Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w doborze głośnika do samochodu dla kolegi

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

powiedz to irkowi :P
    jakos irek robil dziesiatki (setki?) testow glosnikow i jakos te alphardy zawsze za szybko sie palily
    ale przy normalnym sluchaniu jakos daja rade

Skomentuj

Pawel S., to prawda.
      Irek nie raz opowiadał jak przyjeżdżały Alpierdy na testy ciężarówkami a wracały w kontenerach na śmieci :wink:
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
        powiedz to irkowi :P
        jakos irek robil dziesiatki (setki?) testow glosnikow i jakos te alphardy zawsze za szybko sie palily
        ale przy normalnym sluchaniu jakos daja rade
        Paweł jak bym chciał to pewnie tez bym je spalił i to nie przesterami tylko co to za przyjemnosc dac za suba 300 pare zł i go spalic :razz:

Skomentuj

Jak AA nie wytrzymają to tak jak pisałem spiąć dwa AP w 2ohm i te na pewno dadzą rade... Lecz myślę że trzeba by w końcu przetestować ile te AA potrafią znieść, Paweł mojemu dawał chyba 300rms z janka i nic nie było, przydał by się ktoś z mocniejszym wzmakiem żeby go sprawdzić bo u mnie gra pod 100rms...

Skomentuj

jak by ktoś chciał kupić AA to ja go chętnie przetestuję na 450w przy 4r i 850w przy 2r
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jak będziesz kiedyś odwiedzał lublin z tym wzmakiem to możemy się ustawić...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                jak by ktoś chciał kupić AA to ja go chętnie przetestuję na 450w przy 4r i 850w przy 2r
                Dawno go zmiezyłem przy 2ohm na 900Wrms grał kilka min!i tylko wielki dym z niego poszedł mysle ze wiecej niz 700rms nie wytzyma w 2ohm jakosc co do ceny jest tego AA akurat to jest przetwornik dla tych co zaczynaja przygode z CA Pozdrawiam

Skomentuj

Panowie witam ponownie po długiej przerwie, już wiem jaki ma wzmacniacz, jest to model SINUS LIVE 3505

http://www.dogsecurity.mk/en/compone...live-3505.html

teraz widzę, że nie jest to jakiś potwór.
                  Co radzicie zrobić??

Skomentuj

mialem
                    strasznie ostry :???:

MDS08 :P

Skomentuj

Paweł da radę ten wzmacniacz uciągnąć 2 głośniki stxa?? Może jeden 38cm by wystarczył? Panowie pomóżcie bo mnie chłopak zamęczy

Skomentuj

grac bedzie
                        ale raczej nie osiagniesz takiego efektu jaki zalozyles na poczatku :P

Skomentuj

rozmawiałem z nim i jest w stanie jeszcze wyłożyć ok 400zł + 200zł za jego stary wzmacniacz. Za taką cenę kupię już coś co jest w stanie nakarmić te 2 stxy?? a może jeden 42cm by wystarczył?? zawsze to o jedną cewkę mniej do nakarmienia. Podaje linka
                          http://stx.pl/gdn-42-450-4-sc.html

Skomentuj

Zamieszczone przez davemsr
                            a może jeden 42cm by wystarczył??
                            oj to juz przeginasz...

Zamieszczone przez davemsr
                            jest w stanie jeszcze wyłożyć ok 400zł + 200zł
                            to moze kilowatowy peiying?

Skomentuj

To będzie chyba najlepsze wyjście, ale trzeba też uwzględnić zapotrzebowanie na prąd, bo na kabelkach 10-16mm^2 to on długo nie pociągnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
                                To będzie chyba najlepsze wyjście, ale trzeba też uwzględnić zapotrzebowanie na prąd, bo na kabelkach 10-16mm^2 to on długo nie pociągnie.
                                na 16mm2 nawet połowy mocy z niego nie uzyska bo sie wyłaczy :smile: dopiero jak dałem 35mm2 to jakos zaczoł grac chodz i tak swiatła przygasały zmieniłem na 50mm2 dałem 3F kondensator i teraz jest spokuj jak chcesz go kupic to bez Kondensatora mozesz zapomniec :wink: i oczywiscie odpowiednie kable a to też wydatek :razz:

Skomentuj

Panowie nie mamy co tu gdybać o kilowatowym perszingu bo cały budżet na niego pójdzie i na kable do niego zresztą wątpię aby ta osoba miała odpowiedni akku i altek... Do autora tematu słyszałeś kiedyś w aucie prawdziwe ok 400rms dobrze zasilone które pędzi pożądany głośniki bo po twoich postach odnoszę wrażenie że nie a jedyne co słyszałeś to alphard pędzony 4 kanałowym blaupunktem... STX 42SC to głośnik z ubiegłej epoki który wo gule się nie nadaje się do auta nawet na wychylenie nie popatrzysz(wychylenie jest lans)... Jak dla mnie wybór jest prosty sprzedaj ten wzmacniacz lub zasil pożądanie przód, kup STX AP zasil go perszingiem PY-B2H76R lub starsza wersja PY-2H30R do lansu starczy w zupełności tylko do tego pożądane kable... Sam mam AA i mogę z czystym sumieniem powiedzieć że jak ktoś chce więcej to albo nadal wieży w kilowatowe wzmacniacze firsta albo jest głuchy ale to też odpada bo bo w pewnym momencie AA przestaje się go słuchać a zaczyna go się czuć...

Skomentuj

A do pociągnięcia 2xAA nadawał by się taki wzmak ?

Crunch P2250.
                                    Dla niewiedzących "z tej samej fabryki" co np. Hifonics lub MB Quart. :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez mihas66
                                      Panowie nie mamy co tu gdybać o kilowatowym perszingu bo cały budżet na niego pójdzie i na kable do niego zresztą wątpię aby ta osoba miała odpowiedni akku i altek... Do autora tematu słyszałeś kiedyś w aucie prawdziwe ok 400rms dobrze zasilone które pędzi pożądany głośniki bo po twoich postach odnoszę wrażenie że nie a jedyne co słyszałeś to alphard pędzony 4 kanałowym blaupunktem... STX 42SC to głośnik z ubiegłej epoki który wo gule się nie nadaje się do auta nawet na wychylenie nie popatrzysz(wychylenie jest lans)... Jak dla mnie wybór jest prosty sprzedaj ten wzmacniacz lub zasil pożądanie przód, kup STX AP zasil go perszingiem PY-B2H76R lub starsza wersja PY-2H30R do lansu starczy w zupełności tylko do tego pożądane kable... Sam mam AA i mogę z czystym sumieniem powiedzieć że jak ktoś chce więcej to albo nadal wieży w kilowatowe wzmacniacze firsta albo jest głuchy ale to też odpada bo bo w pewnym momencie AA przestaje się go słuchać a zaczyna go się czuć...
                                      to jak zatzymałes sie na STX AA to stwierdzam ze za duzo to sprzetu nie maiłes i nie słyszałes :wink: takie moje zdanie na ten temat :wink: i sorki za krytyke :wink:

[ Dodano: 2010-05-20, 19:56 ]
                                      Zamieszczone przez l3mur91
                                      A do pociągnięcia 2xAA nadawał by się taki wzmak ?

Crunch P2250.
                                      Dla niewiedzących "z tej samej fabryki" co np. Hifonics lub MB Quart. :wink:
                                      nadał by sie jak najbardziej tylko jestem ciekawy jak cenowo to wyjdzie :grin:

Skomentuj

P2250 można kupić bardzo okazyjnie na allegro. Około 200zł powinno się wyrwać.

Skomentuj

to jak za ta cene to niema nad czym myslec :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X