Witam,
Mam pytanie własnie takie jak w temacie :)
Najpierw wstęp:
1) blaupunkt g5 Renault z 2 wyjściami liniowymi
2) BQA 208 - 4x50W
3) przód odseparowany - BP Vantage V6 Velocity + Fabryczne syki phillipsa/renault
4) tył coś tam 13cm.
Własnie pytanie - bo teraz mam przód puszczony na pasywnych zwrotnicach z mojego starego Pioneera GM120, tyl z radia.
Jak podłączyć nowy sprzęt? zakupiłem zwrotnicę aktywną SoundWave EW100.
Ma 3 wejścia 2x front (niesumowany i sumowany z rear) + rear.
Wyjścia? - standard - front, rear, sub.
Chodzi głównie o przód- czy zostawić pasywne zrwotnice i tylko odciąć dół, a tył puścić przez wzmacniacz?
Czy robić coś a'la bi amping czyli syki na jednym kanale wzmaka, woofery na drugim (wzmak 4 kanałowy) i olać pasywne zwrotnice, tyl zostaje z radia, skrzynka puszczona z wyjścia sub (ma swojego wzmaka)?
Nie wiem czy wystarczająco jasno się wyraziłem :P
Mam pytanie własnie takie jak w temacie :)
Najpierw wstęp:
1) blaupunkt g5 Renault z 2 wyjściami liniowymi
2) BQA 208 - 4x50W
3) przód odseparowany - BP Vantage V6 Velocity + Fabryczne syki phillipsa/renault
4) tył coś tam 13cm.
Własnie pytanie - bo teraz mam przód puszczony na pasywnych zwrotnicach z mojego starego Pioneera GM120, tyl z radia.
Jak podłączyć nowy sprzęt? zakupiłem zwrotnicę aktywną SoundWave EW100.
Ma 3 wejścia 2x front (niesumowany i sumowany z rear) + rear.
Wyjścia? - standard - front, rear, sub.
Chodzi głównie o przód- czy zostawić pasywne zrwotnice i tylko odciąć dół, a tył puścić przez wzmacniacz?
Czy robić coś a'la bi amping czyli syki na jednym kanale wzmaka, woofery na drugim (wzmak 4 kanałowy) i olać pasywne zwrotnice, tyl zostaje z radia, skrzynka puszczona z wyjścia sub (ma swojego wzmaka)?
Nie wiem czy wystarczająco jasno się wyraziłem :P
Skomentuj