Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie głosniki na przód pod zestaw

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie głosniki na przód pod zestaw

Witam mam pytanie do was drodzy forumowicze mam seata toledo i taki jak narazie sprzet skompletowałem i mam na stanie:
    Carpower HPB-1502
    Alpine CDA-9812RB
    Dietz 35mm
    Dietz 1f powrCap

I teraz jakie głośniki potrzebóje pod ten komplet na przód żeby to ładnie mi grało kompletnie nie wiem jakie do 350zł jakies musze wybrać,i czy na tył tez potrzeba mi głośniki czy jak kupie na przodek lepsze to na tył nie potrzeba.
    ps: skrzynie bede kupywał lada dzień PowerBass S-12.Closed lub jakas inną moze?

Nie napisałeś jakiej muzyki słuchasz, jaki profil brzmienia Ci odpowiada i czego oczekujesz od sprzętu.

Skomentuj

Muzyke słucham troche hip-hop reagge techno trans.Od muzyki oczekuje nie walenie i łomotu by cały dsamochód latał i po 30min mnie głowa bolała tylko niski schodzacy basik i czysty przyjemny do słuchania dynamiczny, jak trzeba dzwiek.

Skomentuj

co ja bym polecił do tego to zaczne tak HELIX Dark Blue - DB-62.1 MAC AUDIO EXCLUSIVE 2.16 ALPINE SPS-171A JBL GT5650c i nie dawno testowane przezemnie INFINITY REF 6032I bardzo mile mnie zaskoczyły te głosniczki chyba nawet sam wymienie na ten zestaw a obecnie mam HELIX Dark Blue 62.1 infinity grały głosniej i przyjemniej!

Skomentuj

Sporo wymieniłeś i tak naprawde to zupełnie nie wiem co wziać by były dobre.Moze te dark blue nie sa złe, opinie maja dosyć przyzwoite,a hertzy jakies może i te głosniki pod wzmacniacz najlepiej czy pod radio?czy z tyłu musze dawac głosniki nad bagaznik na deske czy nie potrzeba jak mam z przodu i tyl skrzynka?

Skomentuj

HELIX Dark Blue - DB-62.1 zagraja przyjemnie pod samym radiem pytanie czy drzwi wgłuszone??? JBL GT5650c tez zagraja pod radiem! jednak na poczatek kupił bym te helixy za 180zł je dostaniesz i zostanie zeby wgłuszyc drzwi jak niemasz! nie zakładaj głosników w tylna pólke bo to mija sie z celem:) psóje scene jak masz suba z tyłu:) jak masz możliwosc to głosniki pod wzmaka:)

Skomentuj

Głosniki przednie pod wzmaka wtedy bedzie pełna moc ale mam komplet kabli 35mm dietz 5m nie wiem czy mi starczą jak styknie to bede ciagnał do wzmaka,jak nie to pujda pod radio powinny grac też ładnie tymbardziej ze jest 4x60w.A te dark blu beda pasowały jak wyjme standardowe głosniki w otwory w drzwi bedzie dobry rozstaw pytam bo chce kupic szybciej sprzęt audio niz autko,i jakie maty uzyc najlepiej do wygłuszenia tego zestawu i ile potrzeba do wygłuszenia samych drzwi rozumiem same drzwi.

Skomentuj

Zamieszczone przez wikara
                mam komplet kabli 35mm dietz 5m nie wiem czy mi starczą jak styknie to bede ciagnał do wzmaka,jak nie to pujda pod radio
                35mm2 pod radio :shock:
                radio zostaw na standardowym zasilaniu. Tu nie ma po co grzebać.
                to pujda pod radio powinny grac też ładnie tymbardziej ze jest 4x60w
                już to przerabialiśmy
                kable nie grają
                A te dark blu beda pasowały jak wyjme standardowe głosniki w otwory w drzwi bedzie dobry rozstaw pytam bo chce kupic szybciej sprzęt audio niz autko
                no to jak nie wiesz jeszcze jaki samochód będziesz miał to skąd my mamy wiedzieć czy będą pasowały
                jakie maty uzyc najlepiej do wygłuszenia tego zestawu i ile potrzeba do wygłuszenia samych drzwi rozumiem same drzwi.
                można wygłuszyć cały samochód ale drzwi wystarczą. A co do mat to zależy ile się ma na to kasy. Jak ma być dobrze to STP ew droższy DYNAMAT

a te helixy to dobry wybór w tej cenie
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Samochodzik bedzie seat toledo ale nie wiem jaki tam rozstaw jest,i dlatego sie pytam czy bedą pasowac na te drzwi default rozstaw tych helixów.
                  Ale bede ciagnał z przednich głosników do wzmaka styknie kabla mi tego w zestawie 5m jest?to pod radio nie podłaczać nic tylko zostawic jak wspomnial kolega na standard wszystko.
                  A moze jak pod wzmaka pujda głosniki to moze Hertz ESK jakieś?

