Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Checi do budowy obudowy:)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Checi do budowy obudowy:)

Witam!
    Od kilku dni bardzo chce zbudowac do auta skrzynie basowa. Obudowa miałaby posiadac 1 lub 2 glosniki. Problem polega na tym ze posiadam 2 glosniki firmy ASK (glosniki do nowej a4) nie mam pojecia jaka maja moc... I to chyba najwiekszy problem. Jedyny sposob w jaki moge je przedstawic to ta aukcja http://allegro.pl/item812230018_audi...lna_polka.html
    jest to ten najwiekszy glosnik w tej nietypowej obudowie. Glosniki te maja mozliwosc demontazu z obudowy. Wiec pozostanie mi sam glosnik. Szczerze mowiac spedzilem juz tyle czasu na internecie i nic na temat tych glosnikow nie znalazlem. Z tego co wiem bo sprawdzilem graja calkiem niezle. Wiec jesli ktos moglby mi pomoc bylbym bardzo wdzieczny.

Zamieszczone przez popa17
    nie mam pojecia jaka maja moc... I to chyba najwiekszy problem
    to nie ma żadnego znaczenia

to jest głośnik wyciągnięty z drzwi (tak mi się wydaje po zdjęciu) i ma pewnie średnicę 16 cm. To co ty chcesz zrobić nie ma najmniejszego sensu. Ten głośnik to jakaś papierówka a i tak nie gra basem. Odradzam. Szkoda czasu i pieniędzy.
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Skoro jest taki slabyt to dlaczego montowany w autach tak prestiżowej marki? Naprawde go sluchalem i nie jest zle... Ale skoro tak radzisz. Ekhm a jesli mialbym budowac? Mozesz podsunac jakis glosnik?

Skomentuj

to zalezy juz od tego ile mialbys na niego pieniedzy

Skomentuj

popa17, te glosniki sa "slabe" (chodzi o niska moc) dlatego zeby radio (max 20w/kanal) poradzilo sobie z ich wysterowaniem
          w grupie VW ostatnio montuje sie glosniki 20cm (tak, na zdjeciach jest i 16 i 20cm!) ale mimo duzej powierzchni bas zadowoli tylko przecietnego sluchacza i szybko sie nudzi... (razem z zyciem suba :P )

popa17, jak tylko uslyszysz cos lepszego to zrozumiesz dlaczego

napisz ile masz pieniedzy na to?
          czy masz wzmacniacz?
          na przodzie rozumiem fabryczne naglosnienie?

UWAGI MODERATORA
          aha - za takie nazwy tematow nastepnym razem bede kasowal calosc :!: :P

Skomentuj

Czaruję...
          X