Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

skrzynia i wzmacniacz do corolli e11 3d

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

skrzynia i wzmacniacz do corolli e11 3d

Witam serdecznie wszystkich.

Mam plan kupić jakaś skrzynie basowa i wzmacniacz do mojej rolki.Jednostka sterujaca to Pioneer deh 3000mp. Z przodu narazie jest standard ale w domu leza hertz dsk 165 tyle ze brakuje im tweterów. I teraz rodzi sie problem jaki wzmacniacz kupić i skrzynie. Myślałem nad Lanzar max 12. Dużo czytalem o tym glosnikiu i podobno w tej cenie dość dobry. Ale jaki kupic wzmacniacz. a moze 2 dwu kanałowe żeby napędzić hertz i skrzynie? Pod sama skrzynie mysle nad wzmacniaczem Carpower hpb1502. Bo Caprower 4/400 juz jesto wiele droższy i podobno nie da sie wyregulowac pod jednym piecem bassowego i zestawu przedniego. Prosze o pomoc w tej kwesti. Muzyka jaka słucham to hh, techno, disco-polo. pop.

ja jestem zwolennikiem nieco innego rozwiązania...
    ale dużo zalezy od samochodu.....

czy jesteś w stanie zmieścić niewielki wzmacniacz gdzieś z przodu?
    oprócz nasuwającego się i nie najszczęśliwszego pod fotelem podpowiem, że są dwa miejsca które często sprawdzają się nawet w niewielkich autach to za przednim schowkiem lub w przestrzeni pomiedzy stopami kierowcy pasażera
    oczywiście dużo zalezy od auta... musisz zobaczyć jak to u ciebie wygląda

i jeśli da się to mały stereo na przód właśnie tam gdzie pisałem oraz specjalizowany typowy monoklocek w bagażnik do sub bądź nawet aktywna szkrzynia

zalety?
    znacznie krótsze kable i mniejszy bałagan w bagażniku

Skomentuj

hmmm no moze i by szo gdzieś wcisnąć, tylko ze budżet tez nie zw wysoki, mam do kupna
      Blaupunkta gta 260 za 60zł. Czy jest to bardzo lipny wzmacniacz, moze radził by sobie z tymi hertz?

Skomentuj

nie wiem co to za wzmak....

ale może warto rozbić instalację na raty?

najpierw porządnie przód z wytłumieniem drzwi i uwierz mi już będzie efekt, a bagażnikiem zająć się za jakiś czas gdy kieszeń nieco odetchnie :)

Skomentuj

no jasne, tylko z wytlumieniem to chyba nie opłacalne ponieważ czesto zmieniam auta, akurat to rolke planuje miec koło 0.5 roku. Ile kosztuje srednio wygłuszenie?

Skomentuj

nie wiem dokładnie...
            proponuje zrobic to samemu przy użyciu taśmy dekarskiej....

takie wygłuszenie jest jak wino....
            tanie i dobre.... :)

Skomentuj

aha tasma dekarska ok. a co z piecem i skrzynia co proponujesz

Skomentuj

tu raczej niech się może inni wypowiedzą.....
                akurat ta część car audio jest mi jakby najdalsza....

w swojej aktualnej furce też będę coś zakładał ale będzie to zupełnie samodzielna konstrukcja bardziej dla zabawy i satysfakcji niż z konkretnej potzreby

Skomentuj

ja nie mam nerwów do takich robot. wole cos kupic i zamontowac sam:)

Skomentuj

Widzę że myślisz na lanzarem max 12 wg mnie tańszym a zarazem nawet lepszym jakościowo głośnikiem jest STX AA kosztuje on 150zł więc niewiele tlko do niego potrzebujesz monoblocka stabilnego przy 2ohm ale możesz też kupić AP ten ma 4 ohm i tak jak piszesz ten carpower będzie akurat tylko z tego co ludzie piszą sam wzmak jest ok lecz tańszy o 40% Peiying PY-2H30R potrafi to samo mocowo i jakościowo. Carpower to dobra firma ale cp1502 to ich budrzetówka i jak myślisz że jak zapłacisz o 250 zł więcej od peiyiga i tym samym będziesz miał większy DF to niestety jesteś w błędzie. co do przodu się nie wypowiadam bo nie mam doświadczenia ale w miarę przyzwoity zestaw odseparowany, wytłumienie i nawet nie za mocna dwu kanałówka to jest to...

Skomentuj

A jakie masy fundusze na skrzynie + wzmak ?

Może coś takiego ?
                      http://allegro.pl/item1031085587_mac...ja_gratis.html
                      Wyrwałem coś takiego dla taty za 150 zł. I powiem, że ogólnie byłem zaskoczony, bo fajnie to gra. (Jak na 150 zł) Aczkolwiek jeśli potrzebujesz kompletny zestaw, to jedna z najtańszych opcji. Kupujesz i montujesz. :wink:

[ Dodano: 2010-05-20, 17:43 ]
                      Ewentualnie coś takiego. Taniej a pewnie lepiej. Aczkolwiek nie słyszałem nigdy Helixa. :roll:
                      http://allegro.pl/item1048463995_hel...nkt_gta20.html

Skomentuj

nie chce zadnego mac audio, byłem w sklepie, i polecili mi piec Graund Zero za około500zł.

Skomentuj

l3mur91 ten komplet macaudio co podałeś swego czasu przez przypadek jak byłem w media markt miałem okazje posłuchać bo obsługa prezentowała jakiemuś gościowi i powiem tak STX AA pędzony starą unitrą daje lepszy efekt-po prostu za tą cene nie wykonalne jest kupić nowy zestaw sub + wzmak... To drugie ma szanse może i zagrać ale jakoś do wzmacniaczy blaupunkta nie mam przekonania bo jakoś zawsze one dla mnie nie grzeszyły mocą...

Grucha napisz co to za piec bo sam się zdziwiłem ostatnio jakie maja horrendalne ceny za słabe 4 kanałówki w dodatku gościu w sklepie próbował mi wmówić że 4 kanałówka zasilę głośnik 1 cewkowy z 4 kanałów- do tej pory nie wiem w jaki sposób...

Wg mnie jak nie masz za wiele dukatów zestaw STX AP+ perszing nie jest złym zestawem...

Skomentuj

na suba, wzmacniacz okablowanie + tweetery moge przeznaczyc koło 1500zł. Podaj linki tych zestawów co mowisz bo mało sie orientuje w tych sprawach.

[ Dodano: 2010-05-23, 13:29 ]
                            kurde nie wiem jaki to model tylko wiem graund zero 2 kanałowy za około 500zł i koło 500rms

Skomentuj

1500zł to spora kasa myślałem o dużo mniejszej kwocie dlatego moje propozycje były dosyć budżetowe... Tak czy siak napisze ci co maiałem na myśli:
                              -sub(głośnik) http://www.stx.pl/gdn-30-500-4-ap.html zrobisz mu obudowe ok 50L@35hz
                              -wzmak http://www.allegro.pl/item1037631908...ybucja_pl.html niby perszing ale to to samo co zachwalany Carpower, jednak trzeba by dowiedziec się co to za ground zero bo prawdopodobnie może być lepszy

Wiadomo do tego o porządnych kablach trzeba pomyśleć nie wspominam tu o wytłumieniu bo całe gówno da sprzęt bez wytłumienia... Mój proponowany komplet sub+wzmak to dosyć budżetowa para a ty chcesz wydać sporo więcej więc może dlatego niech ktoś bardziej osłuchany w droższych zestawach się wypowie...

Skomentuj

wiec czekam na propozycje

Skomentuj

Czaruję...
                                X