Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowe głośniczki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowe głośniczki

Witam. Dzisiaj kupiłem auto WV polo IV wraz z radyjkiem KENWOOD KDC W3041 i głośnikami(prawdopodobnie seryjne). Mam prośbę abyście doradzili mi jakieś głośniczki do 300zł bo te głupieją przy muzyce metal, przy hip- hop jest ok. Mam jeszcze jedno pytanko jaka moc rms ma to radyjo. Pozdrawiam i czekam na propozycje

radio ma gdzies 27w rms a głosniczki jakie sa 130mm czy 160mm???

Skomentuj

Zamieszczone przez emil007
      radio ma gdzies 27w rms
      Przy THD na poziomie 10%, a tego to już się słuchać nie da

Skomentuj

160mm

[ Dodano: 2010-05-24, 22:46 ]
        Zamieszczone przez cursor
        radio ma gdzies 27w rms
        Przy THD na poziomie 10%, a tego to już się słuchać nie da
        Skąd wiesz ze jest takie THD?

Skomentuj

Zamieszczone przez Bolec
          Skąd wiesz ze jest takie THD?
          bo wszystkie radia wykozystuja uklady scalone. a w notach katalogowych tych ukladow mozna takie dane odczytac :P

tak wiec zeby to jeszcze normalnie gralo to masz do dyspozycji ok 17-20W
          Zamieszczone przez Bolec
          Mam prośbę abyście doradzili mi jakieś głośniczki do 300zł bo te głupieją przy muzyce metal, przy hip- hop jest ok.
          co to znaczy glupieja? z czym sobie nie radza?

Skomentuj

do 300PLN polecam zestaw odseparowany Helix Dark Blue 62.1 albo Hertz (modelu nie pamietam) Mogą być też PowerBassy modelu też nie pamiętam. w tej cenie nic lepszego nie ma z nowych zestawów.

Skomentuj

od helixów znacznie lepsze są signaty. Trzeba sobie skompletować zestaw mid-bas (serii L16 na papierze za 170zł/para - tych słuchałem i było dobrze, albo H16 na plastiku za 200/para) tweeter (też są dwa - te tansze 85zł) i zwrotnicę, niepamiętam za ile. Razem wychodzi koło 300zł

Jeśli hertz to chyba DSK bo ESK to nie ta półka...

PS: mowa oczywiście o 16cm, jak masz 13 to warto otwory powiększyć. Poza tym kieszeń to tylko ozdoba - głośniki montuj na dystansach do blachy.

Skomentuj

zadne zestawy co wymieniliscie zbytnio sie nie nadadzą do muzyki typu metal tutaj powina byc zachowana dobra barwa dzwieku i czystosc zakładałem kiedys zestaw do przodu do wlasnie tego typu muzyki ale musze zobaczyc co to było mysle ze miesciło sie to w tym budrzecie :wink:

Skomentuj

tutaj powina byc zachowana dobra barwa dzwieku i czystosc
                  powodzenia z nowymi glosnikami za taka kase :lol:
                  co innego uzywki lub DIY

Skomentuj

zaproponuje Ci takie Hifonics TX6.2c bardzo przyjemne brzmienie chodz potrzebny wzmacniacz do nich lub takie ALPINE SPS-171A bardzo dobrze spisuja sie przy tej muzyce juz pod samym radiem :smile:

Skomentuj

w instrukcji jest napisane:
                      max moc wyjściowa: 50W x 4
                      Moc pełnej szerokości pasma (przy mniejszych szumach niż 1% THD) 30W x 4

wiec rms = 30W i przy 1% THD? a nie jak kolega napisał 10%

Skomentuj

to tylko na papierze jest w rzeczywistosci wyglada to troszke inaczej chodz z drógiej strony moze i tak byc jak mówisz :wink:

Skomentuj

Papier wszystko przyjmie...
                          Popatrz w noty wielu scalaków przygotowanych do pracy przy 12V, to się przekonasz, że prawda wygląda nieco inaczej.

Poza tym. Te 30W ni jak ma się do zewnętrznego wzmacniacza o takiej mocy

Skomentuj

Zamieszczone przez Bolec
                            Moc pełnej szerokości pasma (przy mniejszych szumach niż 1% THD) 30W x 4

niestety ale fizyki nie obejdziesz i dysponujac takim napieciem jakie masz w samochodzie (bez przetwornicy) nie uzyskasz takiej mocy

Skomentuj

Czaruję...
                            X