Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Radio z USB/Karta pamięci

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Radio z USB/Karta pamięci

Witam. Mam zamiar kupić radio do autka(Astra F) i w związku z tym chciałbym się zapytać fachowców co do tego które wybrać, osobiście mam kilka kandydatów ale proszę abyście to Wy się wypowiedzieli na ten temat.
    Zależy mi żeby radio obsługiwało pendriva lub karty pamięci. Radio możne być używane, zeby tylko zmieścić sie w tych 400zł.

Alpine CDE-111RM
    ALPINE iDA-X300
    CLARION CZ200
    PIONEER DEH- 3200

Lub inne które byście polecili.

Z góry wielkie dzięki.
    Pozdrawiam Łukasz.

Wybierz to które Ci się bardziej podoba.

Po co czytnik SD skoro można kupić za grosze czytnik sd na usb.

Skomentuj

co do karty to nie chodzi o to, po prostu chce zeby radio odczytywało albo karty pamięci albo pendrivy, jeśli będzie sam port USB to super, wtedy zastosuje to co napisałeś.

Ale chodzi mi które radio będzie lepsze, jesli chodzi o jakość dźwięku itp. itd.

Skomentuj

Zamieszczone przez Luki52
        Ale chodzi mi które radio będzie lepsze, jesli chodzi o jakość dźwięku itp. itd.
        Zamieszczone przez cursor
        Wybierz to które Ci się bardziej podoba.
        :wink:

Skomentuj

Polecam clariona FB289RBT, ja kupiłem swojego na allegro za 350 zł.

Skomentuj

adam1980, strasznie zaciekawił mnie wygląd tego radyja:) rzeczywiście wygląda slicznie ciekwe jak gra, masz jakies porównanie z jakims innym radyjkiem?

[ Dodano: 2010-06-16, 13:01 ]
            Cytat z jednego z forum na temat powyzszego clariona:
            Radyjko, według mnie, bardzo ładne. Sam się nad nim zastanawiałem i już miałem kupić, ale parę problemów:
            - max. 255 piosenek na karcie pamięci
            - karty pamięci muszą być formatowane pod FAT16 (brak obsługi 32)
            - problematyczna obsługa menu (troszeczke bardziej zaawansowanych funkcji) - trzeba często klawisze długo przytrzymywać
            - nie możesz przewijac utworów mp3
            - jak słuchasz mp3 i ktoś do Ciebie zadzwoni, to jak się rozłączysz to zaczynasz słuchać piosenki od początku
            - jeszcze a propos BT - możesz puszczać muzę z telefonu (ale większośc tańszych telefonów nie ma stereofonicznego BT), możesz gadać bez problemu przez radio - wystarczy telefon z BT i obsługą bezprzewodowego zestawu słuchawkowego

Do tego porównywałem jakość dźwięku z innymi radiami. Wypada blado - niestety. Strasnie "matowy" dźwięk, bez wyrazu. Dla jasnego porównania to możes sobie do głośnika przyłożyć poduszkę, albo koc - oczywiście porównując do innych radioodtwarzaczy z tej półki cenowo/producentowej (porównywałem z pioneerami, kenwoodami, alpine'ami do 600zl). Ja się zdecydowałem na pioneera (deh 5000), w którym też masz wiele kolorów podświetlenia, wejście na penDrive (do 1500 piosenek i obsługuje fat32) i bardzo dużo ustawień dźwięków.
            wiec raczej odpada, a szkoda...;/ poradźcie cos innego...

Skomentuj

Wystrzegaj się LG kupiłem LAC4810 ma niby USB i CD z mp3 i pilota plus 4*RCA ale jakoś wykonania chyba na poziomie pizdzingów... Nie dość że ma ciągle problemy z panelem typu brak podświetlenia albo wyświetlacz nic nie pokazuje to płyty się zacinają i nie chcą wyjść lub same sobie wychodzą podczas jazdy to bardzo marnie czyta nagrywane płyty cdrw z mp3... ogólnie miałem brać kenwooda bo szukałem radia do 300zł a wygląd był ładny ale to LG skusiło mnie pilotem i dupa muszę się tego pozbyć...

Skomentuj

Zamieszczone przez mihas66
                Wystrzegaj się LG kupiłem LAC4810 ma niby USB i CD z mp3 i pilota plus 4*RCA ale jakoś wykonania chyba na poziomie pizdzingów... Nie dość że ma ciągle problemy z panelem typu brak podświetlenia albo wyświetlacz nic nie pokazuje to płyty się zacinają i nie chcą wyjść lub same sobie wychodzą podczas jazdy to bardzo marnie czyta nagrywane płyty cdrw z mp3... ogólnie miałem brać kenwooda bo szukałem radia do 300zł a wygląd był ładny ale to LG skusiło mnie pilotem i dupa muszę się tego pozbyć...
                po opisie widac ze chyba pizdzingi maja sie lepiej od LG a myslisz ze gdzie jest zrobiny ten LG tam gdzie pizdzing :lol:
                szukaj jakiegos JVC albo Kenwood bardzo dobre radia

Skomentuj

a z tych które wymieniłem nie dało by się czegoś wybrać?

Skomentuj

Czaruję...
                  X