Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak zamontowac Subwoofer+wzmacniacz BOSE pod radio???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak zamontowac Subwoofer+wzmacniacz BOSE pod radio???

Witam dzisiaj kupiłem wzmacniacz BOSE zabudowe oraz glosnik BOSE od audi a4 a6 albo a8 i teraz pytanie do was jaka to ma wartosc? czy lepiej to wystawic na allegro i czy zamontowac to w swoim aucie? jesli to drugie to w jaki sposob moge sie z tym wzmacniaczem podlaczyc pod radio i zeby to gralo jak nalezy???
    oto zdjecie zabudowy i glosnika:
    http://img685.imageshack.us/i/911858668.jpg/
    a to tego wzmacniacza:
    http://img685.imageshack.us/i/9054426221.jpg/
    http://img148.imageshack.us/i/905442622.jpg/

Dziekuje wszystkim za odpowiedz i pozdrawiam:)

Będzie problem aby połączyć to jeśli nie masz kompatybilnej instalacji...
    Jeśli masz to podłącz i sam przemyśl czy warto zostawić czy może lepiej sprzedać.
    Na allegro takie zestawy kosztują po parę stów z tego co pamiętam - zirka 400zł,
    ale czy ktoś je za tyle kupuje - nie wiem ;]

Skomentuj

No ja mam renault clio.... wiec watpie zeby to bylo komatybilne z moja instalacja:( a szkoda... a skad moge sie nawet dowiedziec czy jest kompatabilne z moim autem?? i ja chce za to gora 350 zł:) chyba ze lepiej wszystko osobno sprzedac wtedy zawsze 50 zł wiecej mozna zarobic.:) a nie mozna jakos kurde pod te wejscie podlaczyc sygnalu audio a 3 kablami zasilanie??? nie da sie tak? no wlasnie tez sadze ze bedzie problem ze sprzedaniem tego wiec chcialbym sobie zostawic ale jak nie bede mogl tego odpalic w moim aucie to po co mi?? SPRZEDAM KOMUS TO Z FORUM JESLI KTOS JEST ZAINTERESOWANY prosze pisac na gg: 5806830

[ Dodano: 2010-02-07, 18:12 ]
      I jeszcze jedno pytanko czy ten glosnik jest warty zostawienia i wmontowania go jako suba w aucie?? czy lepiej lepszy glosnik bo ten kiszka? (BOSE WOOFER ASSY 5,25")

Skomentuj

Witaj, musisz znalesc schemat podlaczeniowy do tych elementow.
        Jezeli sprzet nie jest programowany przez auto (np. do uruchomienia potrzebujesz vin) to nie powinno byc problemu, po prostu musisz przerobic wejscia, etc.

W niektorych autach (np.Saab) czesc klockow jest po pierwsze programowana np przez vin (nie uruchomisz radia, badz zmieniarki bez wklepania w nie nr vin).

Jezeli chodzi o fabryczne klocki, to nie jestem do konca pewien czy Bose to jakas rewelacja.... Sam sie zastanawiam nad Levinsonem z Lexa, ale to juz napewno inna liga....

Skomentuj

no to teraz bym porsil bardzo o schemat tej kostki... jak ja podlaczyc pod auto i w koncu moim zdaniem sa potrzebne tylko zasilanie wzmacniacza i sygnal ktory poplynie przez cincza z radia do tej kostki czy sie myle??? wiec zostawic ten zestaw u siebie w aucie czy sie nie oplaca i lepiej sprzedac?? pozdrawiam!

Skomentuj

Ciężko będzie rozszyfrować co tam od czego jest, poza tym pewnie trzeba by tam nieźle nagrzebać bo jak sądze sterowanie wzmakiem jest pewnie cyfrowe - nie widać tam nic analogowego :P
            Więc jeśli myślisz że podłączysz sobie zasilanie i 2 czincze to pewnie grubo się pomyliłeś ;]

Więc jeśli miałbyś nawet 200zł za to wziąć to chyba opłaca się sprzedać i kupić MDSa chociażby , bo jak zaczniesz grzebać to się zaraz może okazać że zestaw wykazuje kompatybilność jedynie ze śmietnikiem ;]

Skomentuj

prosze o rozjasnienie co to MDS? wiec sprzedac rozumiem tak?? czy moze ten sam glosnik sobie zostawic???:> i zrobic z tego suba do auta co? pzodro

Skomentuj

Ja na twoim miejscu głośnik bym sprzedał pewnie to jakaś tandeta/

Skomentuj

a co dla ciebie by nie bylo tandeta?? co?? podlaczylem ten glosnik pod wzmachola u kumpla w aucie i nappierdalal lepiej niz jego sub za 1000zł :| jaki z tego morał? ze glosnik jest ok... ale mozna na nim zarobic... a jak nie kupia bedzie trzeba go wykorzystaac... w moim aucie...

