Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zastąpić signata signatem???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zastąpić signata signatem???

Witam
    Choroba CA postępuje. Kupiłem sobie piecyk na przody (Tonsile speed 1700) i jest to Audio Art 120.2XE, a w bagażniku został IT08 na signacie ROC1. Zastanawiam się, bo mam okazję kupić signata RAM3 MKII za 300zł i nie wiem czy się opłaca. Cenowo wydaje mi się, że nie jest chyba źle, ale zastanawiam się, czy dużo zyskam jeśli chodzi o dźwięk. Oczywiście odczułem dużą różnicę po zmianie wzmaka na przody i teraz zastanawiam się nad jakimś monopiecem lub 2 kanałówką, bo oczywiście już mi nie pasuje dźwięk z suba. Warto taką operację przeprowadzić, czy nie spieszyć się i poczekać na inną okazję?

Ten signat jeszcze niedawno był do kupienia za 250zł.

Skomentuj

wg mnie warto zmienic chociazby po to zeby miec plynna regulacje filtrow

Skomentuj

signat już sprzedany. Doradzicie mi coś do 300zł jakiegoś monopieca do IT08? Taki, żeby dorównał przodom. Bas z tego głośnika jest zbyt mułowaty taki i niewyraźny. Za dużo basu, za mało mięsa. Słucham hip hopu, house, rege, ambient, disco, czasami tego co "na topie" w tv.

Wiem, że ten IT umie kopnąć. Ale przeważnie produkuje dużo basu, a mało kopie. Przez to dźwięk jest mało wyrazisty. Nie wiem, czy ma on za mało mocy, czy co bo na wzmaku mam ustawione na 85%. Może subsonik by pomógł i przydało by mi się coś takiego we wzmaku. Ogromną zaletą byłby dla mnie potencjometr przy kierownicy do regulacji głośności.

Skomentuj

Czaruję...
        X