Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Coś co zagra mocniej od 2x stx AA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Coś co zagra mocniej od 2x stx AA

Witam.
    Poszukuje głośnika który zagra mocniej od 2xstx AA,czy magnat ADR 300 dałby tu rade ?
    Ma 800 wat rms także nie źle...
    Może macie jakieś inne propozycje?

Zamieszczone przez rucin_
    Ma 800 wat rms także nie źle...
    a masz czym to zasilic?
    jak ma byc mocniej to moze sonic 15?
    tylko ze tego raczej nie kupisz za 500zl :lol:

Skomentuj

Mam magnat rx 44 2x325 wat.

Skomentuj

czyli masz dwa? bo jeden taki sprzedajesz...

Skomentuj

Mam tylko jeden,i nie sprzedaje jednak...Nie warto mi bo kupiłem w dobrych pieniądzach go.

Skomentuj

Jakbyś miał monoblok to:
            http://allegro.pl/item1184332155_glo...us_bx15d2.html

A do tego wzmacniacza to:
            http://allegro.pl/item1172484114_lan..._swidnica.html

Skomentuj

Koniecznie coś 12" najlepiej.
              No a co powiecie na temat tego magnata.Jest to już wysoka półka także może być nie źle.
              Zacytuje wam tekst jaki przetłumaczyłem z niemieckiej strony na temat ADR 300.
              Co to jest natychmiast zauważalny o ADR jest jego solidna konstrukcja. Magnesy ferrytowe sugerują znaczne siły, z koszem wydzielając mocny efekt, gwarantując bezproblemową, hermetycznych instalacji z hojnych krawędzi. Gumowe stopki, że jest naprawdę szeroki kleju obszarach - wszystko o tym niskotonowy wygląda naprawdę trwałe. Mimo jego masywności, ADR ma bardzo delikatny wygląd dzięki otwartej konstrukcji. I jest to jeden z naprawdę duże zalety tego subwoofer. Ponieważ ciśnienie akustyczne wytwarzane przez głośnik jest bezpośrednio związana z ilością powietrza przeniesiony (w jednostce czasu) i to w składzie objętości wyrzutowej i częstości udaru, oczywiste jest, że subwoofer potrzebuje dużo miejsca, które mają być głośno w związku z niskich częstotliwości basowych. Dość wyraźnie, to albo ma przemieszczenie lub nie, prawda? Z 10 mm skoku liniowy, ADR nie więcej niż zapewnienia niezbędnych rezerw, a jego design również upewnić się, że są one skuteczne przy minimalnych stratach. Na temat porty bass reflex, słowo to, że mogą one w żadnym wypadku nie jest zbyt mały, średnicy. Paskudny szum sniffling lub nawet gwizdy dźwięki są wyraźne oznaki strat przepływu! Jednakże nie może być innego rodzaju "wąskie gardła" przepływu powietrza w jednostce, gdzie bas może nie słychać takich strat. Oznaczało o to głośnik się lub kosz od tyłu stożek porusza się logicznie tak samo jak powietrza z przodu i ta ilość powietrza musi przejść przez okno koszyka dostosowanie całkowicie, lub w przeszłości przez biegun otwarcia rdzenia. To właśnie tutaj, że ADR ocenę bardzo dobrze, bo oprócz tego, że atrakcyjne, jej koszyk jest również zaprojektowane w bardzo praktyczny sposób z jego ogromnych obszarach otwarcia i szprychy na celu Optymalizacja przepływu. Ale to nie jedyny punkt znajdziemy to woofer o wyjątkowych - to jest znacznie więcej.
              Stożka i dysk
              Stożka w ADR wzoru sandwich, z warstwą aluminium między dwie warstwy papieru. W pracy ma zawartość włókien węglowych w wysokości 20% daje właściwości materiału nieco więcej siły. Jednak korzyści ADR z funkcją tłumienia powierzchni papieru. Powodem tego jest fakt, że wraz z kapelusza kurzu - to papierowe - stożek ADR "ring-free", co oznacza, że nie ma obawy o rezonansów z metalu lub twardego i wystające osłony przeciwpyłowe na pokaz, który pozwala zlokalizować położenie subwoofera poprzez własny rezonans. Całkiem przypadkowo, stożek jest bardzo stabilne, co zawsze jest cnotą dla subwoofera. Owalne otwory w papierze nie są po prostu do dekoracji, ale także pomoc w procesie chłodzenia. ADR wykorzystuje rdzeń jej stożek aluminium radiator, to tylko, oczywiście, jeśli stożek aluminium jest podłączony do cewki w sposób termoprzewodzące. Aby to zrobić, inżynierów tycoon rozwinął ideę przejścia od wsparcia cewki (wykonane z aluminium, oczywiście) do stożka, a zatem ułatwić przekazywanie ciepła. Fakt, że ten link w ten sposób w wyniku optymalnego przenoszenia siły napędu sprawia, że nawet lepiej! Pozostaje dysku ADR, które, jak wspomniano, ma tak znakomitą wentylację, które można łatwo zobaczyć trzy cala grubości cewki. To, co jest niewidzialne, jest jednak miedziany pierścień siedzi na szczycie słupa rdzenia wewnątrz cewki, która pomaga zminimalizować zakłócenia. A. dużo wysiłku dla subwoofera!
              Laboratoryjny
              Nie ma nic szczególnego do raportu z badań. spodziewać się w taki sam sposób jak dla magnata, opracowana z wykorzystaniem systemu pomiarowego Klippel, stworzyliśmy bardzo dobre parametry praktyczne ADR, tak jak. Nie ma nic, aby zatrzymać jego użyciu w zamkniętych pomieszczeniach, "podręcznik" jakości 0.7 osiągnęła w 32 litrów na rezonans system na 49 Hz, chcielibyśmy umieścić na kilku litrów w celu osiągnięcia rezonansu 45 Hz na 39 litrów - ADR potem dostaje się naprawdę niskie. Pod względem światła, znaczący zakres jest od 30 do 70 litrów pojemności, w wyniku czego granica częstotliwości 46-30 Hz Preferujemy 40 litrów pole, które osiągają imponująco niskim poziomie 39 Hz do rozmiaru.
              Dźwięk
              Tycoon produkuje uczciwy, suche i potężny dźwięk. Nawet podczas słuchania przy małej głośności, to poprawia kontrabasy z pełnym ale doskonale wyprofilowane fundacji. Niewielkie różnice w wielkości są wyprowadzone bardzo dokładnie, zdecydowanie zaleca ADR dla tych, którzy są bardzo szczególności o jakość dźwięku. Może też robić inne rzeczy, ale: z wysoką ładowność 76 mm cewka i jeden centymetr liniowy skok, więc może życie bruteforce basów w samochodzie. Głębokość jest poza krytyką, naszym zdaniem, z małym polu reflex produkcji grzywny, mocny, głęboki bas bez rezonansu. W sumie bez zarzutu prezentacji - atrakcyjne zarówno miłośników subtelnych dźwięków i te, które jak to głośno.
              Wniosek
              Wspaniały kawałek technologii inżynierii Magnat. Koszyka, design, dostosowany do potrzeb najwyższej klasy, pomysłowo zaprojektowane cewki i ekstrawaganckie dysku są jednymi z najważniejszych w roku. Jedyną rzeczą, która nie jest high-end jest cena. Nigdzie indziej nie dostaniesz tyle technologia za rozsądną cenę.

