Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w wyborze glosnika

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc w wyborze glosnika

Szukam glosnika basowego do swojego samochodu, a ze jestem na kilka tygodni w stanach
    to chcialbym z tego skorzystac i kupic sobie cos po dobrych cenach.

Moj samochod to stary Jaguar, i niestety ma bagaznik oddzielony od komory pasazerow
    metalowa sciana. Planuje zrobic zamknieta skrzynke w bagazniku, i wyciac w polce dziure tak
    aby sam glosnik wystawal do komory pasazerow. Skrzynka glosnika wtedy musialaby byc w
    krztalce litery L zeby nie zawadzac o zbiornik paliwa, ktory tez jest za tylna kanapa.

Czy moge zbudowac skrzynke w takim krztalcie bez zadnych obaw? Co do glosnika, mialem
    na mysli Lanzara Max 12, ma podobno bardzo dobry stosunek ceny do jakosci ale
    przeczytalem tez ze jego jakosc dzwieku jest nie najlepsza. Czy polecilibyscie mi cos w
    podobnych cenach?

Slucham glownie "czarnych rytmow", czasem tez troche house.

Pozdrawiam :)

ksztalt skrzynki moze byc
    jak jestes w stanach to zobacz po ile tam maja JL Audio xW3V3 (gdzie x to rozmiar w calach - 8,10,12,13)
    kilka razy montowalismy 8W3v3 w malutkich skrzynkach zamknietych i do czarnych rytmow bylo OK

Skomentuj

szukaj Cerwin Vega 84, 104, 124, 154 lub strokera
      to amerykański sprzęt polskiego pochodzenia występujący u nas w wysokich cenach. Tam jest popularny jak u nas tonsil czy stx.
      A jakościowo jest rewelacyjny. Oczywiście mowa w tym przypadku o używkach.
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tylko nie kupuj regenerowanych. Strokera po tandetnej regeneracji łatwo poznać, bo zakładają piankowe zawieszenie górne, zamiast oryginalnego tekstylnego.

Dobra opcja to Rockford HX2 z serii punch, a tym bardziej Power.

Skomentuj

Kurde, bedac niedoswiadczony w tych klockach trudno podjac jakas decyzje... Moge sie tylko wzorowac na filmikach na YouTube ktore nie oddaja dzwieku glosnika, i opiniach na forum ktore czesto sa sprzeczne.

Ten JL Audio wyglada bardzo ciekawie, jest calkiem drogi jednak. Lanzara Max 12 moge tutaj kupic nowego za $35 dolarow, JL 12W3V3 za to kosztuje ok $120-150, chociaz moze jezeli warto to sie szarpne. Czy JL bedzie o tyle lepszy? Jakos nie mam przekonania do tych Cerwin Vega.

Pozdro :)

Skomentuj

Zamieszczone przez G@briel
            Jakos nie mam przekonania do tych Cerwin Vega.
            a ja je dzisiaj slyszalem i przekonanie juz mam (2x 104 w nissanie maxima)
            ale to sa glosniki dla wymagajacych a nie poczatkujacych

lanzar to tania zabawka na poczatek ktora tanio mozna kupic w polsce

JL 12W3V3 za to kosztuje ok $120-150
            150*3=450zl. a u nas na miescie 8" kosztuje 750zl!
            tak wiec ja bym bral JLa W3V3 o ile szukasz tego typu brzmienia
            ogolnie zaczal sie delikatnie gubic przy szybkim D&B czy psytrance (mowa o 8") ale do czarnej muzy byl naprawde OK

Skomentuj

Jakos nie mam przekonania do tych Cerwin Vega.
              A co cię nie przekonuje w tym sprzęcie? Przy tym lanzarze to CV to Hi-end.

Zamieszczone przez Pawel S.
              a ja je dzisiaj slyszalem i przekonanie juz mam (2x 104 w nissanie maxima)
              W jakiej budzie? Ja mam 2xVega124 i na pewno wylądują w 35l closed/szt.

Skomentuj

Daruj sobie lanzara bo już jakościowo lepszy będzie nawet STX AA...

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
                  W jakiej budzie?
                  niewiem ale wygladalo na zamknieta. niestety nie zrobilem zdjecia :sad:

Skomentuj

Zamieszczone przez mihas66
                    Daruj sobie lanzara bo już jakościowo lepszy będzie nawet STX AA...
                    pewny jestes ze bedzie lepszy??? kolejny post a Ty Ciagle tego STX-a przeciez to juz normalnie czytac sie nieche kup sobie jakiegos innego suba i testuj bo STX AA po woli konczy swoja kariere :mrgreen:

[ Dodano: 2010-07-12, 21:23 ]
                    Czy moge zbudowac skrzynke w takim krztalcie bez zadnych obaw? Co do glosnika, mialem
                    na mysli Lanzara Max 12, ma podobno bardzo dobry stosunek ceny do jakosci ale
                    przeczytalem tez ze jego jakosc dzwieku jest nie najlepsza. Czy polecilibyscie mi cos w
                    podobnych cenach?

Pozdrawiam :)
                    szkrzynie mozesz w tym kształcie lecz jesli słuchasz czarnych bitów to ja proponował bym skrzynie w br poszukaj jakis Re-Audio one wszystkie graja bardzo bobrze i w małych obudowach zarówno Br jak i zamknietych :smile: Pozdro

Skomentuj

emil007 zrozum że ten lanzar to padaka i wg mnie nie da się tego słuchać na co dzień i dlatego się śmieje że STX jest od tego gówna nawet lepszy ale też nie porównujmy STXa do np Cerwin Vega bo to całkiem inna klasa prawie jak TV kolorowy i czarnobiały... Dlatego też nie rozumiem porównywania autora głośników lanzara do CV...

Skomentuj

ja nie rozumiem twojej wypowiedzi bo sadze ze nie miales doczynienia z Lanzarem i głupoty piszesz cały czs tylko STX jedno co sie zgodze to niema co porównywac ani lanzara ani STX z Cerwin Vega bo to zupełnie inna klasa głosników :smile:

Skomentuj

Po pierwsze, to nie ma co porównywać firm, a konkretne modele, wtedy ma to sens.

Skomentuj

Dlatego też mówię jasno jeśli masz kupować lanzara max 12 w USA i go przywozić do polski to tak jak byś przynosił drzewo do lasu bo nawet taniej wyjdzie cię ciupkę lepszy STX lecz jeśli masz kasę na CV lub coś z wyższej pułki typu RE to chyba nie muszę tłumaczyć co kupić.... Wg mnie przywożenie głośników za oceanu które kosztują max 400zł w polsce jest całkowitym bezsensem, jeszcze bym zrozumiał z rajchu przy okazji jak jechać po auto ale nie za oceanu głośniki typowo budżetowe które jakościowo nie powalają...

Skomentuj

Zamieszczone przez mihas66
                              lanzara max 12 w USA i go przywozić do polski to tak jak byś przynosił drzewo do lasu bo nawet taniej wyjdzie cię ciupkę lepszy STX
                              hehe pewny cały czas jetses ze STX jest lepszy Lnzara??? to powiem tak testuj te suby przez rok to zobaczysz co lepiej gra :twisted:

Skomentuj

Czaruję...
                              X