Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wybór pomiędzy głośnikami

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wybór pomiędzy głośnikami

mam problem ponieważ rozglądam się dalej za głosnikami (dopóki nie zrobi się w miarę ciepło nie wygłuszę drzwi) i chcę wybrać pomiędzy:
    helix dark blue 6.1
    u-dimension el comp
    gms 960
    powerbass s-6c
    powerbass l-60 c
    POWERBASS 2XL-6C
    HELIX ESPRIT 136

co wy byscie wybrali? czy cena tutaj jest wyznacznikiem jakosci i osiągów? co będzie grało lepiej czysciej i... dłużej?

to zalezy jeszcze czego słuchasz i czego oczekujesz bo podałeł bardzo zruznicowane systemy głosnikowe!

Skomentuj

zakładałem i helix db 62.1 i te udimension. powiem ci że te drugie sporo droższe (chyba ze dwa razy) ale tweter słabszy niz w helixach i bas tez jakiś dziwny...
      Ogólnie jeżeli rozważasz tańsze zestawy(z tego co widzę to tak jest) to będziesz zadowolony z helixów szczególnie jak podepniesz pod wzmacniacz ale juz pod radiem całkiem przyjemnie grają.

Skomentuj

z tych co wymieniłes to kupił bym te PowerBass 2XL-6C niema tutaj co porównywac z nimi te co wymieniłes to jest taka troszke wyższa półka i spokojnie Cie zaspokoi sam chce wymienic moje helix dark blue 6.1 własnie na takie a z kolega wyzej sie zgodze! :wink:

Skomentuj

no cos zeby grało głośno(potrafiło zawstydzic posiadaczy jakis tam peiyingow 300W:) przy muzyce hip hop i elektro

Skomentuj

to tylko tak jak napisałem POWERBASS 2XL-6C reszta sie chowa :grin: a tansze to helixy dark blue 6.1 :wink: tez zagraja bardzo dobrze!

Skomentuj

Zamieszczone przez edekkk
              no cos zeby grało głośno
              4x ARZ 6608 :mrgreen:

Skomentuj

według mnie tez tylko POWERBASS 2XL-6C jest dobrym rozwiązaniem.

Skomentuj

Bezsens panowie.

Zamieszczone przez Seba727
                  według mnie tez tylko POWERBASS 2XL-6C jest dobrym rozwiązaniem.
                  tylko POWERBASS?
                  Dobrym dla kogo?
                  kwestia preferencji i doboru elektroniki..

Równie dobrze mogą to być w zbliżonej cenie np;

DLS R6A
                  DEGO PO-650
                  Rainbow SAX 265.20
                  Focal Polyglass 165 V2
                  Morel
                  Proa
                  itd..

Skomentuj

Zamieszczone przez Lady
                    Bezsens panowie.

tylko POWERBASS?
                    Dobrym dla kogo?
                    kwestia preferencji i doboru elektroniki..

Równie dobrze mogą to być w zbliżonej cenie np;

DLS R6A
                    DEGO PO-650
                    Rainbow SAX 265.20
                    Focal Polyglass 165 V2
                    Morel
                    Proa
                    itd..
                    "Lady" przeczytaj uwaznie od same poczatku o co chodzi a nie podłaczasz sie do tematu i wymieniasz zestawy z nieco wyzszej półki!równie dobrze mogłem je wymienic a tu nie o to chodzi!jedyne z czym bym tutaj nie porównał tych POWERBASS to Rainbow SAX 265.20 bo to inna liga! a tak poza tym to te POWERBASSY porównujac reszte beda grały podobnie ale za to cena troszke inna!

Skomentuj

:) emilu podstawowe pytanie- wiesz do jakiej elektroniki polecacie ..2XL-6C ?
                      i Jakim maksymalnym budżetem dysponuje kolega edekkk ?
                      Dla twojej wiadomości wszystkie wymienione zestawy łącznie z 2XL-6C to segment drugi,
                      różnica w cenie między nimi to raptem +/-100zł, to zupełnie odmienne zestawy, prezentujące muzę
                      w różnej barwie, wymagają przemyślanego doboru elektroniki..
                      W tym przypadku, wyboru odpowiedniego zestawu głośnikowego pod własne preferencje i elektronikę !

