Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa suba w skrzyni zamkniętej

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Budowa suba w skrzyni zamkniętej

Witam!
    Mam pytanko do sznownych kolegów, prosze o radę który z poniższych głośniczków będzie odpowiedni dla moich wymagań:
    -GDN-22-140-8-SCX,
    -GDN-22-200-4-SC
    Skrzynia to około 17 literków brutto zamknięta, ma ich być dwie po bokach w bagażniku.
    Budżet to około 200 zł.
    Prześledziłem forum i narazie tylko to znalazłem.
    Nie intereseuje mnie efekt na zewnątrz samochodu tylko jakość wewnątrz.
    Pozdrawiam

Do samochodu 4Ohm ` owe...
    Ile netto ma skrzynka ? to zabudowa czy luzem ?
    Z takim budżetem ciężko będzie, chyba że trafisz coś na allegro...
    Ja mam parę Canton Pullman 10" jak byś reflektował (ale okł 30L clouse na jednego)
    A tak wg to zaraz usuną ten temat albo Cie przeniosą do CarAudio

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide
      Do samochodu 4Ohm ` owe...
      Jak połączy dwie ósemki to będzie miał 4 ohmy.

Jeśli miał bym wybierać pomiędzy tymi dwoma to wybrał bym GDN-22-140 ale ani ten ani ten drugi dobrze nie zagra w 17L closed. Do tak małej skrzynki polecam Alpharda LW800,to jedyna tania opcja,on nawet w 10L już gra a kosztuje 40zł za sztukę.

Skomentuj

Witam!
        Tak jest to zabudowa w boczkach bagażnika. Te głośniki dobrałem po uprzednich obliczeniach w WinISD i wyszło mi że zagrają w tych obudowach. Po odjęciu gdzieś 2 litrów na głośnik zostaje mi 17.
        Co do rezystancji to juz sam nie wiem co myśleć ponieważ na forach wiele osób napisało że bardziej lekko, bez większego zapotrzebowania mocy zagrają 4-omówki od 8-omówek.
        Mój wzmacniacz jest 4 kanałowy, 4-omowy, więc już nie wiem co mam o tym wszystkim mysleć.
        Zastanawiałem się też nad Alphardami LW800, ale wielu napisało że grają gorzej od STX-ów, czy Tonsil-ów.
        Biorę tez pod uwagę:
        - GDN 20/60/3 EX - 8 Ohm
        - GDN-25-100-SC

Te wszystkie głośniki kosztuję w przedziale 40-70 zł za sztukę.
        Na drozsze mnie narazie nie stac, wic musy dobrac cos tanszego. Pozdrawiam

[ Dodano: 2010-06-24, 18:13 ]
        Witam ponownie!
        Niedawno z kumplem wygłuszalismy jego drzwi. Po wszystkim gdy zamontowaliśmy głosnik, odniosłem wrazenie że dźwięk jaki z niego się dobywał był jakościowo gorszy od głośnika w drugich drzwiach które jeszcze nie były zrobione (głośnik w nich znajdował się jesazcze w oryginalnym koszu).
        Czy to możliwe że w koszu gra lepiej? Pozdrawiam

Skomentuj

co do Alphardów LW800, to sam je w zamkniętej, i naprawdę jak za tą cenę spisują się bardzo dobrze...

Skomentuj

Może nowy SW plus MB? Albo pójść w druga stronę i zrezygnować z dwóch badziewiaków i kupić MDS08

Skomentuj

kupiłem MDS08 i gra świetnie jak na te rozmiary i cenę.

Skomentuj

Czym go pędzisz?

Skomentuj

philips DAP-6040

Skomentuj

dobry wybór :wink:
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                    X