Witam wszystkich chce wymienic radio mam dylemat Kenwood czy ALPINE naczytałem sie sporo o tych radiach a im wiecej czytam tym mniej wiem! zaciekawiły mnie takie modele ALPINE CDA-105Ri ALPINE CDE-113BT i toszke tansze Kenwood KD-BT6544U BT oraz KENWOOD KDC-BT6544U! I teraz pytanie do was drodzy doledzy co byscie mogli mi powiedziec o tych radiach? Bo z tego co wyczytałem to jak mam zapłacic za znaczek Alpinki a ma one brzmiec tak samo jak Kenwood to jednak wole ta druga opcje!Powiem szczeze ze nie słyszałem tych radyjek tylko tyle co wyczytałem i jestem w kropce Kenio kusi cena i parametrami nic gorszymi od Alpinki a za nia trzeba zapłacic troszke wiecej!Teraz pytanie jak to sie ma w rzeczywistosci???Z góry dziekuje za odp :smile: Pozdrawiam :smile:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Radio Kenwood czy ALPINE
Collapse
X
-
Zamieszczone przez cursorSeria CDE od alpine to żadna rewelacja, przy której płaci się za znaczek.
Nowe cda moim zdaniem też szału nie robią, mam 9884 i jakoś nie przekonuje mnie ona.
Kenwooda słyszałem kilka niskich modeli i brzmiały bardzo poprawnie i chyba w tym kierunku bym poszedł.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nonameKenio jako jedyny z ww. ma proca (DSP) ... może to żadne tam kryterium wyboru ale na początek drogi jest całkiem OK , no i cena 620zł jest do przyjęcia.
PS gdyby jeszcze miał aktywne zwrotki (ma tylko podstawowe HPF i LPF), to miałby wypas na maxa
Skomentuj
-
Słuchaj za 500zł można dostać 7906 (jakieś ogłoszenie na jakimś forum) , zagra to lepiej niż wszystkie wymienione w tym temacie radia ale ... czy będziesz w stanie zaakceptować jej wygląd, brak MP3 , wyciąganą kieszeń , czasami wybredność co do płytek(te gorsze egzemplarze)? Jeśli tak to odwiedź dział "CD" , nie "CDMP3" na allegro i tam poszukaj sobie "grającego klocka". Stare radia mają duszę ale i czasem jednak mają swoje fanaberie i trzeba po zakupie w nie zainwestować (laser, mechanizm) ...no cóż lata lecą .
Skomentuj
-
Też chciałby zmienić radio w moim samochodzie i tak samo jak Ty zastanawiam się nad tym samym kenwoodem Kenwood KDC-BT6544UY ale mam jeszcze na uwadze Pioneer DEH-5200SD. Radia zupełnie różne od siebie a cenowo bardzo podobnie!
Na korzyść kenwooda jest to że ma bluetooth z pamięcią książki telefonicznej, ostatnich połączeń..., dsp i osobne sterowanie subem ale może dokuczać wyświetlacz a z koleii pionek ma autokalibracje, loudnes i ładny wyświetlacz.
I bądz tu mądry i pisz wiersze i najważńiejsze kup tu dobrze i bądz zadowolony!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nonameZamieszczone przez alexracloudnes i ładny wyświetlacz
Taaa to ważne bajery ... a to że gra jakby średnica pasma nie istniała to sprawa marginalna ... ale fakt fajnie wyglądają
Skomentuj
-
Byłem u nas w markecie i widziałem tego pioniera i prawdę mówiąc nie zachwycił mnie jego wygląd tak jak to zrobił na zdjęciu!!! Wyświetlacz nie jest taki ładny i jest minimalistycznie mały. Do tego dochodzi menu obrazkowe - gdzie ja tam jadąc autem będe szukał ustawien??? Widziałem też model niższy tego kenwooda bo tego akurat nie było i powiem szczerze że zrobił na mnie lepsze wrażenie. A wyświetlacz nie razi już tak jak w starszych modelach i jest funkcja night którą można jeszcze bardziej zmniejszyć świecenie żarówek :lol:.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez alexracByłem u nas w markecie i widziałem tego pioniera i prawdę mówiąc nie zachwycił mnie jego wygląd tak jak to zrobił na zdjęciu!!! Wyświetlacz nie jest taki ładny i jest minimalistycznie mały. Do tego dochodzi menu obrazkowe - gdzie ja tam jadąc autem będe szukał ustawien??? Widziałem też model niższy tego kenwooda bo tego akurat nie było i powiem szczerze że zrobił na mnie lepsze wrażenie. A wyświetlacz nie razi już tak jak w starszych modelach i jest funkcja night którą można jeszcze bardziej zmniejszyć świecenie żarówek :lol:.
Skomentuj
Skomentuj