Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alpina 9880+Alpina mrv 300+GMS 1602 za ostro gra górą

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Alpina 9880+Alpina mrv 300+GMS 1602 za ostro gra górą

Witam,posiadam taki właśnie zestawik grający w aucie,niestety tony wysokie są bardzo mocno natarczywe,radyjko ustawione na płasko bez podbicia,dodatkowo na wysokotonowe założone L-pad -3db ale i tak wysokie tony są bardzo natarczywe,pomału zastanawiam się na zmianą radia bo alpina znana jest z tego ze gra ostro,tylko pytanie czy to ma sens??czy zrobić jeszcze mocniejsze obcięcie wysokotonowego ???

gra to na oryginalnej zwrotnicy czy już coś kombinowałeś?
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

gra na oryginalnej zwrotnicy

Skomentuj

Lpad -3dB to mało, prawie nie odczujesz różnicy. Spróbuj go bardziej stłumić i popracuj nad zwrotnicą. Swoją drogą napisz proszę jak gra ten zestaw bo jestem ciekaw jak ma sie do poprzednich serii GMS.

Skomentuj

hmmm,zrobie -4db i zobacze,co do popracowania nad zwrotnicą niestety za mała wiedze posiadam aby coś w niej zmieniać,co do grania zestawu jak za takie pieniądze to naprawde jestem miło zaskoczony,starszych zestawów GMS nie słuchałem a wiec brak mi porównania.

Skomentuj

far77, a opisz zwrotkę. Może zrób zdjęcia.
            A jak chcesz zrobić l-pada? Czy tam w środku jest już jeden czy będziesz go zamieniał? Jakie są filtry?
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

zrobie fotke zwrotki w srodku,l-pad założyłem miedzy wyjsciem ze zwrotnicy a tweeterem,2 rezystory jeden szeregowo,drugi równolegle,sama zwrotka nie posiada zadnej regulacji.W wolnej chwili podłacze inne radyjko i zobacze czy wysokie beda mniej natarczywe.

Skomentuj

wydaje mi się, że te głośniki juz tak mają. Taka ich uroda.
                A ja pytałem czy l-pad jest w środku zwrotnicy?
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

według osób które słuchały tego zestawu,tweeter jest własnie bardzo spokojny i miło grający

Skomentuj

Czaruję...
                  X