Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SERYJNE RADIO - OPEL ASTRA H

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SERYJNE RADIO - OPEL ASTRA H

WITAM,
    posiadam w swoim samochodzie seryjne radio, które daje bardzo słaby sygnał na wzmaka i zamiast basu mam jakieś buczenie. mam wzmaka alpine mrv-1507 v12 i podobno ten wzmacniacz musi dostać bardzo dobry sygnał a radio nie jest w stanie mu takiego wysłać.

Słyszałem że wzmak musi dostać sygnał 5v a radio wysyła ok. 1,5v czy coś takiego. nie bardzo się w tym orientuje.

muszę w takim razie wymienić seryjne radio czy da sie coś z tym zrobić żeby ono zostało ??

mozna sprobowac konwerterow sygnalu wsokopoziomowego (z koncowki movy radia) na niskopoziomowy
    ale nie wiem czy to przypadkiem nie pogorszy jakosci

Skomentuj

lapy,
      wydaje mi się, że 1,5v powinno wystarczyć do wysterowania tego wzmacniacza. Tu musi być problem gdzie indzie.
      Alpinki mają wyjścia pre 4v ale nie wszystkie. Zazwyczaj mają 4v tylko na suba a pozostałe są zwykłe. Jak dobrze pamiętam to ok 2,2v.
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
        mozna sprobowac konwerterow sygnalu wsokopoziomowego (z koncowki movy radia) na niskopoziomowy
        ale nie wiem czy to przypadkiem nie pogorszy jakosci
        no właśnie słyszałem od kilku osób że jakość spadnie

[ Dodano: 2009-11-14, 14:56 ]
        Zamieszczone przez lklukasz
        wydaje mi się, że 1,5v powinno wystarczyć do wysterowania tego wzmacniacza. Tu musi być problem gdzie indzie.
        Alpinki mają wyjścia pre 4v ale nie wszystkie. Zazwyczaj mają 4v tylko na suba a pozostałe są zwykłe. Jak dobrze pamiętam to ok 2,2v.
        możecie mi wyjaśnić o co tu chodzi z tymi voltami :shock: .

dużo osób mi mówi że jak wymienei radio to będzie grało dużo lepiej i spotkałem się też z twierdzeniem że ta alpina przyjmuje właśnie sygnał 5v ponieważ poniżej tej wartości jakość jest gorsza, więcej szumów i zakłuceń. Gdzie moę znależć jakieś dane czy naprawdę tak jest ??

Skomentuj

Zamieszczone przez lapy
          alpina przyjmuje właśnie sygnał 5v
          to ktoś ci źle mówił albo źle zrozumiałeś. To działa tak jak masz potencjometr w radiu za zero to generuje sygał równy zero. A jak na max to w przypadku alpinki 4v. A wzmacniacz ten jest w stanie przyjąc max 5v. Masz regulacje czułości na wzmacniaczu "Gain". Rzadko, które radio ma wyższe v pre niż 4v. Sam znam chyba tylko dwa. Jakiś stary Rockford i Eclipse. Generalnie czym większa moc pre-ampa tym zniekształcenia mniejsze.
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

to co muszę w takim przypadku zrobić żeby nie popsuć jakości i żebym dalej grał z radia seryjnego?? i żeby oczywiście więcej mocy było bo to co narazie u mnie słychać to tak jak bym grał z jakiegoś voice krafta ??

Skomentuj

Czaruję...
            X