Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głoścniki na tylna pułke CLIO I

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głoścniki na tylna pułke CLIO I

Witam wszystkich forumowiczow to moj pierwszy post wiec prosze o uszanowanie jezeli popelnie pewne bledy w tematyce audio.... mam RAdio iKasu
    http://www.fascin8.co.uk/f8/ikasu/ca...ereo-30q-73353
    i teraz tak mam dwa glosniki w drzwiach z przodu od BMw 55W ładne nowe wyciagniete od bmw 5... te co sa fabrycznie wmontowane w przodzie 100m pod nawiewem wymontowalem.. natomiast z tylu zrobilem pułke i wsadziłem dwa rozne glosniki jedne sa pionner owalne cos na styl tego
    http://allegro.pl/item907299336_glos..._stan_bdb.html
    tylko jeden niestety bo do drugiego pod cewke weszle lupinki metalu i charczy jak ruszam resorem i w ogole jest nie zdatny do grania niestety:(:( a drugi to zwykly okragly od passata... i teraz tak moje pytanie jakie kupic dwa glosniki na tylnia pulke zeby jakos to gralo ladnie z bassem (house, hh, pop) tak do 150 zł i kolejne pytanie czy jezeli kupie jakis wzmacniacz tak do 70 zł to bedzie lepiej grał sprzet?? i czy jest warto zainwestowac w zmacniacz jakis... prosze o szybka odpowiedz:) dziekuje slicznie wszystkim za udzielenie odpowiedzi jakichkolwiek
    Pozdrawiam Mtb(MichuTheBest)

za tą kase kup lepiej lepsze głosniki do przodu a te z tej półki usuń :wink: efekt bedzie owiele lepszy jak zamatujesz porzadny sprzet do przodu!a z tyłu to jakiegos suba zastosowac :smile:

Skomentuj

Poczytaj zanim zapytasz
      http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=2...a9a8004#231459
      http://www.audiophile.pl/Forum_Car_a...opic-t-928.htm
      http://www.dobryton.pl/index.php?opt...102&Itemid=141

Skomentuj

Kolego nie baw się w śmieć audio, tylko zrób to porządnie i ciesz się dźwiękiem. Przygotuj przód, wygłusz drzwi, gołe blachy to przekleństwo dla głośnika, jeżeli przyłożysz się do tego to zagra to dużo lepiej niż kombinacja w półce

Skomentuj

rozumiem wiec sugerujecie ze te glosniki BMW sa do wywalenia tak??? i teraz do przodu to jakie glosniki najlepiej kupic??? zeby dobrze grala plus to ze drzwi wyglusze.... ??? takie do 150zł??? a co z tylnia pulka sam ja wykonałem jest bardzo ciezka i masywna moge zrobic zdjecia... i jest wsadzana tak ze nie lata na prawo i lewo tylko jest bardzo stabilnie przymocowana naprawde... nie sadzicie ze tam by sie przydaly jakies glosniki z tylu ze to zbedne??? dziekuje za odpowiedz tym co juz odpowiedzili i odpowiedza:)

Skomentuj

dobry przód to podstawa tak jak pisze "adambb" do tyłu możesz ale suba :grin:

Skomentuj

a moglbym prosic o o linki jak dorbze jest wytlumic drzwi??? i jaki rozmiar proponujecie wsadzic w drzi te 165mm??? czy mniejsze czy jakie??? pozdrawiam

Skomentuj

jak masz miejsce to morzesz nawet 200mm :razz: ale standardowo mątuje sie 165mm i dobrej klasy głosniki takie wystarczą :smile: co do wytłumienia drzwi to poszukaj wnecie jest tego mnustwo sam bedziesz widzał jak to sie robi i jak to powinno wygladać :wink:

Skomentuj

Na samym dole artykułu pod tym linkiem: http://www.vwgolf.pl/car-audio/

Uważaj żebyś wewnątrz drzwi podczas głuszenia nie zakleił otworków (odprowadzenie wody z drzwi). Nie wciskaj tam żadnych materiałów pochłaniających wilgoć chyba nie lubisz rdzy ?

Ogólnie te pasty możesz sobie podarować jeżeli chcesz zaoszczędzić pieniądze. Wystarczy sama taśma dekarska. Nie łakom się na maty bitumiczne u mnie w aucie wytrzymały 2 lata tych mrozów nie przeżyły (popękały) zmieniłem na taśmę dekarską i na razie jestem zadowolony.

