Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JBL GTO 6507SC vs Helix DB 62.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Cześć.
    Który z tych zestawów będzie lepiej grał?
    Całość zasilana wzmakiem 4kanałowym z czego mostek pójdzie na suba.

ja bym brał Helixy graja bardzo ładnie sam mam takie zamątowane i nie moge narzekac przy dobrym ustawieniu niepotrzeba właczac suba tak graja :smile:

Skomentuj

ja też polecam helixy, a masz zamiar kupić?
      Chcesz to mogę ci sprzedać nóweczki, które grały może przez 15 min :wink:

[ Dodano: 2010-02-07, 17:11 ]
      tzn jeden głośnik grał, bo drugi to nawet z foli nie wypakowany :smile:

Skomentuj

Tak przymierzam się do zakupu i mam szanse kupić zestaw JBL za ok 200zł.
        całość będzie grało w kombi. Ile za te helixy?

Skomentuj

Ile proponujesz? są nowe :wink:

[ Dodano: 2010-02-07, 17:44 ]
          najlepiej napisz na PW

Skomentuj

Dalej czekam na jakieś informacje który zestaw będzie bardziej opłacalny.

Skomentuj

Witaj,

Montowałem zestaw GTO 6507SC docelowo w Grande Punto a z ciekawości w Oplu Tigra. Obydwa samochody miały wygłuszone drzwi matą bitumiczną a głośniki były przymontowane na pierścieniu z MDFu.

Napędzał je ten wzmacniacz:

Co do brzmienia na plus kopułka nie tnie po uszach daje przyjemny dźwięk, dość duża przestrzenność, którą dało się dostrzec (usłyszeć) w obu pojazdach. Niestety największym minusem jest bas i dynamika tylko w roli akompaniującej, jeżeli zamierzasz poprzestać na tym zestawie bez niskotonowego dopalacza będzie Cię czekać niemiłe zaskoczenie.

Zaznaczam, że odsłuch był prowadzony na głośnikach i wzmacniaczu świeżo wyciągniętych z pudeł, jeżeli wygrzanie coś by miało zmienić miej to na uwadze.

Jak kupowałem zestaw na montaż kosztował 300zł z hakiem, w przypadku 200zł rozważyłbym zakup chociaż Helixy mają bardzo dobre opinie i prawdopodobnie podążałbym w tym kierunku...

Skomentuj

napewno Helix DB 62.1 zagra duzo duzo lepiej jak juz pisałem ja mam takie po 2 z karzdej strony napedza mi to wzmacniacz Alpine MRP-F242 i na jakos dzwieku niemoge narzekac niczego nie brakuje pieknie graja :smile:

Skomentuj

Czaruję...
                X