Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mata dekarska - wygłuszanie drzwi - nie róbcie tego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Taaa tak właśnie zrób . Ciekawe kiedy Ty założysz na każdym forum temacik że to "coś" znów nie zdało egzaminu i kasa poszła w diabły . Nie lepiej kupić STP ,GMS i mieć to z głowy?

PS: jakbyś za pierwszym razem zmył wosk wewnątrz drzwi , to nie musiałbyś nic robić przez lata

Skomentuj

Zamieszczone przez noname
      jakbyś za pierwszym razem zmył wosk wewnątrz drzwi , to nie musiałbyś nic robić przez lata
      potwierdzam
      . Nie lepiej kupić STP ,GMS i mieć to z głowy?
      polecam gms04 bardzo fajna mata. I tańsza niż 05 bo bez logo :wink:

a tak dla zainteresowanych tematem. To można jeszcze kupić masę bitumiczną w opakowaniach jak farby. Nakłada się ją ciepłą pędzlem na drzwi.
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
        a tak dla zainteresowanych tematem. To można jeszcze kupić masę bitumiczną w opakowaniach jak farby. Nakłada się ją ciepłą pędzlem na drzwi.
        już pisałem o tym - śmierdzi i na słońcu płynie. Strop domu się tak nie nagrzeje jak blacha samochodu. Maty audio to maty audio, nie ma co rzeźbić żeby się narobić, utopić kasę, a później i tak zrobić jak bozia kazała.

gms-04 widzę po 59zł za 100x50cm, kawałek 4 razy większy niż 50x25cm normalnych mat, ale 10 razy droższy. w takie upały jak ostatnio były to każda ładnie się układa.
        ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
          gms-04 widzę po 59zł za 100x50cm, kawałek 4 razy większy niż 50x25cm normalnych mat, ale 10 razy droższy.
          a co to wg ciebie normalna mata?
          jezeli myslisz o czyms jak APP twarda to zle porownujesz :P
          porownaj z polimerowymi lub "aluminiowymi" (na dynamat to faktycznie dosc grube alu, na app to tylko papierek :P )

Skomentuj

gms 04 to całkowite minimum. Stp jest bardzo dobra i w zupełności wystarczy. Nie ma co na tym oszczędzać bo później będzie trzeba poprawić a to wiąże się znów z kosztami.
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Witajcie ponownie, z racji tego, że dziś jest ciepło postawiłem auto tymi wyklejonymi drzwiami do słońca i co się okazało? Że mata dekarska się ciężej odkleja jak ta kupna po 5zł na allegro, bo miejscami też ją miałem. Po prostu delikatnie pociągnąłem i odlazł cały płat, nie używałem siły przy tym, jedno wielkie G te maty z allegro. Z dekarską się więcej na męczyłem ale schodzi aż miło, jak bym plaster odklejał. Wnioski moje jakie, jedno i drugie wielkie G, nie trzeba dużej siły żeby o nagrzaniu to oderwać, a jak jest bardzo mocno gorąco to odłazi samo. Takie są moje odczucia, więcej tego nie kupie i nie zamontuje.
              Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
              Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

No i znów "błyszczysz" złym przygotowaniem podłoża do klejenia ...czegokolwiek , bo nawet Dynamat na wosk bez odtłuszczenia odchodziłby tak jak piszesz .

PS: jak chcesz założę się z Tobą , że nakleję dekarę na blachę , wyślę Ci to pocztą , a Ty nagrasz filmik jak to odklejasz i zobaczysz czy zejdzie tak jak to znów teraz opisałeś . Nagrodą jest skrzynka piwa !!! Dalej uważam bowiem że od odtłuszczonej blachy za Chiny Ludowe to nie zejdzie bez rozwarstwiania alufoli od bitumu przy wzmożonej pracy szpachelką i gorącego powietrza z dmuchawy (słońce nie ma szans!)

Skomentuj

noname, nie chce się z tobą kłócić ty masz takie zdanie a ja takie, ty zrobisz jak uważasz i ja też zrobię jak uważam.

noname, ja wziąłem rozpuszczalnik nitro przetarłem drzwi w środku przed klejeniem jak pisałem wcześniej, jeżeli w to nie wierzysz twoja spawa i o nic się nie będę zakładał. Mi odłazi, do dekarskiej przyklejone były dwa płaty tej z allegro i zeszły jednym pociągnięciem.
                  Słuchaj było 20 stopni na dworze chciałem to oderwać to nawet suszarka nie pomagała, za 2 godziny wyciągania tego z drzwi tyle co dziś w 10 min wyjąłem przez to, że na słońcu było.

[ Dodano: 2010-08-11, 18:10 ]
                  Zresztą i tak nie chce tych mat jednych czy drugich bo przy 4 warstwach w sumie mat w drzwiach, drzwi były tak ciężkie, że moja dziewczyna z trudem je otwierała jak lekko auto stało pod skosem, już nie wspomnę, że same się zamykały i ta blokada nie działa.

