Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2 x Re audio SE10D4 + Magnat RX44 = Szybki i mocy bas?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2 x Re audio SE10D4 + Magnat RX44 = Szybki i mocy bas?

Witam.Myślę nad kupnem dwóch głośników Re audio i wsadzeniem ich do skrzyni bassreflex(samochód sedan ze składanymi siedzeniami,muza techno,hip-hop,pop,hause więc closed nie wchodzi w grę) i podpięciu ich pod wzmacniacz Magnat rx44 2 x 325w Rms przy 4 ohm.Czy taki zestaw zagra szybkim,jakościowym i mocnym basem?Czy w sedanie ze składanymi siedzeniami wogóle będzie go słychać?Czy kondesator będzie potrzebny ponieważ słyszałem że gdy głośniki pod wzmacniaczem są podpięte w 4ohm to wzmacniacz ciągnie mało prądu i kondesator jest zbędny?.Dzięki za pomoc.Pozdrawiam

a po co kilka tematów o tym samym? masz już temat o tłuczkach do obory. :delete:
    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Jak Ty chcesz to podłączyć? Głośnik to 2x4ohm. Magnat raczej nie będzie w mostku stabilny do 2ohm. Poza tym 300rms to mało, szczególnie z Magnata. Lepiej by było pod ten wzmak 2x SR10D2. Albo znalezienie dobrego monoblocka.
      No i czemu nagle zamknięta nie wchodzi w grę?
      Radzę troszkę poczytać przed zadawaniem pytań.

Skomentuj

Bo samochód to sedan ze składanymi fotelami więc closed będzie chyba dużo słabsze i cichsze niż br i w hip hopie się nie sprawdzi.A może zamiast 2 x 10 w Br dać 2 x 12 w closed.Co będzie szybsze i sprawdzi się w techno i hip hopie?.Aha i mam jeszcze pytanie co do głośników na przód ponieważ z tego co wyczytałem mam dwóch faworytów:Morel Tempo 6 i Hertz hsk 165.3-miał ktoś z nimi doczynienia?Które są lepsze pod względem jakości?

Skomentuj

Podjedź gdzieś posłuchać i pogadać albo weź się za czytanie archiwum tego i innych for internetowych.

Skomentuj

Czaruję...
          X