Skomentuj

Ale bede ciagnał z przednich głosników do wzmaka styknie kabla mi tego w zestawie 5m jest?
                    w zależności od tego gdzie będzie wzmacniacz. Jeśli np na oparciu kanapy to i 3,5m powinno wystarczyć.
                    to pod radio nie podłaczać nic tylko zostawic jak wspomnial kolega na standard wszystko.
                    Pod radio tylko podłącz rca i do wzmacniacza.
                    Samochodzik bedzie seat toledo ale nie wiem jaki tam rozstaw jest
                    ja też nie
                    A moze jak pod wzmaka pujda głosniki to moze Hertz ESK jakieś?
                    jak hertz to tylko w wersji mille. Ale to już inny przedział cenowy
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ok dzieki za odp.A jeszcze jedno ja kprzymocowac wzmaka i sub w bagazniku najlepiej jakimiś pasami?

Skomentuj

wikara, wzmaka to trzeba gdzieś przykręcić obowiązkowo. Jak będzie latał to może zrobić się jakieś zwarcie. Może uda się przykręcić do oparcia, półki tylnej od dołu o ile to będzie sedan, albo może schować w jakiej skrytce w bagażniku. A suba jak zrobisz z odpowiednio grubych i ciężkich płyt to nie będzie latał. Można też zrobić płytę mdf na całą podłogę (obszytą materiałem) i dokręcić do niej suba.
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nowa seria ESK nie jest zła. DSK to jest tragedia, ale nowe ESK są przyzwoite.

Używany zestaw Rainbow SLX widziałem na allegro, warto się nim zainteresować.

Wzmaka najlepiej przykręcić pośrednio przez jakieś deseczki, tak, żeby obudowa nie miała kontaktu z karoserią.

Skomentuj

Dziekuje wszystkim za odp.Ale jak zamontowac w takim aucie radio da sie przerobis panel by weszło standardowe radyjko?

http://www.postimage.org/image.php?v=TsN8NoA

Skomentuj

z tego co widze to tam nic nie trzeba przerabiac radyjko powinno pasowac bez problemu!

Skomentuj

Mam jeszcze 2 pytanka czy wygłuszene drzwi to tylko zprzodu czy wszystkie 4 najlepiej.
                                I czy samochód toledo sedan zmieści sie do garażu o szerokości 2,5m lub cos około 2,7m

Skomentuj

Mam jeszcze 2 pytanka czy wygłuszene drzwi to tylko zprzodu czy wszystkie 4 najlepiej.
                                  tam gdzie głośniki
                                  I czy samochód toledo sedan zmieści sie do garażu o szerokości 2,5m lub cos około 2,7m
                                  zmieścić się zmieści ale tylko jedne drzwi otworzysz a poza tym będzie nie wygodnie głuszyć drzwi. Mało miejsca.
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To jak przednie głósniki bede zmieniał to tylko wygłuszyc przód a standardowe z tyłu na dole te w drzwiach tez wygłuszac czy je odłączyć w ogóle.

Standardowe garaze na sedany maja 3x5m to jak ja bede miał 2.7 to bedzie ok aale tylko po jednej stronie otworze drzwi tak?

Skomentuj

standardowe z tyłu na dole te w drzwiach tez wygłuszac czy je odłączyć w ogóle.
                                      odłączyć wogóle
                                      Standardowe garaze na sedany maja 3x5m to jak ja bede miał 2.7 to bedzie ok aale tylko po jednej stronie otworze drzwi tak?
                                      na to wygląda
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dziękuje ci za odp bardzo mi pomogłeś....

Czy dystanse takie do toledo beda dobre które z nich:
                                        http://www.allegro.pl/item924811854_...doba_wawa.html
                                        http://www.allegro.pl/item912509443_...on_toledo.html

Skomentuj

Czaruję...
                                        X