Skomentuj

Alpine cda 9812rr dla informacji:) no i za glosniki moge dac tak do 700 zl jesli beda tego warte. bo czy cos za 700 pln bedzie gralo proporcjonalnie lepiej od takich helixow za 300? odrazu mowie ze pod wzmakiem kenwooda

[ Dodano: 2010-03-22, 23:54 ]
                        coz za głosniki mogę zapłacić słono ale ma to byc dobry sprzet wart swojej ceny jesli ten za dajmy na to 700 bedzie gral nieznacznie lepiej niz ten za 300 to coz...:)

Skomentuj

coz za głosniki mogę zapłacić słono ale ma to byc dobry sprzet wart swojej ceny jesli ten za dajmy na to 700 bedzie gral nieznacznie lepiej niz ten za 300 to coz...:)
                          morele sa bardzo fajne. fabryczna zwrotnica to jedynie filtry pierwszego rzedu (w starych seriach palily sie wysokotonowki) ale brzmi to naprawde super i jedyne do czego sie przyczepie to starannos w montazu i ukierunkowaniu wysokotonowek

czy zagra to lepiej niz zestaw za 300zl? tak!

chociaz ja osobiscie za te pieniadze skladalbym cos samemu

Zamieszczone przez Lady
                          DLS R6A
                          wczoraj odpalilismy system skladajacy sie z 4 takich wooferow.
                          spora ilosc subow nie gala takim basem jak te DLSy w drzwiach :shock:

Skomentuj

"Pawle S" co to były za suby ze 4xDLS R6A grało lepiej?i pod jakim piecem chodziły suby i DLS bo to mnie bardzo zaciekawiło?

Skomentuj

hmm no to teraz mam metlik w bani i juz nie wiem.

[ Dodano: 2010-03-23, 22:42 ]
                              zainteresowalo mnie tez takie cos
                              MAC AUDIO CFX 2.16
                              Infinity REF 6530 CS
                              DLS C6A
                              ALPINE SPS-171A
                              LANZAR HR6.1
                              INFINITY REF 6500cs
                              HELIX ESPRIT 136

co z tego mogło by mnie najbardziej zadowolic?

[ Dodano: 2010-03-23, 23:12 ]
                              W sumie te powerbassy l 60c sa drozsze dwukrotnie od "kultowych" helixow dark blue ale czy zabrają przynajmniej o 20% efektowniej na wzmaku 2x 35 w?

Skomentuj

Zamieszczone przez emil007
                                "Pawle S" co to były za suby ze 4xDLS R6A grało lepiej?
                                tansze niz DLSy

Skomentuj

Zamieszczone przez edekkk
                                  hmm no to teraz mam metlik w bani i juz nie wiem.

[ Dodano: 2010-03-23, 22:42 ]
                                  zainteresowalo mnie tez takie cos
                                  MAC AUDIO CFX 2.16
                                  Infinity REF 6530 CS
                                  DLS C6A
                                  ALPINE SPS-171A
                                  LANZAR HR6.1
                                  INFINITY REF 6500cs
                                  HELIX ESPRIT 136

co z tego mogło by mnie najbardziej zadowolic?

[ Dodano: 2010-03-23, 23:12 ]
                                  W sumie te powerbassy l 60c sa drozsze dwukrotnie od "kultowych" helixow dark blue ale czy zabrają przynajmniej o 20% efektowniej na wzmaku 2x 35 w?
                                  na tym wzmaku z wymienionych nic Ci efektownie nie zagra!!!przymiezasz sie do POWERBASS 2XL-6C z wzmakiem 2x35w powem ze ładny as jestes pod nim to nawet efektownie nie zagraja helix dark blue 6.1!!!

Skomentuj

:) Co zdziwko emilu a podobno to ja nie wiem ocb.

emil007 napisał;
                                    [/quote]
                                    "Lady" przeczytaj uwaznie od same poczatku o co chodzi a nie podłaczasz sie do tematu i wymieniasz zestawy z nieco wyzszej półki!równie dobrze mogłem je wymienic a tu nie o to chodzi!jedyne z czym bym tutaj nie porównał tych POWERBASS to Rainbow SAX 265.20 bo to inna liga! a tak poza tym to te POWERBASSY porównujac reszte beda grały podobnie ale za to cena troszke inna![/quote]

A gdzie przepraszam?

I bez przesady, helixy zaspokoi 30w

edekkk pod tego Kenia szukaj zestawów o mocy 40-60w
                                    np;

DIABLO 6 KIT
                                    alpine sps 171 A
                                    MB Quart FSA 216
                                    Bull audio CS-650.75
                                    u-dimension EL Comp6
                                    HELIX ESPRIT 136 / DB 62.1
                                    Proa Systems + zwrotki
                                    ...

Skomentuj

coz no skoro wzmak slaby.. kupi sie lepszy. ale mysle ze takie 35 na poczatek by starczylo. orientuje sie moze ktos ile ma mocy alpine 9812 rr (zmierzonej nie wypisanej na opakowaniu)?

Skomentuj

Zamieszczone przez Lady
                                        Proa Systems + zwrotki
                                        ooo :!:
                                        nareszcie ktos poza mna czepia sie braku zwrotnic w zestawach PROA :!:
                                        panowie z proa wciskaja ludzia kit :???:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X