Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Car Audio od Zera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Car Audio od Zera

Witam mam takie ciche marzenie by w swoim samochodzie wbudować sprzęt Car Audio. Patrzyłem na allegro i innych tego typu stronach ale ilość tego wszystkiego jest zastraszająca i nie oszukując się nie znam się na tym wszystkim . I w związku z tym wszystkim Proszę Was z całego serca o pomoc w doborze sprzętu grającego .

Mój budżet to mniej więcej 700PLN .

Za wszystko już z góry dziękuje.

czego oczekujesz od sprzetu jakiej muzyki słuchasz i w jakim aucie ma to grać?

Skomentuj

Mam Poloneza Caro Plus .
      I zależy mi bardziej na ukierunkowaniu na mocny Bass

Skomentuj

jeśli 700 zł i mocny bas to zapomnij o jakości

pewnych rzeczy pogodzić się nie da....

ale.... nie musi być tak tragicznie

ja bym zaproponował jakiegoś najprostszego pionieera jako radyjko i napędzić nim helix dark blue na przodzie

o tych głośnikach jest wszędzie pełno w sieci i muszę przyznać po osobistym słuchaniu, że stosunek cena/jakość jest naprawdę niezły....

no i faktycznie dają radę na samym radiu

za resztę jakaś aktywna skrzynka do bagażnika niestety "jakaś" bo za to co zostanie po kupnie radia i helixów to już za bardzo nie masz co przebierać i wszystko w tej cenie będzie grać podobnie... ale bas będzie....

i punkt wyjścia do dalszych modyfikacji

Skomentuj

Radio dostałem przed chwilą od sąsiada :mrgreen:
          "clarion DXZ378RMP" takie cudo

i budżet można trochę nadwyrężyć

Skomentuj

Zamieszczone przez kux
            jeśli 700 zł i mocny bas to zapomnij o jakości

pewnych rzeczy pogodzić się nie da....

ale.... nie musi być tak tragicznie

ja bym zaproponował jakiegoś najprostszego pionieera jako radyjko i napędzić nim helix dark blue na przodzie

o tych głośnikach jest wszędzie pełno w sieci i muszę przyznać po osobistym słuchaniu, że stosunek cena/jakość jest naprawdę niezły....

no i faktycznie dają radę na samym radiu

za resztę jakaś aktywna skrzynka do bagażnika niestety "jakaś" bo za to co zostanie po kupnie radia i helixów to już za bardzo nie masz co przebierać i wszystko w tej cenie będzie grać podobnie... ale bas będzie....

i punkt wyjścia do dalszych modyfikacji
            radio polece nie pioneer tylko Kenwooda ale jak masz clarion DXZ378RMP to juz mamy zgłowy
            helixy sa dobrym rozwiazniem lecz w polonezie trzeba o ile dobrze kojaze załozyc panele na głosniki bo tam sa chyba 130mm i wygłuszenie drzwi to też jest wydatek paru zł :wink:
            wiec za duzo nie zostanie
            co do suba to taka budrzetówka to MAGNAT XPRESS 12 plus do niego MAGNAT CLASSIC 480 dwa kanaly na helixy i jeden na suba i basu masz w poldku dosyc tylko jakosci za duzej nie bedzie :wink:

Skomentuj

jak dostałes radio to trochę zmienia postac rzeczy i przychyle się do tego co pisze emil007

nie wiem jak to jest w poldku, jeśli panele to mus no to mus....
              co do wytłumienia to oczywiście że byc musi ale robiąc to samodzielnie taśmą dekarską nie nadszarpniesz specjalnie budżetu....
              oczywiście nie jest to wygłuszenie profesjonalne, ale na pewno jest skuteczne

Skomentuj

Wiele nie poszalejemy ale coś da rade spłodzić:
                -helixy dark blue 62.1 250zł
                -sub STX AA lub AP zależnie od tego jaki wzmacniacz da rade kupić 150zł
                -wzmak do suba ok 200-300zł szukać po używanych itp

No i koniec naszego budżetu wiele nie nawojujemy heliksy tymczasowo pod radiem będą grały ale za jakiś czas można wyrwać jakąś używkę na przód za małą kasę, paczkę stxowi wystrugasz z szafy żeby było po kosztach...

Ładny wzmak do AP http://www.allegro.pl/item1041459269...1502_750w.html

Skomentuj

Zamieszczone przez mihas66
                  proponuję dołożyć 50zł i wziąć to:
                  http://www.allegro.pl/item1031804181...daz_opole.html
                  i masz już kanały do napędzania przodu
                  stx 30AP to dobry wybór
                  a na przód jak już pisali wcześniej:
                  Zamieszczone przez mihas66
                  helixy dark blue 62.1 250zł
                  i są ma allegro gotowe panele do poloneza. W czarnej eko-skórze tylko nie pamiętam po ile.
                  Pamiętaj jeszcze o kablach bo to też nie mały wydatek
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz te carpowery trochę drogie jak na jego budżet stwierdzam, zapomniałem ze sporo tańszym zamiennikiem słynnego CP 1502 przecież są perszingi PY-B2H76R lub starsza wersja PY-2H30R czyli reasumując:
                    -STX AP 150zł
                    -PY-B2H76R nawet za 250zł da się kupić np http://www.allegro.pl/item1036128813...py_b2h76r.html
                    -helixy 250zł
                    -reszta zostaje na dobre kable/zrobienie budy do STX/jakąś tanią używke aby zasilić helixy

Skomentuj

panowie czemu wy polecacie carpowera? przecież ten wzmak "nie gra". za 300-400 zł można już dostać całkiem fajny sprzęt, może nie nowy ale powinien spełnić oczekiwania. moje typy to:
                      http://www.allegro.pl/item1032248260...oldschool.html
                      http://www.allegro.pl/item1044208991...dged_mode.html do tego byłby potrzebny dodatkowy filtr LP do subba
                      http://www.allegro.pl/item1034304314...rk_blue_4.html
                      http://www.allegro.pl/item1034393670...y_komplet.html

Skomentuj

montując wzmacniacz przed nogami pasażera - jeśli w pionie jest tam wystarczająco miejsca za kable zasilające +bezpiecznik +4dobre RCA płacisz 60 a nie 160zł. mi w felicii zamiast 2x5m (9mm2) zasilających do bagażnika starczyło 2x1,5metra. Dodatkowo krótsze kable mogą być cieńsze.

Sygnałowe z powodu mniejszej długości, będą tańsze i złapią mniej zakłóceń. Ma to spore znaczenie kiedy wzmacniaczem zasilasz przednie głośniki. Zakłócenia w subwooferze mniej słychać.

PS: Helixy kupowałem za jakieś 200zł, za 250zl z hakiem to bym skompletował Signaty z tej niższej serii Woofery L16, te tweetery za 85zł, plus zwrotka niewiem za ile. Powiem, że warto.

Skomentuj

malutkiz, z tych co podałeś to tylko jeden nadaje się do napędzania stx-a 30AP
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz, no niby tak, ale czy koniecznie musi być 30AP? a może w forumowym zamówieniu by kupić MDS08? też bardzo fajny sub, i łatwy do napędzenia

Skomentuj

lklukasz, no niby tak, ale czy koniecznie musi być 30AP? a może w forumowym zamówieniu by kupić MDS08?
                              Jakbyś przeczytał temat od początku, to zauważyłbyś, że MDS08 w tym przypadku się nie sprawdzi

Skomentuj

Czaruję...
                              X