Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audi Chorus AUX pod AM

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Audi Chorus AUX pod AM

Witam
    Przejrzałem wszystkie strony odnośnie podłączenia Mp3 do radia. Wszędzie proponują podłączenie pod Tape i układ do przełączania. Przyglądając się radiu wpadłem na pomysł, mianowicie radio obsługuje FM i AM - Czy da rade podpiąć się tak aby po naciśnięciu na AM leciał sygnał z MP3.
    Może podłączyć się pod wyjście TDA1592 sygnał będzie podawany przez jakieś przekaźniki które po włączeniu AM będą załączane tylko gdzie znaleźć takie napięcie. Albo podłączyć się pod wejście sygnału AM do TDA1592 tylko z tego co widzę to jest sygnał mono.

sa specjalne uzadzenia pozwalajace przesylac sygnal z MP3 d radia wlasnie na takich falach... ale to daje kiepski efekt :???:
    a nie masz poprostu AUX IN?

Skomentuj

Czy dałoby radę podpiąć się bezpośrednio pod wejście procesora dźwięku, tam gdzie wchodzi sygnał z odbiornika AM? Czy tuner AM i FM jest zintegrowany w ten sposób, że odcięcie AM, odetnie FM?

Robiłem takie rzeczy odcinając kasetę przy procesorze (uniknięcie szumów przedwzmacniacza), ale czy da się na samo AM w radiu z CD SONY CDX-S2050?

Skomentuj

W tym radiu nie ma AUX. Do procesora dochodzi sygnał Tape i Radio, wcześniej jest procesor AM i FM. ale z tego co widzę to do procesora jest skierowany sygnał mono z AM. Problem w tym, że podłączając się pod tape musiałbym zastosować układ przełączający sygnał z radia na tape po podłączeniu wtyczki do odtwarzacza, a tak miałbym możliwość wybrania FM lub odtwarzacza MP3.

Skomentuj

pod kasetę łatwo jest się podpiąć. Oprócz podłączenia dźwięku pod wejście procesora audio, trzeba usunąć mechanizm kasety i oszukać radio, że kaseta jest włożona. Robi się to poprzez zwarcie pewnych pinów ze złącza idącego do mechanizmu. można dojść których, po przeanalizowaniu mechanizmu kasety.

Gorzej natomiast jak radio jest z CD i niema AUX. Pomysł z AM całkiem mi się podoba. Czy ktoś wie jak odciąć samo AM i dostać się w tor audio tego wejścia? j.w. sony CDX-S2050

tomek

Skomentuj

Czaruję...
          X