawidłowo podłączony w firmie car audio.
Niestety po podłączeniu okazało się, że wzmacniacz charczy(zniekształca) tony średniowysokie pozostałe tony grają czysto.http://diyaudio.pl/templates/GreyBlu...con/icon11.gif
Jest to zjawisko bardzo wyczuwalne w muzyce rockowej(pink floyd, Joni Mitchell), jazowej.
Przykład utwór w którym występuje fortepian i wokalista(tony wyższe)
- Wokalista śpiewa czysto natomiast fortepian "charczy" nie do zniesienia(taki metaliczny pogłos zapętlony).
Płyty (oryginalne) odsłuchane na końcówce z radia i innych głośnikach nie generuje zniekształceń.
Moja konfiguracja to w autku Ford Focus II(2005) 3d:
Radio - Alpine 9812rb
Wzmazniacz - Precision Power DCX 1000.4
Głośniki przednie - DLS R6S
Subwoofer - Kicker Solo Baric S10L7 (kwadrat 10 cali) w obudowie zamkniętej 20-23L.
Kable sygnałowe - Tec
Kable prądowe - Tec 33mm2 i przy wzmacniaczu 25mm2(40cm + i masa do karoserii)
Wytłumione maty DYNAMATE(przednie drzwi)
Bezpieczniki - 1 przy akumulatorze nr.1 100A i nr.2 40cm od wzacniacza 80A
Proszę o Pomoc.
Skomentuj