Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tweeter 8 ohm do car audio ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tweeter 8 ohm do car audio ?

Witam,zauważyłem ze niektóre zestawy głosnikowe car audio maja tweeter 8 ohm a woofer 4 ohm,rozumiem ze taki zabieg powoduje mniejszą skutecznosć tweetera.Mam takie tweetery oryginalne z Volvo i mają właśnie 8 ohm,zastanawiam sie czy po zmianie z 4 ohm troszke beda mniej natarczywe lub ciszej zagrają ??

Zamieszczone przez far77
    niektóre zestawy głosnikowe car audio maja tweeter 8 ohm
    które? podasz przykład bo się chyba jeszcze nie spotkałem z takim. albo nie pamiętam.
    Zamieszczone przez far77
    zastanawiam sie czy po zmianie z 4 ohm troszke beda mniej natarczywe lub ciszej zagrają ??
    to czy zagrają ciszej zależy od ich skuteczności a to czy mniej natarczywie od ich brzmienia
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Oryginalne zestawy Volvo i dynaudio

[ Dodano: 2010-03-21, 12:53 ]
      Ew szukam osoby która pomoże w przerobieniu oryginalnej zwrotnicy od GMS 1602 w celu uspokojenia tweetera :wink: lub zlecić taka przeróbke zwrotnicy odpłatnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
        które? podasz przykład bo się chyba jeszcze nie spotkałem z takim. albo nie pamiętam.
        vw golf 5 ma glosniki 8ohm spiete rownolegle - wczoraj wyciagalismy

stosuja wysokotonowke 8ohm w samochodzie dostarczamy jej troche mniej mocy niz do woofera. dlatego potrzebujemy odrobine wiecej efektywnosci...
        sam tak zrobilem w przypadku peerlessow (NDT-53 + C165IP) a i tak musialem przyciszac tweetera :P

Skomentuj

Czaruję...
        X