Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Umiejscowienie wylotu B\R

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Umiejscowienie wylotu B\R

Witam mam pytanie!!! czy umiescowienie wylotu B\R ma jakies znaczenie na odsłuch dzwieku i czy powiecmy jesli skrzynia ma jeden wylot o sredicy 100mm!!!czy moge zamiast tego jednego zastosowac 2 o srednicy 50mm???bedzie różnica w odsłuchu???

Zamieszczone przez emil007
    czy umiescowienie wylotu B\R ma jakies znaczenie na odsłuch dzwieku
    w samochodzie nie tak bardzo
    powiecmy
    powieDZmy sie pisze :P
    jesli skrzynia ma jeden wylot o sredicy 100mm!!!czy moge zamiast tego jednego zastosowac 2 o srednicy 50mm???
    nie, nie mozesz. bo tutaj nie liczy sie srednica a powierzchnia portu
    wiec zamiast jednego 100mm stosujesz 2 70mm

bedzie różnica w odsłuchu???
    nie

Skomentuj

:wink: nigdy nie bylem dobry z ortografi :grin:
      zastanawia mnie to dla czego 2 70mm jak jest jedna 100mm???

Skomentuj

:wink: nigdy nie bylem dobry z ortografi :grin:
        Zainstaluj sobie firefoksa lub najnowszą operę(i ściągnij polki słownik), w obie te przeglądarki jest wbudowany słownik

A na matematyce w szkole uważałeś?

Policz sobie powierzchnię koła o średnicy 100mm, 70 i 50mm, a sam się przekonasz co i jak.

Inny przykłąd, zeby zastąpić kwadrat 100x100mm ile kwadratów o wymiarach 50x50mm potrzebujesz? Dwa, a może więcej?

Skomentuj

A na matematyce w szkole uważałeś?
          też nie!!! nigdy nie chciało mi sie uczyć a trzeba było :grin:
          ale teraz czaje co i jak!!!

Skomentuj

też nie!!! nigdy nie chciało mi sie uczyć a trzeba było :grin:
            rozumiem że ktoś może różniczek nie kumać , ale do jasnej cholery pola figur płaskich ?!
            Wiesz jak się oblicza powierzchnie koła ?

To że nie chciało Ci się uczyć nie jest okolicznością usprawiedliwiającą, a obciążającą, nas, a mnie jako moderatora w szczególności nic to nie obchodzi. To Polskie forum i masz pisać po polsku , zgodnie z ortografią, jeśli nie potrafisz sam, to albo poproś kogoś dorosłego kto Ci pomoże , albo użyj słownika w firefoxie, albo przepuszczaj wiadomości przez worda czy open office-a i tyle.

Ja pitole ... Do czego zmierza ten kraj... Ech....

czy umiescowienie wylotu B\R ma jakies znaczenie na odsłuch dzwieku
            tak, ma znaczenie , jeśli mowa o np subie to będzie to miało znaczenie czy wylot jest z przodu, czy pod spodem , czy od strony ściany.

Skomentuj

może troszke jasniej co do tego wylotu B\R jakie to ma znaczenie???

Skomentuj

a jak to jest z figurą wylotu ?? ma to jakieś znaczenie czy jest to prostokąt czy koło ??
                Pytam dlatego ponieważ sprawdzałem wielkościowo dwie takie same skrzynie i jedna miał BR z koła o srednicy około 14cm a w drugiej BR był zrobiony już w skrzyni z boku o rozmiarach 5cm na 20 cm i wydawało mi się że w tym drugim przypadku gra o wiele lepiej ?? od czego to zależy ?? od głośnika ?? (Alphasonik PSW 612 J)

Skomentuj

Przekrój koła jest najbardziej optymalny - najmniejsze turbulencje.

Te budy miały ten sam litraż i takie samo strojenie ?

Skomentuj

pierwsza skrzynia miała około 50 litrów i okrągły BR a ze strojeniem to nie wiem za bardzo o co chodzi. a druga miała około 35 litrów z prostokątnym BR i głośnik był wmontowany do góry magnesem i właśnie ta opcja gra troche lepiej. a czym się różni wogóle takie wkładanie głośnika albo membraną do góry albo magnesem ??

Skomentuj

jak nie wiesz co to jest strojenie br to nie mamy o czym mówić - odsyłam do artów na stronie głównej.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                        tak, ma znaczenie , jeśli mowa o np subie to będzie to miało znaczenie czy wylot jest z przodu, czy pod spodem , czy od strony ściany.
                        to które jest najlepsze? Napisałeś, że ma znaczenie , ale nie podałeś żadnego argumentu. Ostatnio oglądałem kilka firmowych subwooferów (domowych) i kilka miało pod spodem głośnik albo BR czy to nie podbije "huczenia"? Wysokość nóżek przeważnie 3-4cm.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                          tak, ma znaczenie , jeśli mowa o np subie to będzie to miało znaczenie czy wylot jest z przodu, czy pod spodem , czy od strony ściany
                          Wszystko zależy od umiejscowienia Suba i od pomieszczenia :)

BR z przodu i głośnik z lewej strony ... spróbuj postawić przy ścianie po lewej stronie

Głośnik od spodu br z przodu - lepiej ale nóżki powinny być wysokie

Głośnik i br z przodu - żaden problem z ustawieniem suba :)

Skomentuj

a w aucie ma to jakies większe znaczenie???

Skomentuj

byle nie byl zasloniety czyms i mial odstep od scianki powiedzmy conajmniej rowny jego srednicy

reszta nie ma znaczenia

Skomentuj

zapytam tutaj nie bede zakładał nowego temau!!!
                                mianowicie moja skrzynia ma wylot B\R o srednicy 10cm i długosci 25,4cm czy ona musi byc schowana równo ze scianka czy moze wystawac np 3 cm czy ma to jakies znaczenie???

Skomentuj

wg klasycznych wzorow ma to znaczenie...
                                  ale w praktyce jest tak mala roznica w wyliczonej dlugosci ze mozesz tak zrobic
                                  ale pamietaj zeby w srodku byla przestrzen miedzy tunelem a sciankami

Skomentuj

Czaruję...
                                  X