Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bmw e46 oryginalny wzmacniacz a subwoofer

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Bmw e46 oryginalny wzmacniacz a subwoofer

Witam. Niedawno nabyłem bmw e46 i w niej fabryczne audio no i jak to w bm-kach brakuje mu basu.I tu pytanie czy da się podpiąć subwoofer pod oryginalny wzmacniacz z bmw ???

da sie, tylko po co?
    nie lepiej wyprowadzic sygnal na mocniejszy wzmacniacz?

Skomentuj

Nie lepiej bo niemam mocniejszego wzmaka.

[ Dodano: 2010-08-24, 15:03 ]
      Słyszałem jak gra taka konfiguracja Sub JBL na głośniku 12" + oryginalny wzmak w bmw e36 u kolegi i grało to całkiem przyjemnie

Skomentuj

czyli wg ciebie podlaczenie 12" suba pod radio daje dobry efekt? :???:
        ten wzmacniacz jest niewiele mocniejszy niz radio - tak wiec wolalbym dozbierac i kupic osobny mocny wzmacniacz

Skomentuj

Tez tak bym wolał ale niemam kasy narazie to ma być rozwiązanie tymczasowe.

[ Dodano: 2010-08-24, 15:22 ]
          Jak sie zarobi to sie kupi porządny wzmacniacz

Skomentuj

nie masz na wzmacniacz a wydales kase na suba?
            cos tu nie tak :???:
            jak tak bardzo chcesz to odlacz jakies glosniki i wepnij sie w ten wzmacniacz

zabieg dla mnie kompletnie bez senu...

Skomentuj

Suba mam juz dawno zrobionego na stx 22/200/4SC

Skomentuj

Zamieszczone przez tomeek2207
                Słyszałem jak gra taka konfiguracja Sub JBL na głośniku 12" + oryginalny wzmak w bmw e36 u kolegi i grało to całkiem przyjemnie
                To po co pytasz? Podłącz i sprawdź.

Zamieszczone przez tomeek2207
                no i jak to w bm-kach brakuje mu basu.
                Do typowej jazdy bmw żeby pół wsi słyszało to zawsze mało...

Ciężko o parametry tego wzmacniacza fabrycznego (jak i innych fabrycznych), ale jak się patrzy na fabryczny "subwoofer" to nie oczekujmy cudów we wzmacniaczu.

http://allegro.pl/subwoofer-harman-k...188219407.html
                http://allegro.pl/glosniki-naglosnie...166847681.html
                http://allegro.pl/glosniki-harman-ka...172519377.html
                ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                  sa tacy co zakładaja sprzet na zawody np.... a nie dla wsi....
                  Kolega niech wogóle nie podłacza pod fabryczny wzmak bo to bez sesu wzmak ma pewnie 30W Rms :wink:

Skomentuj

Mi nie chodzi o to żeby cała wieś słyszała tylko żeby sobie ten bas delikatnie podbić a te oryginalne subwoofery to ponad 500zł to się nie opłaca bo za taka kasę to można kupić wzmacniacz i subwoofer a nawet na kable starczy.Tylko że mi starczy delikatny bas przyjemny dla ucha a nie "napieprzanie po klacie".Subwoofer mam stx 22/200/4sc którego miałem w CC i dawał rade pod radiem 4x45.

[ Dodano: 2010-08-27, 10:14 ]
                    Mam to podłączone tak: wszystkie głośniki pod radio pioneer 2200ub i tego suba pod wzmacniacz i mi styka.Ogólnie jestem zadowolony.

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                      nie wiem jakie to dokładnie nadwozie, ale często w sedanach czy coupe między kabiną a bagażnikiem jest lita blacha, bez żadnych otworów, więc ciężko żeby się coś dobrze przebiło do środka, a nie wszyscy chcą rzeźbić fleksem w ściance

Skomentuj

Zamieszczone przez Warg
                        nie wiem jakie to dokładnie nadwozie, ale często w sedanach czy coupe między kabiną a bagażnikiem jest lita blacha, bez żadnych otworów, więc ciężko żeby się coś dobrze przebiło do środka, a nie wszyscy chcą rzeźbić fleksem w ściance
                        Tak jest jak kolega mówi,blacha jest i i naprawdę ciężko żeby bas wydostał sie do wnętrza auta najlepszym sposobem jest zdemątowanie głośników w tylnej półce i skierowanie wylotów BR do góry w te otwory :wink:

Skomentuj

Skoro masz i głośnik i wzmacniacz to czemu tego nie podłączysz? Odłącz jakiś głośnik i podłącz suba

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                            Skoro masz i głośnik i wzmacniacz to czemu tego nie podłączysz? Odłącz jakiś głośnik i podłącz suba
                            Żeby tak zrobić musiałby mieć tzw. wysokie wejście na wzmacniaczu który będzie służył do wzmacniania sygnału dla suba. Jeśli nie i podłączy - spali go.
                            A co do oryginalnego wzmacniacza to nie wiem jak w BMW E46 ale w starszym modelu czyli E36 one były słabe - radio lepiej podłączyć bezpośrednio zwłaszcza jak masz jakieś mocne Alpine na przykład.

Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                            X