Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Opel Vectra b

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Opel Vectra b

Witam ! Posiadam vectrę b sedan i mam zamiar wprowadzić pewne zmiany w instalacji audio , a mianowicie włożyć do bagażnika skrzynię basową z głośnikiem 200mm. Posiadam wzmacniacz Blaupunkt GTA Special MK II , radio ?? hmm ... na razie kaseta ale potem też nie będzie za wesoło , ponieważ radio na jakie mam zamiar zmienić (VDO CDR500) nie ma wyjścia na wzmacniacz i trzeba będzie trochę kombinować. Więc proszę Was o pomoc 1.wyborze głośnika 2.jak podać sygnał na wzmacniacz ?? Dziękuje bardzo za odpowiedzi. Pozdrawiam !

Zamieszczone przez fazigno
    1.wyborze głośnika
    1. Jaki budżet?
    2. Nowy czy używany?
    3. Oczekiwania(uzupełnienie przodu czy masaż nerek)

2.jak podać sygnał na wzmacniacz ??
    Najlepiej wyprowadzić wyjścia RCA z radia. Najlepsze rozwiązanie pod względem jakości dźwięku.

Skomentuj

1. sam głośnik bez obudowy 300-350zł
      2. tylko nowy wchodzi w grę
      3. owszem lubię jak pomruczy gdy trzeba , ale bardziej jako uzupełnienie

Dobra , ale mam nadzieje że wyprowadzenie rca z radia które go nie posiada nie będzie nie wiadomo ile kosztować ( powierzenie elektrykowi )

Co do głośników myślałem nad MDS-08 , Hertz ES 200 , ROCKFORD Punch P1S48 , ALPINE SWE-843E

Skomentuj

Dobra , ale mam nadzieje że wyprowadzenie rca z radia które go nie posiada nie będzie nie wiadomo ile kosztować ( powierzenie elektrykowi )
        Kwestia się dowiedzieć.

Cała robota to dobrać się do wnętrza radia. Zczytać oznaczenia z końcówek mocy(jeden lub 2 scalaki) i wpiąć się do wejść tych scalaków. Masz w ten sposób 2 pary RCA(przód i tył)

Skomentuj

Domyślam się że lepiej wpiąć się owym wyjściem pod sub w wyjście na tył ? Co do samego głośnika , który doradzasz - doradzacie ?

Skomentuj

Z żadnym z wymienionych nie miałem do czynienia.

Z twoimi preferencjami zastanowiłbym się nad ES200, kumpel miał taki w omedze i był mile zaskoczony.
            Sam mam 2 sztuki HS200(starsza i wyższa seria) i na razie nie mam w planach sprzedaży. W 8l closed, dają radę, a do tego nie mulą.

MDS to forumowy hit, nie twierdzę, że jest zły bo nie miałem go, warto o nim poczytać bo większość opinii jest pozytywna.

Skomentuj

No dobra , jak na razie muszę się uporać z radiem , czyli nabyć i przerobić. Zastanawiał bym się między Alpine a Hertzem.

[ Dodano: 2010-05-27, 21:00 ]
              Zależy mi na szybkiej odpowiedzi , co myślicie o tym ALPINE SWE-843E - 8" . Okazało sie że tylko na taki wystarczy $$ ponieważ wyskoczyły inne wydatki. Proszę o szybką odpowiedz.

[ Dodano: 2010-05-29, 22:02 ]
              No dobra , wstrzymałem się z kupnem głośnika , uskładam ( MBP) to wtedy się kupi , powiedzcie mi tylko , jaki z dostępnych na alle..o wzmacniaczy do 300zł uciągnie mi zabudowę wraz z 2 x ES200 ? Bo zakładam że mój Blaupunkt GTA Special MK II nie podoła zadaniu... ?

Skomentuj

Czaruję...
              X