Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nietypowe CA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nietypowe CA

Co myślicie a takim połączeniu.

Na desce rozdzielczej zamiast wysokotonówek umieścić szerokopasmówkę TB W4-657sc, a w drzwiach zostawił bym niskotonowe szesnastki z zestawu rainbowa slx265 lub morela Tempo 6 lub nawet oba. Szerokopasmowy głośniczek byłby puszczony przez wzmacniacz od 200 lub 400 Hz, a niskotonowy do tych 200 Hz ?

Ogólnie jestem średnio zasowolony z wysokotonówek raibowa jak i morela z zestawu Tempo 6.

Zamieszczone przez Jq
    Ogólnie jestem średnio zasowolony z wysokotonówek raibowa jak i morela z zestawu Tempo 6
    a slyszales tego TB?
    podoba ci sie?
    jak tak to mozesz tak zrobic
    robilismy tak ale z coaxialami i efkt byl dosc dobry

Skomentuj

Z coaxialami rzeczywiście efekt mógłby być dobry(sam idę tą drogą) ale ta szerokopasmówka nie poradzi sobie w najwyższym paśmie... Więc albo dać ją jako średniak w 3way albo szukać coaxiala... chyba że nie przeszkadza ci brak góry

Skomentuj

Zamieszczone przez Mamusa
        ale ta szerokopasmówka nie poradzi sobie w najwyższym paśmie...
        pytam po raz kolejny - slyszeliscie ta szerokopasmowke?
        Zamieszczone przez Mamusa
        chyba że nie przeszkadza ci brak góry
        mam F155 i tam gory nie brakuje ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
          pytam po raz kolejny - slyszeliscie ta szerokopasmowke?
          Nie słyszałem jej osobiście ale po wykresach wnioskuje że po 14k nie bardzo chce już grać... więc imo "najwyższej góry" może brakować Ale jeśli nie... to sam chętnie wypróbuje bo cenowo mi się podoba :twisted:

Skomentuj

TB W4-657sc - tego modelu już nie ma w Polinku. Jest model 657SB. Jednak ani jednemu, ani drugiemu góry nie brakuje, przynajmniej takie mam odczucia po słuchaniu obu tych głośników.

Skomentuj

A co z innymi modelami TB? Ten proponowany wyżej jest niestety dość spory, a mają w ofercie przecież mniejsze(i tańsze przy okazji) np.W2-780SD czy W3 881SJ. Ciąć wtedy można by przy około 400hz... Słyszał ktoś je, nadadzą się?

Skomentuj

Czaruję...