Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ground Zero GZRW 30 SPL

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ground Zero GZRW 30 SPL

Witam.
    Otóż posiadam ten oto głośniczek w sadziłem go w skrzynie 54 litry/44 hz ale w samochodzie nisko nie schodzi w domu owszem.
    Może ktoś wie jaką skrzynie ile litrów i jakie strojenie dać.
    Co powiecie na 60l/36-38 hz ?

http://www.ground-zero-audio.com/13_..._gzrw30spl.pdf
    jak widac pojemnosc jest OK

Skomentuj

wzmacniacz ?

Skomentuj

No narazie mam rx 44 magnata.Ale czy słabsza moc wzmacniacza aż tak może w płynąć na gre głośnika.chodzi o zejście?

[ Dodano: 2010-08-29, 10:45 ]
        Eh ale dziwne mam w domu sprzęcik teraz i zawsze na winampie słuchałem muzy a teraz odpaliłem WMP i schodzi nisko a wyższe basy przytłumione.

[ Dodano: 2010-08-29, 10:57 ]
        I jeszcze tak na normalnym słuchaniu jest ok nisko ładnie.jak chce się poszaleć głośno bardzo to już lipa jest czyżby przester wzmacniacza?

Skomentuj

a w winampie nie masz korektora pomieszanego, chyba i tak najważniejsze jest odczucie w samochodzie ?; ]

Skomentuj

Nie nie już jest ok.
            No niby tak ale częściej sprzętu używam w domu niż w samochodzie.No ale z tym zejściem to może w braku prądu dla wzmacniacza.co z tego że mam potężne trafo ale za mało kondów,dam dziś akumulator i w tedy zobaczę.Jak nie będzie ok to nową skrzynie testową sklepię.
            W sumie 300 wat na ten głośnik to 1/3 tego co powinien dostać ale przy tej mocy jest naprawdę nie źle.

Skomentuj

rucin_, wzmacniacz to podstawa, podjedz do jakiegos car audio sklepu i popros aby zaprezentowali ci wystarczajacy wzmacniacz pod ten glosnik i lekko mowica, pewnie sie zdziwisz ;p a w domu oprocz wzmacniacza waznym czynnikiem jest ustawienie, kombinuj z tym

Skomentuj

Wiem wiem że ustawienie ma znaczenie ale mam dobrze ustawiony subik :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                X