Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz za małą kase - jaki?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam! Noszę sie z problemem kupienia wzmacniacza do autka, będzie on zasilał przody które bedą miały 80W RMS 4R. Co za tym idzie, przydałby się wzmacniacz (bo z radia kupa bedzie) który da rade to dobrze napędzić. Wybrałem kilka ampów z pomysłem na przyszłośc, gdyż takie same głośniki kiedyś dam sobie w drzwi tylne. Czyli bedę potrzebował coś około 4x80W 4R lub 2x160W 2R... Znalazałem kilka wzmacniaczy do ceny 900PLN które mnie zainteresowały i wybrałem GLOW 4075 ale zobaczyłem też inne i że nie znam się na CA zbyt dobrze(nie jestem obeznany co lepiej grać moze) to pytam na forum który wybrać?

Moi faworyci to:
    http://allegro.pl/u-dimension-glow-4...195229080.html GLOW4075 ceny od 750-900
    http://allegro.pl/harman-kardon-ca-2...202108461.html Harman CA250 ceny od 650zl
    http://allegro.pl/harman-kardon-ca47...206810897.html Harman CA470 - ceny od 900zł
    http://allegro.pl/infinity-ref-475a-...197631378.html Infinity 475A ceny od 650zł do 700zł

Co wybrać? Co będzie miało najlepsze brzmienie w tej cenie? A może jakieś inne propozycje?

p.s. kable zasilające do wzmacnaicza mam 25mm2 do głośników 2x2.5mm2 sygnałowe z przewodu cordial cmk222 na wtykach neutrik. Wszystko to kupie w przeciągu 2 najbliższych miesięcy i zacznę zabawe w montaż.

Zamieszczone przez Dawid-SS
    kilka wzmacniaczy do ceny 900PLN
    jak to dla ciebie jest mala kasa to chyba pomyliles fora :lol:

od kilku lat gruba harmana (H-K, JBL, infinity) mocno sie pogorszyla i szczerze mowiac nie szedl bym w ta strone

znajdzie sie troche lepszych wzmacniaczy w tej cenie
    ostatnio jedyny wzmacniacz jaki moge z czystym sumieniem polecic to ground zero SQ. ale to juz wyzsza polka cenowa
    ale na serie hydrogen powinno juz starczyc

Skomentuj

No tyle ogólnie kasy chce przeznaczyc Jak zmontuje wszystko to Pawełku możesz wpaść na odsłuch :)

Zadałem na innym forum tez to pytanie(typowo CA forum) i tam juz dostalem duzo odp wiec mozna tutaj ten temat usunąć :)

Skomentuj

Jak zmontuje wszystko to Pawełku możesz wpaść na odsłuch
        tzn gdzie?

Skomentuj

Stargard Szczeciński :) rejstracje ZST :) Zachodniopomorskie Stargard :) Przyjezdzałem do Michała też. Głośniki chce DLS R6A wzmacniacz GLOW 4075 a radio bedzie Kenwood KDC 5047U. Nie wiem czy za 2200-2300 zł zrobie cos lepszego...

Skomentuj

Głośniki chce DLS R6A
            uuu - w takim razie nie wiem czy ten wzmacniacz nie bedzie za slaby :???:
            te glosniki naprawde duzo mocy potrzebuja zeby je dobrze kontrolowac :???:

Nie wiem czy za 2200-2300 zł zrobie cos lepszego...
            lepszego tak. z mocniejszym basem to nie wiem

Skomentuj

No ogólnie dostaje jeszcze propozycje na FOCALa KR 165 za 1050zł. Wiec sam nie wiem juz...nie mam jeszcze tyle kasy ale wzmacniacz juz kupiłem... Ciekawe czy nie bedzie za słaby do focali... GLOW ma DF200 dla 4R i 4x75W, a gdzies czytalem ze mierzyli to miał 78 na kanał przy 13.8V...nie wiem czy to prawda. ALe nie samą mocą człowiek żyje... A co mam puscic z raida i słuchać jak pierdzi? :) Nie przesadzaj Pawełku że 75W z GLOW bedzie za słabe do normalnego słuchania

[ Dodano: 2010-08-28, 16:32 ]
              P.S. Chyba jednak kupie inne głośniki :) Beda może FOCAL 165KR :) Bo są o wiele lepsze a nie wiele więcej musze za nie dać...(niewiele 300...heh:( )

Skomentuj

zakladalismy z tej seri 3 drogi
                woofer jest wspanialy
                ale cala reszta niczym szczegolnym nie zaskoczyla i raczej nie warta wydania 3,5kPLN :???:

a w 2 drogach jest juz inny woofer

slyszales te focale?
                mi nie pasuje wysokotonowka tej firmy :???:

lepiej juz by graly np DLSy UP6 lub jakies DIY :twisted:

Skomentuj

Zadnych nie słyszałem więc...kupuje na chybił trafił Jeszcze nie kupiłem :) Na razie kupiłem GLOWa 4075 a na reszte musze poczekac...

Paweł to i tak ma być budżet... ma być do 2500zl! Już wydałem 900zł na wzmacniacz i kable... A jeszcze okolo 1700zł za ne Focale Radio i maty STP...

[ Dodano: 2010-08-28, 17:16 ]
                  P.S. Koleś który chce mi to sprzedać słyszał DLS R6A i te focale i mówi że focale o niebo lepsze. Jeżeli możesz opisać troche focala to powiedz coś :)

[ Dodano: 2010-08-28, 17:24 ]

Na razie tylko to leży...a w tygodniu ma przyjść wzmacniacz. Auto na warsztacie non stop...

Skomentuj

DLSy R6A zachwycaja tylko basem - niczym wiecej (jak za ta cene)
                    focale to byly 3 drogi za 3,5kPLN wiec spodziewalismy sie duzo wiecej
                    a graly tak sobie :???:

kopolki focala maja specyficzne brzmienie ktore jednym sie podoba innym nie. ja jednak wole spokojne brzmienie klasycznych kopolek a nie odwrotowcow focala :P

Skomentuj

No właśnie ja wole agresywne brzmienie a nie spokojne popiardywanie Chociaz słucham różnej muzyki a moją ulubioną jest właśnie spokojna ale wydaje mi się ze z Kenwoodem który jest dośc neutralny na wysokich bedzie ok, bo alpinka mogłaby niezle ostrzyć jak to mowią na forum. Może to zagrac z sensem, wątpie że zrobiłbym coś lepszego w tej cenie i lepiej by grało pełnym pasmem. Więc bedzie Focal 165KR u-Dimension GLOW 4075+ Kenwood KDC-5047U... Myślałem też o lepszym radiu ale juz na prawde sporo kasy w to wkładam a miałobyć do 2500... Za kable już wydałem 200zł(kable oprawki bezpieczników, jeszcze brakuje końcówek RCA mi ale dokupie i bedzie okolo 220zl alles, kable głośnikowe sygnałowe zasilające). Glow'a kupiłem na promocji za 700zł z wysyłką. Dziś kupiłem więc w tygodniu przyjdzie. Nie wiem czy zakładać temat w dziale DIY i pokazywać zmagania w moim mercedesie bo fotorelacje robie sobie...

Skomentuj

Czaruję...
                      X