Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sub do zamknietej obudowy max 30l

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Na allegro jest gotowa skrzynka na 12" RF Punch HE za 210zł. Myślę, że warto się nią zainteresować.
    http://www.allegro.pl/ite...e_rfp_3812.html
    Panowie powiedzcie czy nadawalo by się to do Opla Omegi w kombiku bo właśnie czegoś szukam a tonsila jak nie było tak nie ma? Chyba że wiecie kiedy będzie ten TONSIL?

[ Dodano: 2010-03-05, 23:07 ]
    ojejciu!!!!
    ale gafa!!!!
    miałem na myśłi STX`a oczywiście!!!

Zachowałem się jak gówniarz :oops:

Skomentuj

alexracjeśli mowa o stx aa to pewnie za jakieś dwa tygodnie
      nie ma się co denerwować

ale ten rf jest naprawdę fajnym głośnikiem
      nie ma się nad czym zastanawiać
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Rozumiem oczywiście że jest "lepsiejszy" od STX`a AA?

Skomentuj

alexrac, musisz jeszcze poczekać, aa czeka na półce na testy (45 br i 30l cl) ale rf jest warty tej ceny.
          Wg mnie powinien być w okazjach na allegro
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

jest to okazja jesli masz mozliwosc to bierz RF Punch HE bo za ta cene to naprawde warte polecenia mnie np troszke zastanawia cena tego bo wydaje mi sie tanio za taki suba!chodz do Omegi kombi polecił bym obudowe b\r bo tamta o ile pamietam jest zamknieta!

Skomentuj

[ Dodano: 2010-03-06, 00:13 ]
              Doszukałe się czegoś i jest to dla mnie dziwne
              Gościu sprzedał już kiedyś tego suba a teraz sprzedaje do drugi raz?
              wtf?

http://74.125.77.132/search?q=cache:...l&client=opera

Skomentuj

Gdybym nie kupował kilku innych klocków, to chyba bym się skusił na tego RF'a.

emil007, powiedz mi, gdzie ty chcesz wstawić ten głośnik, że 12" nie wejdzie?

W maździe 323F(BA) to da radę 15" postawić pionowo, sprawdzone, więc nie pieprz, że 12" nie wejdzie.

A co do tego, co gra lepiej, to pamiętajmy, że są gusta i guściki. Słyszałem ALX-122SP, V-1050SNI(w 20l closed). Peiyingów nie miałem w łapach. I szczerze mówiąc boschmanny, które słuchałem nie robiły szału. Może nie były tragiczne, ale jeden fakt denerwował, grały monotonnie. Wszystko brzmiało na nich tak samo.
                Jak ktoś słucha jakiś tłuczków czy HH i nie zwraca uwagi na szczegóły to mu to wszystko jedno, ale nawet w techno czy HH może być zróżnicowany bas, a skoro może być, to chciałbym to usłyszeć.

[ Dodano: 2010-03-06, 00:18 ]
                Zamieszczone przez dabyl
                Nie na temat...
                Zamieszczone przez emil007
                najpierww trzeba cos wytestowac zeby cos o tym powiedziec a po tej wypowiedzi widze ze raczej ich nie testowałes?
                Mocne słowa... ale raczej chybione bo cursor to generalnie jest tutaj forumowym specjalistą od CA i jak już coś pisze to raczej wie co pisze
                Bez przesady, nie jestem alfą i omegą, a po to jest forum, żeby wyrazić swoje zdanie.

Skomentuj

ja Cie rozumiem ze wejdzie 15"tylko co wtedy z bagarznikiem?po prostu ma to zajmowac jak najmniej miejca i nie musi trzaść całym autem mogłem zaraz zaznczyc ze to z tej przyczyny 10"nie było by nie potrzebnych zgrzytów mój bład!sorki za nie potzebne zamieszanie!

Skomentuj

ja Cie rozumiem ze wejdzie 15"tylko co wtedy z bagarznikiem?po prostu ma to zajmowac jak najmniej miejca i nie musi trzaść całym autem mogłem zaraz zaznczyc ze to z tej przyczyny 10"nie było by nie potrzebnych zgrzytów mój bład!sorki za nie potzebne zamieszanie!
                    Nadal nie rozumiem dlaczego zamiast wziąć stary dobry 12" RF w 30l zamkniętej, wziąłeś chiński szajs ze znaczkiem carpower. No ale, to nie ja będę tego słuchać, więc nie moja strata.

