Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

mivoc xaw 310

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mivoc xaw 310

Do jakiej obudowy zamkniętej wsadzić głośnik ? Oczekuje miękkiego basu i w miarę szybkiego bassu BR odpada. Muzyka różna głównie metal i inne rzadko kiedy techno i dram

Mógłbyś uzasadnić dlaczego br odpada?
    Miałem 8" w obudowie br i na przeciąganie nie narzekałem. Bardzo szybki, a przy tym grał miękko(dlatego go sprzedałem :P )

Skomentuj

Barax, a sciagales PDFa producenta?
      tam masz zalecane obudowy
      glosnik jest skonstruowany wylacznie do obudow typu b-r
      ale obudowa 30 litrow b-r dla 12" napewno nie mozna oznaczac zamulanie :P

Skomentuj

To chyba oznacza że klozet będzie (Diese Gehäuseempfehlungen sind nur Anhaltspunkte, der XAW 310 HC ist in Reflexgehäusen von 25 - 70 Litern einsetzbar). Od 25 - 70 litrów
        Co da mała obudowa a co duża ?

Skomentuj

mala kopa a duza zejscie

Skomentuj

Czyli duża obudowa będzie cichsza ale będzie nisko schodzić a mała na odwrót. A jak jest z pojemnością tego głośnika w zamkniętej obudowie ? Bo niemieckiego nie znam

Skomentuj

Zamieszczone przez Barax
              Czyli duża obudowa będzie cichsza ale będzie nisko schodzić a mała na odwrót
              nie
              w malej obudowie bedzie podbity wysoki bas wiec bedzie szybki ale nie zejdzie za nisko
              w duzej obudowie bedzie mial mozliwosc odtworzenia nizszego basu ale wcale nie musi stracic na szybkosci.
              ten glosnik nie jest demonem szybkosci wiec wsadzanie go w zamknieta nie ma najmniejszego sensu...
              szczegolnie ze
              Zamieszczone przez Barax
              A jak jest z pojemnością tego głośnika w zamkniętej obudowie ? Bo niemieckiego nie znam
              ZOSTAL STWORZONY DO OBUDOWY B-R :!:
              tak wiec zrob te zalecane 35 litrow b-r i powinno byc OK

w zamknietej zapewne wogole basem nie zagra

Skomentuj

Czaruję...
              X