Mam pytanko do was napewno proste a co dla mnie troche nurtujące:( zamontowałem system bose do mojego clio:) i teraz tak z tylu w radiu mam wyjscie na dwa czincza i tak podlaczyłem je do radia a druga czesc podlaczylem do wzmacniacza i co zauwazylem ze jak przystawie ucho do glosnika z bliska to szumia.... :/ fakt ze kabelki nie lutowałem tylko poskrecałem ale czemu szumi? kupic lepszy kabel aux? i ładnie polutowac to moze wyeliminowac problem? Pozdrawiam.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jak najlepiej pociągnąc sygnał do wzmacniacza z radia?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez michuthebestkabelki nie lutowałem tylko poskrecałem
ty jesteś jakiś nie reformowalny
chłopaki ci doradzają tłumaczą ci a ty popełniasz takie podstawowe błędy
Zamieszczone przez michuthebestpod piny sam sie podbinalem
a poza tym dodatkowe pytanie?
zasilanie też na "skrętkę"?Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
kabel mialem wprowadzony 4 metry za 8 złhe ale teraz pociagne kabel zeby byl jak najkrotszy i potrzeba mi tylko 2 metrow:) zasialnie i glosniki sa polaczone profesjonalnie:)tam nie ma nic do narzucenia:) tej kostki nie ma w sprzedazy a z instalacji nikt ci jej nie wytnie ale mam lepiej polaczony na pinach niz ta kostka by to zrobila wiec o to sien ie martwie sluchajcie a jaki kabel najlepiej kupic na poprowadzenie sygnalu?? glosnikowy moze byc czy jakis inny?? bo zanim polacze to z czinczem musze 15 cm jakis kabel dac jaki proponujecie? a wina wzmacniacza raczej nie ma bo jest bose predzej wina moze byc radio bo takie mam :
http://www.fascin8.co.uk/f8/ikasu/ca...ereo-30q-73353
Skomentuj
-
'nosmaster" jestem tylko ciekawy czy popszedniemu włascicelowi tez szumiało?raczej watpie jak miał oryginalne kable i dobrze podłaczana instalacje a nie "skretki" to napewno na zadne szumy nie narzekał dobra instalacja to podstawa!takimi sposobami łaczenia sprzetu wiaze sie tylko jedno! spalenie go! :mrgreen:
Skomentuj
-
jeśli szum słychać dopiero po przyłożeniu ucha do głośnika to moim zdaniem nic dziwnego a mogło szumieć mniej pod innym radiem. tak jak mówiłem szumy generują wzmacniacze dekodery układy cyfrowe itp a nie elementy łączące takie jak kable, te mogą co najwyżej przy złym podłączeniu (pętla masy) pododować powstawanie zakłuceń. same przewody nie są generatorami tak samo połączenia, a to że może mu się coś spalić (zwarcie itp) to już nie nasza sprawa, ptanie dotyczyło szumów, odpowiedź już padła że może to być wina radia albo wzmacniacza (byćmoże jeszcze czegoś po drodze (filtry aktywne itp) na pewno nie elementów pasywnych jeśli żadne inne odbiorniki nie są w samochodzie włączone.
Skomentuj
-
no to tak sluchajcie podlaczylem dzisaij przez wyjscie aux wzmacnaicz domowy i glosniki i nic nie szymi jak daje tak 10 wskali 30 ale juz jak jest 25 to szumi wiec radio odpada... a wzmanciacz jest farbyczny BOSE AMP 3510 z audi a6... wiec co tam moglo byc nie tak?:|
[ Dodano: 2010-02-13, 23:56 ]
a jak w ogole ta kostka sie nazywa co w chodzi do wzmacniacza na 25 pinow?? bo moze na allegro bedzie.
Skomentuj
-
kiedys miałem ten sam problem z pewnym klijentem przjechał do mnie z podobnym problem i podobna instalacja jak to zobaczyłem to tylko sie przezegnałem tez szumy zakłucenia itd wiec zamówłem odpowiednie przewody załozyłem i było po problemie normalnie nie ten sprzet nic nie szumiało zaklucen zadnych itd wiec cały czas obstawiam na przewody :smile:
Skomentuj
-
jak podłączyłeś wzmacniacz domowy w samochodzie? ;| wzmacniacz oryginalny z audi pewni jest na konsce tda które szumią, szum radia+szum wzmacniacza i masz szum w głośniku poza tym po przyłożeniu ucha do głośnika w 90% wzmacniaczy będziesz miał szumy. nie da się wyeliminować szumu który produkuje wzmacniacz bo tak został zaprojektowany a nie inaczej chyba że zaczniesz wymieniać w nim elementy elektroniki
Skomentuj
Skomentuj