Skomentuj

widzałes "alexrac"co znalazł? dlamnie zaraz wydało sie to dziwne ze tak mała cena i wydaje mi sie ze jest to "wyjebka"teraz powiem czemu cena i głosnik musi byc nowy tak sobie klijent zazyczyl a ja nie bede sie z nimi kłucił moge tylko doradzic ja polecałem Re audio ale ogranicza go kasa!wiec wiesz a mysle ze bedzie z tego carpower zadowolony niem zbyt wysokich wymagań!co do chinczyków to powiem tyle ze niejeden zdziwił by sie kto robił jego głosnik zapłacil duzo kasy za niego a to chinczyk bo 80%głosników robia oni uwierz wiem co mówie sam widzałem i pracowałem w takiej firmie gdzie cos przypływało z chin w kontenerach a my tylko naklejki z logiem no juz byłej firmy przyklejalismy a cena tego byla inna podam przykład tam wyprodukowanie np czegos kosztuje 100zł z transportem a unas kosztuje to 1000zł wiec wiekszosc zeczy jest z tamtad tylko w nielicznym stopniu zmieniaja sie materiały!

Skomentuj

widzałes "alexrac"co znalazł? dlamnie zaraz wydało sie to dziwne ze tak mała cena i wydaje mi sie ze jest to "wyjebka"teraz powiem czemu cena i głosnik musi byc nowy tak sobie klijent zazyczyl a ja nie bede sie z nimi kłucił moge tylko doradzic ja polecałem Re audio ale ogranicza go kasa!wiec wiesz a mysle ze bedzie z tego carpower zadowolony niem zbyt wysokich wymagań!co do chinczyków to powiem tyle ze niejeden zdziwił by sie kto robił jego głosnik zapłacil duzo kasy za niego a to chinczyk bo 80%głosników robia oni uwierz wiem co mówie sam widzałem i pracowałem w takiej firmie gdzie cos przypływało z chin w kontenerach a my tylko naklejki z logiem no juz byłej firmy przyklejalismy a cena tego byla inna podam przykład tam wyprodukowanie np czegos kosztuje 100zł z transportem a unas kosztuje to 1000zł wiec wiekszosc zeczy jest z tamtad tylko w nielicznym stopniu zmieniaja sie materiały!
                        Masz rację, ale tylko po części.

M.in. przez to nie mam sprzętów audio młodszych niż 10lat

Skomentuj

Dzisiaj rozmawiałem z gościem.
                          Jednak sprzedał go już kiedyś ale głośnik jak doszedł do klienta to przestał grać i go oddał.
                          Ponoć jak twierdzi glośnik był w naprawie a mianowicie nastawiany był magnes bo się przestawił w transporcie jak go wysłał do klienta (bardzo możliwe nasza poczta polska :evil:). Po naprawie gra ponoć wyśmienicie.
                          Teraz ten zakup wydaje mi się mniej opłacalny :???:

Skomentuj

dla tego taka cena zaraz mówiłem osobiscie bym odradził kupna tego ale zrobisz jak uwazasz cały czas powtarzam ze takie sprzety powinno kupywac sie nowe :wink:wydaje mi sie ze gdyby takiej klasy sprzet mu grał dobrze to raczej by tego nie sprzedawał ale to moje zdanie jeszcze za takie pieniadze :razz:

Skomentuj

Od poniedziałku ma byś stx aa więc poczekam. :mrgreen:

Skomentuj

Ja mam DLS W710 po takiej samej naprawie i działa tak jak powinien, a szczerze mówiąc jest to pierwszy głośnik z membraną z PP, który zagrał zróżnicowanym basem.

Jeśli głośnik gra i był tylko magnes nastawiany to nie obawiałbym się tego głośnika.
                                A magnes puścił tylko z jednego powodu, że głośnik był wkręcony do skrzynki.
                                Wystarczyło wysłać 2 osobne paczki i nie byłoby problemu.

Dlatego skrzynkę z Hertzem HS200(2 krążki po 120mm) odbieram osobiście, tym bardziej, że mam 20km po nią.

Skomentuj

Czaruję...
                                X