Skomentuj

Zamieszczone przez michuthebest
                    prosze o rozjasnienie co to MDS?
                    takero miał na myśli głośnik http://www.allegro.pl/item894148869_...rojmiasto.html

Skomentuj

ja jestem z tych biednych niestety:<

Skomentuj

Jeżeli podoba ci brzmienie suba to go zostaw dokup wzmacniacz. Wzmacniacz BOSE sprzedaj na allegro kup 4 kanałówke, 2 kanały na przód, dwa mostkujesz dajesz na suba i tyle.

Skomentuj

I tez tak chyba zrobie zostawie go sobie:) ale teraz pytanko do was ten wzmacniacz jest ok i teraz potrzebuje schemat kostki ktora go niego wchodzi przerobie to na kostke taka zeby napedzalo suba i dwa tylnie glosniki bo tak on wlasnie chodzi napedza i suba i dwa glosniki tylnie... tylko jak to zrobic? prosze o pomoc i wszystko na temat wzmacniacza BOSE AMP 3510 C5A.

[ Dodano: 2010-02-07, 22:21 ]
                          Chciałbym jeszcze dodac ze w radio posiadam wyjscie na suba ktorego moge wlaczyc badz wylaczyc.... i teraz jak to podlaczyc razem zeby gralo?? :>

Skomentuj

Tu niby jest schemat co do czego http://www.scribd.com/doc/8991753/Bo...s-for-Alfa-147 jednak to jest do Alfy 147 możliwe, że wzmak jest ten sam, jeżeli tak to jest 5 kanałowy czyli jak się uprzesz jak w poprzednim temacie podłączysz głośniki z tyłu. Ale tak na marginesie jakoś nie moge uwierzyć, że uda ci się to podłączyć :wink:

Skomentuj

no to mala niespodzianka dla was znalazlem cos takiego

schemat do tego wzmacniacza i zlaczke co i jak ale w innym jezyku:/ i prosil bym kogos o rozszyfrowanie mi tego i sprawdzenia czy to samo co do tego schemtu alfy co przezlal adambb dziekuje slicznie... z tego schematu widac ze ten wzmacniacz mozna podlaczyc pod 4 glosniki w aucie=o i pod suba jak by tak bylo to super bajer jak chu*:) tylko trzeba to rozpracowac dokladnie...

[ Dodano: 2010-02-08, 10:07 ]
                              http://img200.imageshack.us/i/100093...176600105.jpg/ <-------- schemat kostki (zlacza)

[ Dodano: 2010-02-08, 10:07 ]
                              a temat z ktorego mam zjdecie to
                              http://www.mycity.rs/Elektronika/Kak...-u-kolima.html
                              moze ktos zna ten jezyk i mi pomoze co?

Skomentuj

Jak zostawiać to całość, a jak sprzedawać - też całość - jestem gotów się założyć że siedzi tam aktywna korekcja.

Zamieszczone przez Karol1991
                                Ja na twoim miejscu głośnik bym sprzedał pewnie to jakaś tandeta/
                                No tak, jak nie ma kolorowej membrany to od razu musi być tandeta...

i nappierdalal lepiej niz jego sub za 1000zł :|
                                Wyrażaj się.

Skomentuj

No to zostawiam to jako calosc i chce to podlaczyc.... tylko z ta zlaczka jak to rozpracowac zeby nie dac ciala...? to tak sie sprawdza czy subwoofer (glosnik ) jest dobry po kolorze membrany:| hertz 6.21 maja taka sama membrane jak prawie reszte ico pobor robi:| i przepraszam za zle wyrazenie sie:( co miales namysli ze siedzi tam aktywna korekcja.
                                  to dobrze czy zle?.

Skomentuj

No to zostawiam to jako calosc i chce to podlaczyc....
                                    To masz problem bo jak wyżej napisałem:
                                    Ciężko będzie rozszyfrować co tam od czego jest, poza tym pewnie trzeba by tam nieźle nagrzebać bo jak sądze sterowanie wzmakiem jest pewnie cyfrowe - nie widać tam nic analogowego :P
                                    Więc jeśli myślisz że podłączysz sobie zasilanie i 2 czincze to pewnie grubo się pomyliłeś ;]
                                    Grzebać w tym nie ma co, bo skończy się to tak że wystawisz na allegro jako uszkodzony ;]
                                    Jeśli nie masz znajomego dobrego elektronika , ale kogoś kto naprawdę ogarnia to możesz zaryzykować, ale samemu się za to nie bierz.

to tak sie sprawdza czy subwoofer (glosnik ) jest dobry po kolorze membrany:| hertz 6.21 maja taka sama membrane jak prawie reszte ico pobor robi:|
                                    No właśnie nie sprawdza się ;]

Skomentuj

No mam bardzo dobrego znajomego i teraz pytanie on moglby zrobic tak zeby ten wzmacniacz zasilal 4 glosniki i suba i zeby dalo rade podlaczyc go pod radio??

Skomentuj

No mam bardzo dobrego znajomego i teraz pytanie on moglby zrobic tak zeby ten wzmacniacz zasilal 4 glosniki i suba i zeby dalo rade podlaczyc go pod radio??
                                        i jeszcze może kawę robił ?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X