Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ravemaster bsw 154 I (nie II !) , mala br? closed?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ravemaster bsw 154 I (nie II !) , mala br? closed?

Hej.

Zanim ktos napisze ze 15'' to duzo itp - taki glosnik mam, nie mam kasy na inny, a jak sprzedam to nie starczy na cokolwiek, nawet stx. Nie mam zeby dolozyc.

Zatem, niemam jego TSów, w domu testowalem w ok 85l@ 35-40hz, gra calkiem dobrze jesli nie ciety za wysoko. Chce go wsadzic do auta ale do jakiej obudowy? narazie nie wykorzystuje bagaznika bo nie mam czego wozic, ale nie chce go calego zająć.

Jaka obudowe zrobic? postaram sie zmierzyc jego TS ale w co celowac jak na ta chwile?
    Czytalem ze mala obudowa closed to tylko z korekcja i mocny piec (mam 200W, w planach 350W ze wzgledu na okazje), ale moze jednak mniejszy br tez da rade? mowiac mniejszy mam na mysli ok 50l.

Co radzicie?

http://www.speakertrade.com/ravemast...BSW_II_WEB.pdf
    producent proponuje 65 lub 100L i tego raczej bym się trzymał, sam mam BSW 124II w 50L tak jak zaleca producent.

[ Dodano: 2010-02-26, 00:31 ]
    o sorry nie przeczytałem że to I a nie II
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

jak zastosujesz mniejszy b\r to mocniejszy piec bym radził i wtedy zobaczysz co bedzie sie robiło podaj chociaz moc głosnika to cos wiecej bede mógł powiedziec!

Skomentuj

:/

zaskocz mnie, 250W (choc ludzie pakuja podobniez 500W i nic mu niejest).

P.s
        ja sie nie obawiam ze w mniejszym br bedzie ciszej...

Skomentuj

Tasior, w mniejszym b-r bedzie ciszej z zejsciem. ale z drugiej strony jak sie go odpowiednio odfiltruje to niski bas bedzie produkowal "cisnieniowo" i moze to jakos sie wyrownac

masz jakies materialy na zbyciu?
          ja bym zaczal juz od ok 50 litrow

Skomentuj

Dokładnie w aucie robotę zrobić podbicie + powierzchnia membrany, która niski bas po prostu da radę przepompować.

Mój CV stroker ma FS-42Hz, a nie ma problemu z żadnym kawałkiem HH

Skomentuj

Pawel S., owszem, ale musze wciaz nisko stroic w tej mniejszej budzie i obawiam sie o dlugosc rurki :)

materialow niemam niestety, i jedynie jednorazowke wyzynarke, wiec moze sproboje ta bude 85l skrocic do tych 50l.

Jak stroic? podobniez do auta stroi sie wyzej, czy tak? (dobiore na sluch, ale od ilu zaczynac)

Skomentuj

35-40hz

Skomentuj

Czaruję...
                X