Jak widać tłumacz dokładnie nie przetłumaczył ale można się doczytać :wink:

Skomentuj

Raz ze 2x AA mają sd większe od 15' dwa że miały duży wychył membrany, trzy, że jak to było Ci mało, to tylko pozazdrościć. W tej cenie nie znajdziesz jednego 12' które zagra mocniej od dwóch 12' z dużym wychyłem. Powodzenia z takim planem Może spadnij na ziemie i pomyśl racionalnie? Zmienisz na 2x15' to poczujesz różnice

Skomentuj

Popieram powyższe.

Skomentuj

Ja wam powiem tak tych stxów tak dobrze nie zasiliłem naprawdę.Bo jak się używa wzmacniacza samochodowego w domu no to wiecie jak tj,trafo 1200 wat ale troszkę mało kondensatora ale dobraa nie ważne :wink:
                    15 " nie chce ze względu na miejsce.Chodzi mi tez o jakość wykonania głośnika jak i jakość grania a w tym magnat napewno będzie lepszy.A chcę kupić tego adr 300 bo kolega mój ma głośnik z magnata i nie idzie wysiedzieć w aucie a tylko 220 rms ma 12".
                    Teraz robie symulacje 2xstx AA i ADR 300 noi tak dla stxów skrzynia 108 litrów czyli po 54 na głośnik,dla magnata 70 litrów strojenie w obu przypadkach 43 Hz i różnica jest tylko ok 1 dB tylko pytanie za 100 pkt czy wierzyć symulacji.....Także z tego ci widać po symulacji to że magnat zagra tak samo jak 2 stx AA.

Skomentuj

Jak symulujesz, to mam nadzieje ze w bassboxie. Bo winisd mozna sobie między ksiazki wsadzic :P Szukaj czegoś na szerokim zawieszeniu, z wielkim wychyleniem, Min 15mm jedna strone.

http://allegro.pl/item1174926322_gro...on_basowa.html

Mój faworyt, tylko byś musiał zmienić ten dość kiepski wzmacniacz. Tylko moc, a jakości zero. Lepiej sprzedać go za ok 350zl, dolozyc 100zl i kupic monoblok albo peyinga, albo boshmanna albo alpharda jeden pieron tylko u nich z jakoscią tak jak u magnata, ale chociaż mocy trochę wiecej. Na pewno porzadny kondensator ok 2uF i kable min 35mm.