Skomentuj

No i znów "błyszczysz" złym przygotowaniem podłoża do klejenia ...czegokolwiek
                    już to raz pisałem
                    czyste drzwi to podstawa
                    Zamieszczone przez kondrax
                    Zresztą i tak nie chce tych mat jednych czy drugich bo przy 4 warstwach w sumie mat w drzwiach, drzwi były tak ciężkie, że moja dziewczyna z trudem je otwierała jak lekko auto stało pod skosem, już nie wspomnę, że same się zamykały i ta blokada nie działa.
                    a kto kładzie 4 warstwy :shock:
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

kondrax, też się z Tobą mogę założyć tak jak kolega noname! przy poprawnym położeniu dekarki nie ma problemów o których piszesz wyzej.
                      4 warstwach w sumie mat w drzwiach, drzwi były tak ciężkie, że moja dziewczyna z trudem je otwierała jak lekko auto stało pod skosem, już nie wspomnę, że same się zamykały i ta blokada nie działa.
                      też mam kilka warstw ale takich wyolbrzymianych problemów nie ma, a zaznaczam że moja żona to kruszynka-51kg a z otwieraniem i zamykaniem drzwi z dekarką nie ma problemu :lol:
                      więc kolego dosyć lamentu :cool:
                      już zresztą pisałem że następny samochód tez pewnie zrobie taśmą dekarską :razz:

Skomentuj

lklukasz, 2 wewnątrz + 2 na zewnątrz drzwi

1grzecho, noname, róbcie jak uważacie, ale ja się do tego G nie przekonam, dla mnie możecie nawet pianką do okien wygłuszyć.

Nie wiem jakie masz auto ale ja mam Corse B - 3 drzwiową (drzwi chyba są dłuższe od 5 drzwiowej) i jak stanę na krawężniku stroną od pasażera to dziewczyna dwoma rękami musi pchać żeby drzwi otworzyć, a zablokować ich nie idzie bo się zamykają od ciężaru. Drugie drzwi nie wyklejone takich problemów nie mają.

Dobra koniec dyskusji można zamknąć temat, bo tak gadacie jak bym na brudne drzwi matę przykleił nie nagrzewając jej. Sobie w życiu nie z takimi problemami radziłem, forniry kładłem i inne rzeczy, także kładąc mate nie kładłem na szybkiego i na odpiernicz ale wy lepiej wiecie co ja robiłem, także dyskusja bez sensu.

Moje zdanie takie i nie zmienię go: mata się do drzwi nie nadaje a na dachy takie jej przeznaczenie.

Skomentuj

lklukasz, 2 wewnątrz + 2 na zewnątrz drzwi
                          a to ok, źle zrozumiałem
                          ale ja się do tego G nie przekonam
                          i bardzo dobrze
                          Nie wiem jakie masz auto ale ja mam Corse B - 3 drzwiową (drzwi chyba są dłuższe od 5 drzwiowej) i jak stanę na krawężniku stroną od pasażera to dziewczyna dwoma rękami musi pchać żeby drzwi otworzyć, a zablokować ich nie idzie bo się zamykają od ciężaru. Drugie drzwi nie wyklejone takich problemów nie mają
                          to nasmaruj zawiasy bo sobie dziewczyna krzywdę zrobi
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie wiem jakie masz auto ale ja mam Corse B - 3 drzwiową (drzwi chyba są dłuższe od 5 drzwiowej)
                            ja mam mitsubishi carisma 99r, także drzwi większe od corsy
                            1grzecho, noname, róbcie jak uważacie
                            nikt Cię do niczego nie przekonuje... poprostu taśma dekarska jest bardzo dobrą alternatywą dla innych drogich mat, bo za wiele mniejszą kase można spełnić założenia do montażu głośników, oczywiście przy zachowaniu staranności przy nakładaniu mat :wink:
                            powtarzam staranność! :roll:

Skomentuj

Dalej uważam bowiem że od odtłuszczonej blachy za Chiny Ludowe to nie zejdzie bez rozwarstwiania alufoli od bitumu przy wzmożonej pracy szpachelką i gorącego powietrza z dmuchawy (słońce nie ma szans!)
                              w pełni się z tym zgodzę, musiałem ostatnio dostać się do wnętrza drzwi po 2 latach od przyklejenia dekarki soudalband, efekt taki że w miejsach gdzie nie wisiała w powietrzu (otwory konstrukcyjne) folia alu została mi w ręce z bardzo cieńką ilością bitumu, a reszta na blasze się trzymała. Do takiego rozklejenia potrzebna była opalarka i nóż inaczej nie chciało puścić, w środku również wszystko trzymało jak należy.

Skomentuj

Czaruję...
                              X