Witam mam pytanie!!! czy umiescowienie wylotu B\R ma jakies znaczenie na odsłuch dzwieku i czy powiecmy jesli skrzynia ma jeden wylot o sredicy 100mm!!!czy moge zamiast tego jednego zastosowac 2 o srednicy 50mm???bedzie różnica w odsłuchu???
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Umiejscowienie wylotu B\R
Collapse
X
-
Zamieszczone przez emil007czy umiescowienie wylotu B\R ma jakies znaczenie na odsłuch dzwieku
Zamieszczone przez emil007powiecmy
Zamieszczone przez emil007jesli skrzynia ma jeden wylot o sredicy 100mm!!!czy moge zamiast tego jednego zastosowac 2 o srednicy 50mm???
wiec zamiast jednego 100mm stosujesz 2 70mm
Zamieszczone przez emil007bedzie różnica w odsłuchu???
-
Zamieszczone przez emil007:wink: nigdy nie bylem dobry z ortografi :grin:
A na matematyce w szkole uważałeś?
Policz sobie powierzchnię koła o średnicy 100mm, 70 i 50mm, a sam się przekonasz co i jak.
Inny przykłąd, zeby zastąpić kwadrat 100x100mm ile kwadratów o wymiarach 50x50mm potrzebujesz? Dwa, a może więcej?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez emil007też nie!!! nigdy nie chciało mi sie uczyć a trzeba było :grin:
Wiesz jak się oblicza powierzchnie koła ?
To że nie chciało Ci się uczyć nie jest okolicznością usprawiedliwiającą, a obciążającą, nas, a mnie jako moderatora w szczególności nic to nie obchodzi. To Polskie forum i masz pisać po polsku , zgodnie z ortografią, jeśli nie potrafisz sam, to albo poproś kogoś dorosłego kto Ci pomoże , albo użyj słownika w firefoxie, albo przepuszczaj wiadomości przez worda czy open office-a i tyle.
Ja pitole ... Do czego zmierza ten kraj... Ech....
Zamieszczone przez emil007czy umiescowienie wylotu B\R ma jakies znaczenie na odsłuch dzwieku
Skomentuj
-
a jak to jest z figurą wylotu ?? ma to jakieś znaczenie czy jest to prostokąt czy koło ??
Pytam dlatego ponieważ sprawdzałem wielkościowo dwie takie same skrzynie i jedna miał BR z koła o srednicy około 14cm a w drugiej BR był zrobiony już w skrzyni z boku o rozmiarach 5cm na 20 cm i wydawało mi się że w tym drugim przypadku gra o wiele lepiej ?? od czego to zależy ?? od głośnika ?? (Alphasonik PSW 612 J)
Skomentuj
-
pierwsza skrzynia miała około 50 litrów i okrągły BR a ze strojeniem to nie wiem za bardzo o co chodzi. a druga miała około 35 litrów z prostokątnym BR i głośnik był wmontowany do góry magnesem i właśnie ta opcja gra troche lepiej. a czym się różni wogóle takie wkładanie głośnika albo membraną do góry albo magnesem ??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez takerotak, ma znaczenie , jeśli mowa o np subie to będzie to miało znaczenie czy wylot jest z przodu, czy pod spodem , czy od strony ściany.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez takerotak, ma znaczenie , jeśli mowa o np subie to będzie to miało znaczenie czy wylot jest z przodu, czy pod spodem , czy od strony ściany
BR z przodu i głośnik z lewej strony ... spróbuj postawić przy ścianie po lewej stronie
Głośnik od spodu br z przodu - lepiej ale nóżki powinny być wysokie
Głośnik i br z przodu - żaden problem z ustawieniem suba :)
Skomentuj
Skomentuj