Wzmacnicze za 70zł nie zagrają dobrze szkoda pieniędzy, lepiej dołożyć do przodów albo dozbierać więcej pieniędzy i kupić coś co zagra w miarę poprawnie

Skomentuj

dziekuje za odpowiedzi, a co do wzmacniacza to jaki porponujecie z najtanszych??? tzn. chodzi mi o to jaki wzmacniacz tani jest dobry w miare... pozdrawiam

Skomentuj

sony xm, alpine 35xx dobre piece choć nie najmocniejsze.
                      Naprawdę trudno o coś lepszego w tej cenie.
                      http://allegro.pl/item901913315_sony...ym_stanie.html
                      http://allegro.pl/item903515136_alpi...rna_seria.html

Skomentuj

Zamieszczone przez michuthebest
                        dziekuje za odpowiedzi, a co do wzmacniacza to jaki porponujecie z najtanszych??? tzn. chodzi mi o to jaki wzmacniacz tani jest dobry w miare... pozdrawiam
                        A jaki budżet na wzmacniacz po przyciśnięciu pasa ? do czego chcesz go wykorzystać przód ? skrzynia w bagażniku ? pamiętaj, że do wzmaka potrzeba jeszcze komplet kabli do podłączenia a to teź generuje koszt

Skomentuj

no ja mysle tak do 130 zł 150 zł to maxxx... i ten wzmacniacz mial by zasilac przednie dwa glosniki w drzwiach wraz z soprankami kolo lusterek i dwa glosniki z tylniej pulki... dziekuje i pozdrawiam.

Skomentuj

co Ty masz z tymi głosnikami w tylnej półce :razz: dobry przud wystarczy a te głosniki z tyłu popsuja Ci tylko efekt "scene odsłuchu" :wink:

[ Dodano: 2010-02-05, 11:18 ]
                            - Montowane w półce cechują się bardzo słabą odpowiedzią impulsową (grają niedokładnie i bez dynamiki)
                            - Psują scenę dźwiękową (jak idziesz na koncert to stoisz twarzą do sceny a nie tyłem)
                            - Grają w sufit albo do ucha pasażera nadwerężając jego słuch (szkodzą)
                            - Elipsy nie potrafią odtwarzać dźwięku poprawnie (kształt membrany jest nieodpowiedni)
                            - Luźna uwag- to dresiarskie metody nagłaśniać auto od tyłu.
                            - niepotrzebnie wydaje się na nie pieniądze które można by dodać do sumy na system przedni i kupić przód wyższej jakości.
                            - W połączeniu z subwooferem powodują piekielny bałagan w dźwięku - psują dźwięk i kłócą się z subwooferem.

Skomentuj

Zamieszczone przez emil007
                              - Montowane w półce cechują się bardzo słabą odpowiedzią impulsową (grają niedokładnie i bez dynamiki)
                              - Psują scenę dźwiękową (jak idziesz na koncert to stoisz twarzą do sceny a nie tyłem)
                              - Grają w sufit albo do ucha pasażera nadwerężając jego słuch (szkodzą)
                              - Elipsy nie potrafią odtwarzać dźwięku poprawnie (kształt membrany jest nieodpowiedni)
                              - Luźna uwag- to dresiarskie metody nagłaśniać auto od tyłu.
                              - niepotrzebnie wydaje się na nie pieniądze które można by dodać do sumy na system przedni i kupić przód wyższej jakości.
                              - W połączeniu z subwooferem powodują piekielny bałagan w dźwięku - psują dźwięk i kłócą się z subwooferem.
                              Ja robiłem kumplowi półke do VW polo i nic z tych rzeczy co napisałeś nie ma racji bytu. Z tym, że głośniki nie grają właśnie w sufit i mają odzielne komory zamknięte 50% wytłumione watą. Ich celem oczywiście nie jest reprodukcja basu tylko tworzenie świetnej przestrzeni, ale 50Hz ładnie jeszcze słychać. Głośniki to Pj'tki i Nokia. Góra i średnie to po prostu bajka. Tak więc półka z tyłu to nie koniecznie musi być najprostsze, zwykłe rozwiązanie...

Skomentuj

"Polusek" przeczytaj uwaznie co napisałem!bo twój projekt to zupełnie cos innego niz wpuszczenie głosników w tylna półke! :wink:

Skomentuj

A mi chodziło o to, że można mieć głośniki na tylnej półce, nie "wpuszczając ich"....

Skomentuj

Czaruję...
                                  X