Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa skrzyni + budzetowy glosnik i wzmacniacz.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Budowa skrzyni + budzetowy glosnik i wzmacniacz.

Witam no to tak myślę nad zbudowaniem dwóch skrzyń lub jednej skrzyni i potrzebował bym napewno wiedzieć jaki litraż musiały by mieć skrzynie. Obecnie posiadam radio sony xplode MP40 ale będzie wymienione na kenwooda ale to na samym końcu przód głośniki Vibe sek 60 kable też vibe wzmacniacz 5 kanałowy smiesznej firmy boschmann pod który jest podpięty przód i bas. Głośnik basowy to sony xplode max 1200w i 380 wrms modelu niestety nie pamiętam ale wrzuce zdjęcie z nim.
    I tak napewno trzeba kupić jeszcze jeden głośnik basowy i wzmacniacz pod niego i zbudować skrzynie pod tego exploda i ten drugi głośnik . Mam Hyundaia Coupe.
    Zdjęcie bagażnika:

wymiar skrzyni która maksymalnie ma szanse wejść 87 szerokości 39 wysokości 32 długości góry . Niestety mam taki dziwny bagażnik w aucie.

I proszę o pomoc co i jak zrobić jaki głośnik kupić i wzmacniacz. Czytałem też że głośniki firmy STX są w miare dobre.

Re: Budowa skrzyni + budzetowy glosnik i wzmacniacz.

"I proszę o pomoc co i jak zrobić jaki głośnik kupić i wzmacniacz. Czytałem też że głośniki firmy STX są w miare dobre."
    Bo sa dobre! podaj jeszcze budrzet jakim dysponujesz!chodz nie bardzo rozumiem po co jeszcze jedna skrzynia skoro masz Sonego???

Skomentuj

Ponte999, witam kolege z koszalina

Ponte999, napisz ile masz na wydanie i czego sluchasz
      najlepiej podjedz do mnie jutro to porozmawiamy na zywo. latwiej bedzie wyjasnic co robisz zle a co dobrze.
      zawsze znajdzie sie tez cos do potestowania

Skomentuj

emil007, powiem tak w gre wchodzi sprzedaz tego sonego i zakupu np dwoch STX-ow . Jestem maniakiem car audio ktory w miare podstawowe pojecia ogarnia chce w bagazniku miec dwa glosniki bo dla mnie jest to zupelnie inny efekt duzo lepszy efekt.
        Budzet to tak w granicach 550 zl bez skrzyn , skrzynie sam chce zbudowac bo zostala mi zabudowa z audi a4 i napewno z niej dwie skrzynie sie zbije
        A co do tego zzze jeszcze jedna skrzynia dla porownania mialem podwojna skrzynie z glosnikami vibe black air lacznie 1100 rms potem pojedynczy glosnik vibe space 1000rms gdzie dwa glosniki zasilal wzmacniacz o mocy lacznej 700 rms a space wzmacniacz ktory mial ten 1000 rms i podwojna skrzynia lepiej grala tak samo bylo z alpinami mialem 2x250 rms potem 1x 500 rms i przy dwoch skrzyniach o wiele lepiej gralo dlatego chce zmienic na dwa glosniki .

[ Dodano: 2010-03-30, 21:36 ]
        Pawel S., napisalem na pw do Ciebie a slucham naprawde roznej muzyki od house poprze hip hop do rapu...

Skomentuj

Zamieszczone przez Ponte999
          emil007, powiem tak w gre wchodzi sprzedaz tego sonego i zakupu np dwoch STX-ow . Jestem maniakiem car audio ktory w miare podstawowe pojecia ogarnia chce w bagazniku miec dwa glosniki bo dla mnie jest to zupelnie inny efekt duzo lepszy efekt.
          Budzet to tak w granicach 550 zl bez skrzyn , skrzynie sam chce zbudowac bo zostala mi zabudowa z audi a4 i napewno z niej dwie skrzynie sie zbije
          A co do tego zzze jeszcze jedna skrzynia dla porownania mialem podwojna skrzynie z glosnikami vibe black air lacznie 1100 rms potem pojedynczy glosnik vibe space 1000rms gdzie dwa glosniki zasilal wzmacniacz o mocy lacznej 700 rms a space wzmacniacz ktory mial ten 1000 rms i podwojna skrzynia lepiej grala tak samo bylo z alpinami mialem 2x250 rms potem 1x 500 rms i przy dwoch skrzyniach o wiele lepiej gralo dlatego chce zmienic na dwa glosniki .
          Lepiej, czyli rozumiem głośniej?

Skomentuj

cursor, glosniej tez poza tym dzwiek tego sonego nie dokonca jest zadowalajacy na przod mam w planach dolozyc jeszcze jedne 16 i wtedy basu bedzie za malo niestety

Skomentuj

Zamieszczone przez Ponte999

[ Dodano: 2010-03-30, 21:36 ]
              Pawel S., napisalem na pw do Ciebie a slucham naprawde roznej muzyki od house poprze hip hop do rapu...
              z ta kwota to szału nie zrobisz:)nie starczy nawt na monobloka a powinien byc ja tak mysle co do subów to sie zgodze bo sam posiadam 4x12" w bagarzniku:)dwa STX AA bedzie zedem 300zł a gdzie reszta! ale podjedziesaz do "Pawła S" to razem cos wykabinujecie!prosił bym o foto relacje z budowy moze sie przydac bo Auta dos popularne wsród młodszych kierowców:)

Skomentuj

emil007, wlasnie dlatego zapytalem sie o te STX-y bo 149 zl czy tez 179 zl za glosnik to nie jest wiele .
                Napewno sie nie zgodzicie ze mna jak napisze ze ten boschmann ktorego mam daje ladny dzwiek ma on 250rms przy 4 ohm mocy ktorej jest napewno mniej a przy tym budzecie licze na jakis wzmacniacz pod jeden glosnik taki aby pozniej mozna bylo dokupic taki sam zeby glosniki pod takimi samymi wzmakami graly.
                I to jest poczatek dopiero calosci ktora jak dobrze pojdzie bedzie skonczona przed czerwcem.

Skomentuj

oj chyba szykuje sie wymiana calego naglosnienia w samochodzie :P

po dzisiejszym odsluchu nic mi sie nie podobalo poza wibracjami...
                  jutro poslucham tego na mojej muzyce i ocenie co zostaje a co do wywalenia

mamy tutaj ciekawa sytuacje bo bagaznik nie jest uzywany i mozna go calego zabudowac :twisted:

Skomentuj

Co Paweł przydał by się mój sub którego mi wysłałeś;p A tak na serio polecam tego STXa bo za tą kasę gra na prawdę elegancko a Paweł na pewno zrobi ci paczkę pierwsza klasa...

Skomentuj

Czaruję...
                    X