Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw Car-audio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zestaw Car-audio

Drodzy forumowicze.

Otóż chciał bym w pasku zamontować zestaw Car-audio.

Po przeczytaniu wielu tematów zdecydowałem się na poniższy zestaw:

Radio: Clarion CZ309E
    Przód: Helixy Dark Blue 62.1 + tweetery
    Subwoofer: Hertz ES 250 + własna skrzynia w boczku lewym
    Wzmacniacz:------------

Komponenty te mają służyć do wszelkiego typu muzyki, po prostu wszystko po trochu.

.................................................. ..........................................
    Pytania:

1.Otóż mój problem polega na tym iż nie wiem czym to napędzić.
    Jest tu pewna rozbieżność gdyż przednie głośniki to 2x50 RMS a Hertz 250 RMS.
    Pasowała by jedno 4-kanałówka, tylko nie wiem jaka.
    Dobrze by było by była tania i mała. (chce go dyskretnie schować)

2. Gdzie umiejscowić wzmacniacz biorąc pod uwagę iż ma zasilać subwoofer jak i przednie głośniki. Okolice schowka pasażera czy bagażnik ?

Zamieszczone przez Cyprus
    2. Gdzie umiejscowić wzmacniacz biorąc pod uwagę iż ma zasilać subwoofer jak i przednie głośniki. Okolice schowka pasażera czy bagażnik ?
    pod siedzeniem ; )
    nie wiem czy mogę...
    na elektrodzie jest fajny temat przyklejony bardzo duzo wzmacniaczy opisanych .

Skomentuj

Zamieszczone przez Bartuś
      nie wiem czy mogę...
      na elektrodzie jest fajny temat przyklejony bardzo duzo wzmacniaczy opisanych
      oczywiscie ze mozesz wkleic link :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Bartuś
        pod siedzeniem ; )
        Dziękuje Bartuś
        Oczywiście mowa tu (przynajmniej tak mi się to wydaje) o siedzeniu tylnym pasażerów.

No nic, będę szukał, chyba że ktoś z szanownych forumowiczów przypomni sobie o czymś o zbliżonych parametrach.

Skomentuj

Oczywiście mowa tu (przynajmniej tak mi się to wydaje) o siedzeniu tylnym pasażerów.
          niekoniecznie
          jak sie zmiesci to mozna i pod siedzeniem pasazera z przodu
          wszystko zalezy od twoich wymagan itp
          ja zazwyczaj daje go do bagaznika
          No nic, będę szukał, chyba że ktoś z szanownych forumowiczów przypomni sobie o czymś o zbliżonych parametrach.
          malutkie 4 kanalowki to cyfrowki ground zero. ale kosztuja tyle ze kieszen boli a graja naprawde slabo :???:

tanie alpinki sa male ale na suba moga byc za slabe.

Skomentuj

Problem w tym że głośniki hertza są bardzo wymagające prądowo,
            helixy natomiast zadowoli skromne 25/40W
            Sądzę że dwa wzmacniacze będą w tej sytuacji niezbędne.
            Jeśli nie masz za wiele kasi proponuje db62.1 podłączyć pod radjko
            i skupić się na mocniejszym klocku pod ES 250.

W sprawie lokacji na wzmaka, za priorytet przyjmij prostą zasadę
            im przewód krótszy i grubszy i lepiej ekranowany tym mniejsze straty, zakłócenia..
            co za tym idzie? mniejsze koszta, mniej zabawy, kłopotów...
            Jeśli aku masz z przodu zamontuj wzm. między deską a przednim fotelem pasażera
            u mnie np. zabudowany jest pod nogami pasażera.

pozdrawiam

Skomentuj

Tak właśnie sobie myślałem odnośnie tego zestawu i doszedłem do wniosku ze Helixy można by własne tak jak to napisała Lady podpiąć bezpośrednio pod radio.
              Może kiedyś doda im się jakąś dwu kanałówkę.

Myślałem też nad tym hertzem i sądzę że mimo wszystko model niższy tzn. ES200 powinien mi wystarczyć.

Zaspokoi się mniejszą ilością przestrzeni a i zasilił by go Carpower HPB602 który można zakupić za około +/- 300 zł.

Co o tym sądzicie.

Skomentuj

szczerze to polecam zakup lepszej jakosci uzywki jesli chodzi o wzmak "na przod"

Skomentuj

Zamieszczone przez tom3kk
                  szczerze to polecam zakup lepszej jakosci uzywki jesli chodzi o wzmak "na przod"

Kwestie przodu został wyjaśniona nieznacznie wyżej.
                  Może kiedyś doda im się jakąś dwu kanałówkę.

Skomentuj

A może Hertza DS 250? Mniej prądu, więc łatwo napędzić, a pojemność skrzynik od 17l.

Nie krzyczymy. Cursor

Skomentuj

zasilił by go Carpower HPB602 który można zakupić za około +/- 300 zł
                      Cyprus, za 300zl da sie spokojnie kupic pozadna 4 kanalowke ktora zasili i przod i tyl
                      moze zamiast hertza MDS08? mocowo zaspokoi go chyba kazda 4 kanalowka

Skomentuj

Zamieszczone przez Noster
                        A może Hertza DS 250? Mniej prądu, więc łatwo napędzić, a pojemność skrzynki od 17l.
                        No właśnie, a z tego co się orientuje to z tego miejsca wycisnę max 15l, stąd też byłem od razu za czymś co potrzebuje mniejszą skrzynkę.

Nie napisałem tego w I poście, ale auto to Passat B5 kombi, skrzynkę będę robił w lewym boczku z mdf-u i żywicy

Zamieszczone przez Pawel S.
                        Cyprus, za 300zl da sie spokojnie kupic pozadna 4 kanalowke ktora zasili i przod i tyl
                        moze zamiast hertza MDS08? mocowo zaspokoi go chyba kazda 4 kanalowka
                        Te 20l....

A co powiecie o ROCKFORD FOSGATE F1, moc o wiele mniejsza, a jak z użytkowaniem, tutaj już by znalazł 4 kanałówkę.

Obudowa będzie wyglądać jak w aukcji:
                        http://allegro.pl/item1095891447_pas...k_wroclaw.html

Skomentuj

Passat B5 kombi, skrzynkę będę robił w lewym boczku z mdf-u i żywicy
                          poszukaj na allegro lub baser - to da sie kupic za rozsadne pieniadze
                          Te 20l....
                          w 15 zagra. ale jednak osobiscie wole go w b-r

Skomentuj

poszukaj na allegro lub baser - to da sie kupic za rozsadne pieniadze
                            Zrobię sam, mam troszkę zdolności manualnych i duże chęci. :grin:

Jednak będę za zamkniętą, do kombi powinno być lepsze.

Skomentuj

Jednak będę za zamkniętą, do kombi powinno być lepsze.
                              to zalezy od glosnika

Skomentuj

Czaruję...
                              X