Taniej i lepszy magnat to http://allegro.pl/item1177619492_mag..._0zl_raty.html

Ma większy skok membrany, i słyszałem go, nie powiem jakoś na jakości i szybkości nie kulał.

[ Dodano: 2010-08-12, 23:08 ]
                      http://allegro.pl/item1182085845_gro...s_nie_jbl.html

Skomentuj

No to tak symulacje w win isd :neutral:
                        No ten ADR 300 ma x max 20 mm,ale chyba w 2 strony,ale film na yt zupełnie co innego pokazuje wyglada na większy skok membrany...
                        No nie przesadzaj że magnat nie ma żadnej jakości,seria rx to podobno najlepiej brzmiące wzmaki magnata...
                        Raczej nie chce sprzedawać wzmacniacza...
                        Teraz zależy mi na jakości jak i porządnym basie.
                        Apropo tego magnata xtc 300 właśnie nad nim sie zastanawiałem ale mówię sobie dołożę i kupie tego ADR 300
                        Ale tak mówisz ze taniej i lepszy magnat to ten xtc 300 czemu?
                        Wydaje mi się że ADR zrobiłby większą zadymę.W ogóle powiedz mi czy ten xtc 300 nisko schodzi nada sie do HH :?:
                        Kurde nie wiem czemu ale uparłem się na tą firmę i jakoś nie przemawia mnie nic do kupna re audio rex 12 d4 :smile:

Skomentuj

Matko boska, czemu Ty się uparłeś na tego magnata. Magnat to magnat, ma lepsze i gorsze modele. Weź ground zero skoro masz pieniądze, na pewno się nie zawiedziesz, a głośnik jest wykonany pierwsza klasa a gra tak samo Nie żałuje ani złotówki na swoje 30SPL, robi to totalną zamieszanine, ale gra jakościowo. Magnat jest średniej jakości, miałem RX44 i poszedł od razu na sprzedanie. Ma takie jakby to określić, przesłonione brzmienie kotarą. Słuchasz, jest ok, ale czegoś brakuje. Słyszałeś inne wzmacniacze albo subwoofery innych marek?
                          Dobra, rób jak uważasz. Pytasz na forum o dobre rady, dajemy Ci je, a Ty i tak uparcie w swoje bagno brniesz. Powodzenia życze

Skomentuj

Nie wiem jakoś mnie ta firma przekonuje.
                            Gdybym miał monoblocka to i może bym wział tego GZRW 30 SPL.....
                            Słyszałem dość dużo subwooferów i wzmacniaczy ale zawsze to były jakieś g.... typu boschman,alphard.U mnie w okolicy nie ma takich sprzętów jak RE audio,JL itd.....
                            A ten Magnat ADR 300 zainteresował mnie,wygląda potężnie..Moc ma duża bo aż 800 wat rms..3" cewkę posiada co świadczy o jego mocy.Ten głośnik za dużo osób nie ma,dlatego też nie ma opini w internecie za dużo o nim.
                            Może wypowiedzą się inne osoby na temat tego ADR 300 :?:

[ Dodano: 2010-08-13, 08:22 ]
                            Jak się nie kupi nie posłucha to się nie będzie wiedzieć........

Skomentuj

myślę że twoje wymagania spełni spokojnie Ravemaster BSW 184 II którego wystawiłem w giełdzie (hehe reklama :mrgreen: ).
                              Wzmak masz akurat żeby robił masakre, pozatym to już naprawdę dobry głośnik i oprócz tego że będzie grał bardzo jakościowo to jeszcze z mocą.

Skomentuj

Tak tylko twój revemaster jest 18 " także odpada.

Skomentuj

Jak można w ogóle mówić o jakości dźwięku jeżeli bębenki uszu są zatkane przez ciśnienie wytwarzane przez taki subwoofer? Nie łudźmy się, takie głośniku służą do robienia hałasu.

Skomentuj

A co powiecie mi o boschman alx 122SP tyrant?

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
                                      Jak można w ogóle mówić o jakości dźwięku jeżeli bębenki uszu są zatkane przez ciśnienie wytwarzane przez taki subwoofer? Nie łudźmy się, takie głośniku służą do robienia hałasu.
                                      jestem ciekaw czy w ogóle miałeś okazję słuchać tego ravemastera...
                                      ja w przeciwieństwie do ciebie miałem i w cale to nie służy tylko do robienia ciśnienia

Skomentuj

Nie no 18 cali zamknięte w samochodzie nie pozatyka uszu I słyszałem dużo lepsze 18stki od tego revemastera, więc daruj sobie jakieś insynuacje.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X