Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Radio Kenwood czy ALPINE

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Radio Kenwood czy ALPINE

Witam wszystkich chce wymienic radio mam dylemat Kenwood czy ALPINE naczytałem sie sporo o tych radiach a im wiecej czytam tym mniej wiem! zaciekawiły mnie takie modele ALPINE CDA-105Ri ALPINE CDE-113BT i toszke tansze Kenwood KD-BT6544U BT oraz KENWOOD KDC-BT6544U! I teraz pytanie do was drodzy doledzy co byscie mogli mi powiedziec o tych radiach? Bo z tego co wyczytałem to jak mam zapłacic za znaczek Alpinki a ma one brzmiec tak samo jak Kenwood to jednak wole ta druga opcje!Powiem szczeze ze nie słyszałem tych radyjek tylko tyle co wyczytałem i jestem w kropce Kenio kusi cena i parametrami nic gorszymi od Alpinki a za nia trzeba zapłacic troszke wiecej!Teraz pytanie jak to sie ma w rzeczywistosci???Z góry dziekuje za odp :smile: Pozdrawiam :smile:

a nie masz mozliwosci posluchania ich na miescie?

Skomentuj

no wlasnie nie najblizej było by w Poznaiu a nie wybieram sie tam w najbliszym czsie wiec lipa!Mysle ze moze ktos miał doczynienia z tymi radyjkami to troszke rozwieje moje watpliwosci co do wyboru!

Skomentuj

Seria CDE od alpine to żadna rewelacja, przy której płaci się za znaczek.
        Nowe cda moim zdaniem też szału nie robią, mam 9884 i jakoś nie przekonuje mnie ona.

Kenwooda słyszałem kilka niskich modeli i brzmiały bardzo poprawnie i chyba w tym kierunku bym poszedł.

Skomentuj

Ja tez pare razy słyszałem kenwooda i powiem że ż nawet mi się podobało, ale co do firmy alpine to sie nie wypowiem bo nie miałem okazji posłuchać.

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
            Seria CDE od alpine to żadna rewelacja, przy której płaci się za znaczek.
            Nowe cda moim zdaniem też szału nie robią, mam 9884 i jakoś nie przekonuje mnie ona.

Kenwooda słyszałem kilka niskich modeli i brzmiały bardzo poprawnie i chyba w tym kierunku bym poszedł.
            No to juz wiem cos wiecej tak jak myslałem jak płacic za znaczek to naprawde nie warto!Moze ktos sie jeszcze wypowie co do podanych modeli powiem ze kusi mnie ten KENWOOD KDC-BT6544U zamiast jakiejs Alpinki bo cena zupełnie inna bardziej przystepna!

Skomentuj

Kenio jako jedyny z ww. ma proca (DSP) ... może to żadne tam kryterium wyboru ale na początek drogi jest całkiem OK , no i cena 620zł jest do przyjęcia.

PS gdyby jeszcze miał aktywne zwrotki (ma tylko podstawowe HPF i LPF), to miałby wypas na maxa

Skomentuj

Zamieszczone przez noname
                Kenio jako jedyny z ww. ma proca (DSP) ... może to żadne tam kryterium wyboru ale na początek drogi jest całkiem OK , no i cena 620zł jest do przyjęcia.

PS gdyby jeszcze miał aktywne zwrotki (ma tylko podstawowe HPF i LPF), to miałby wypas na maxa
                to czyli polecasz badziej Kenio od Alpinki???

Skomentuj

Nooo ...raczej

PS: jak dla mnie "grające" alpinki zaczynają się na 79xx ... no może 9887 jeszcze się łapie ale za taką kasę to można 3 kenie kupić :razz:

Skomentuj

mo własnie to jest to jak juz Alpinka to i Cena wysoka!
                    A tu mozna kupic taniej i miec calkiem przyzwoite radyjko!Poczekam jeszcze moze ktos sie wypowie ale dzieki za odp!

