Mam stary glosnik Kicker Solo Barric s10d, i poprzedni wlasciciel wlozyl go w mala 16-litrowa skrzynke ktora widac na zdjeciu. Gra tragicznie.
Po obejzeniu glosnika i przeczytaniu jego parametrow, wydaje mi sie ze powinien byc w o wiele wiekszej obudowie.
Na stronie kickera znalazlem oryginalna instrukcje tego glosnika w PDF, gdzie podaja optymalna objetosc dla zamknietej skrzyni jako .66 cu ft. (czyli 18 litrow). Jak to mozliwe? Czy mam racje, czy poprostu glosnik sie do niczego nie nadaje?
Moze ze wzgledu na to ze glosnik jest rzekomo 2-cewkowy, powinien byc podlaczony w jakis konkretny sposob o ktorym nie wiem?
Pozdrawiam :-)
Kicker Solo Barric s10d - 25 cm
220w RMS, 440 Moc Szczytowa
Czestotliwosc przenoszenia: 24-100 Hz
Sensitivity: 87.6 dB
Impedance: 8 ohm (Dual Coil)
Po obejzeniu glosnika i przeczytaniu jego parametrow, wydaje mi sie ze powinien byc w o wiele wiekszej obudowie.
Na stronie kickera znalazlem oryginalna instrukcje tego glosnika w PDF, gdzie podaja optymalna objetosc dla zamknietej skrzyni jako .66 cu ft. (czyli 18 litrow). Jak to mozliwe? Czy mam racje, czy poprostu glosnik sie do niczego nie nadaje?
Moze ze wzgledu na to ze glosnik jest rzekomo 2-cewkowy, powinien byc podlaczony w jakis konkretny sposob o ktorym nie wiem?
Pozdrawiam :-)
Kicker Solo Barric s10d - 25 cm
220w RMS, 440 Moc Szczytowa
Czestotliwosc przenoszenia: 24-100 Hz
Sensitivity: 87.6 dB
Impedance: 8 ohm (Dual Coil)
Skomentuj