Skomentuj

Słuchaj za 500zł można dostać 7906 (jakieś ogłoszenie na jakimś forum) , zagra to lepiej niż wszystkie wymienione w tym temacie radia ale ... czy będziesz w stanie zaakceptować jej wygląd, brak MP3 , wyciąganą kieszeń , czasami wybredność co do płytek(te gorsze egzemplarze)? Jeśli tak to odwiedź dział "CD" , nie "CDMP3" na allegro i tam poszukaj sobie "grającego klocka". Stare radia mają duszę ale i czasem jednak mają swoje fanaberie i trzeba po zakupie w nie zainwestować (laser, mechanizm) ...no cóż lata lecą .

Skomentuj

nie jetem zwolenikiem uzywanego sprzetu a przedewszystkim radyjek!ale dziekuje za rade uzywane to jedynie umnie wzmaki wchodza w gre!

Skomentuj

Też chciałby zmienić radio w moim samochodzie i tak samo jak Ty zastanawiam się nad tym samym kenwoodem Kenwood KDC-BT6544UY ale mam jeszcze na uwadze Pioneer DEH-5200SD. Radia zupełnie różne od siebie a cenowo bardzo podobnie!
                          Na korzyść kenwooda jest to że ma bluetooth z pamięcią książki telefonicznej, ostatnich połączeń..., dsp i osobne sterowanie subem ale może dokuczać wyświetlacz a z koleii pionek ma autokalibracje, loudnes i ładny wyświetlacz.
                          I bądz tu mądry i pisz wiersze i najważńiejsze kup tu dobrze i bądz zadowolony!

Skomentuj

Ten Pioneer DEH-5200SD to tez moze byc ciekawa opcja!Moze ktos sie z kolegów wypowie!Co miał doczynienia z Tym Pionkiem!

Skomentuj

Zamieszczone przez alexrac
                              loudnes i ładny wyświetlacz

Taaa to ważne bajery ... a to że gra jakby średnica pasma nie istniała to sprawa marginalna ... ale fakt fajnie wyglądają

Skomentuj

Zamieszczone przez noname
                                loudnes i ładny wyświetlacz

Taaa to ważne bajery ... a to że gra jakby średnica pasma nie istniała to sprawa marginalna ... ale fakt fajnie wyglądają
                                o tym samym pomyslalem ale nic nie mowiłem ale fakt wyglad ma ładny i chyba tylko wyglad ale moze ktos cos jeszcze dopowie:)

Skomentuj

Byłem u nas w markecie i widziałem tego pioniera i prawdę mówiąc nie zachwycił mnie jego wygląd tak jak to zrobił na zdjęciu!!! Wyświetlacz nie jest taki ładny i jest minimalistycznie mały. Do tego dochodzi menu obrazkowe - gdzie ja tam jadąc autem będe szukał ustawien??? Widziałem też model niższy tego kenwooda bo tego akurat nie było i powiem szczerze że zrobił na mnie lepsze wrażenie. A wyświetlacz nie razi już tak jak w starszych modelach i jest funkcja night którą można jeszcze bardziej zmniejszyć świecenie żarówek :lol:.

Skomentuj

Byłem u nas w markecie i widziałem tego pioniera i prawdę mówiąc nie zachwycił mnie jego wygląd tak jak to zrobił na zdjęciu!!! Wyświetlacz nie jest taki ładny i jest minimalistycznie mały. Do tego dochodzi menu obrazkowe - gdzie ja tam jadąc autem będe szukał ustawien??? Widziałem też model niższy tego kenwooda bo tego akurat nie było i powiem szczerze że zrobił na mnie lepsze wrażenie. A wyświetlacz nie razi już tak jak w starszych modelach i jest funkcja night którą można jeszcze bardziej zmniejszyć świecenie żarówek :lol:.
                                    To ogładałes te radyjka a nie słuchałes jak graja???bo na ten tema nic nie napisałes a to najwazniejsze!

Skomentuj

Niestety ale jak byłem w naszym wspaniałym sklepie "oszołom" pan który tam pracuje stwierdził że zepsuła im się szafa, i że mają problemy z zasilaczem -jak dadzą głosniej to im pada i nie jest w stanie mi podłączyć do odsłuchu :evil: .W niedziele jade do mediamarkt to może tam posłucham.

Skomentuj

Po odsłuchach DEH-7900UB jakoś nie mam przekonania do tej marki.
                                        Świetny sprzęt do słuchania muzyki typu "um-cyk". Dół przebasowiony. Góra nieco ostra i mało detaliczna, średnica wycofana.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X