Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Hertz'e czy głośniki i wzmacniacz?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Hertz'e czy głośniki i wzmacniacz?

Witam posiadam radyjko DEH-2200UB
    http://www.pioneer.pl/images/product...main_large.jpg
    UWAGI MODERATORA
    Przypominam o regulaminie i pkt 9d przy wstawianiu grafik.

i chcę wydać około 400zł na sprzęt grający do samochodu z początku pomyślałem żeby kupić sobie zestaw Hertz DSK 165 +DystanseMDF za 279zł do tego radyjka a później wzmacniacz.

No ale może bym się zmieścił w kwocie i bym kupił jakiś wzmacniacz oraz głośniki tańsze?
    Auto to opel corsa B. :razz:

Ja bym wolał kupic zestaw lepszy a potem nazbierać kasę i dokupić ampik :) Ale to tylko moje zdanie. Niestety nic Ci nie doradze bo nie znam się na CA(nie osłuchany jestem w tej swerze audio) i sam kupuje i kompletuje sobie sprzęt. Ja bym zrobił tak jak mówie. Za 300-400zł możesz kupić dobry wzmacniacz który napędzi te głosniki, lub nawet lepsze. Jeżeli w grę wchodzą używki, bo ja niestety ale kupuje zazwyczaj wszystko nowe...

Skomentuj

wez glosniki sluchaj sobie na radyjku a ponziej dorzucisz jakis wzmacniacz.

Skomentuj

miałem te DSK i miałem Helixy Dark Blue 62.1. Moim zdaniem helixy są lepsze. I w nie bym zainwestował pieniądze. A już najlepsze w tej klasie cenowej, choć trudno dostępne były by tonsile speed 1700. Helixy są fajne i pod radio i pod wzmaka Hertze i tonsile słabo wypadają bez wzmaka. Zamontuj głośniki, a resztę kasy wpakuj w wygłuszenie drzwi. Bez tego wzmacniacz się będzie marnował. Jeśli ci wygłuszone drzwi z helixami nie wystarczą to kupisz wzmacniacz za jakieś 100zł i powinno ci wystarczyć. Na jakiś czas...

Skomentuj

A mam jeszcze takie pytanie, jaki efekt by był jak bym dał w półkę z tyłu od bagażnika te 2 głośniki nisko tonowe i 2 tunele??

Skomentuj

:shock:
            lovelasik, zaden
            widze, ze jeszcze sporo musisz sie nauczyc
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Co do wygłuszenia to nie tak za wiele mam miejsca w drzwiach żeby cokolwiek wsadzić a to wszystko przez szybę w drzwiach a jak już to czym się wygłusza i jakiej to jest grubości?

Skomentuj

lovelasik, bez wygluszenia nawet najlepsze i najdrozsze glosniki nie beda graly. To tak jak glosnik domowy nie zagra bez kolumny.
                Wygluszenie musi byc.
                Poczytaj najpierw troche o gluszeniu auta a pozniej pytaj dalej.
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lovelasik
                  Auto to opel corsa B.
                  niestety do corsy B musisz kupic plaskie glosniki (magnes nie moze wystawac) lub przerobic sobie caly panel boczny
                  jakbys chcial zalozyc w/w glosniki to musialbys instalowac je na podwojnym dystansie z MDFu a wtedy nie zalozysz plastiku na drzwi :P

Zamieszczone przez lovelasik
                  Co do wygłuszenia to nie tak za wiele mam miejsca w drzwiach żeby cokolwiek wsadzić a to wszystko przez szybę w drzwiach a jak już to czym się wygłusza i jakiej to jest grubości?
                  ty nie masz pchac tam watoliny do srodka jak w domowych. tylko okleic blachy matami bitumicznymi zeby zrobic z drzwi komore zamknieta (w przyblizeniu)

Skomentuj

No to jest problem bo hhm... chciałem te głośniczki. Wejść wejdą ale szyby nie otworzę do końca zapewne. Chyba że dał bym później w drzwi jakieś płaskie a z tymi co bym zrobił?

Skomentuj

masz 3 wyjscia
                      1 - zakladasz tak glosniki zeby ladnie wygladalo z zewnatrz i nie otwierasz okna do konca
                      2 - zakladasz tak zeby bylo poprawnie i wystaje ci boczek
                      3 - kupujesz plaskie glosniki i wszystko dziala :P

jakis czas temu byl zestaw carpowera na neokickach za ok 150zl (plaskie glosniki) http://allegro.pl/glosniki-carpower-...182135936.html

Skomentuj

Neokicki w corsie? na pewno obejdziesz się bez suba :) Napisz do gościa, ma jeszcze drugą pare. Szczerze polecam.

Skomentuj

Jaki nie drogi i dobry materiał by się nadawał do wygłuszenia drzwi w corsie? Najlepiej jakiś z allegro i w którym miejscu i jak go najlepiej wykleić?

Skomentuj

kup sobie maty bitumiczne BOLL, lub APP. Kosztują po 4,50 za sztukę. Maty będą kosztowały cię jakieś 80-100zł. Tylko musisz zrobić to porządnie, żeby nie musieć ponownie ściągać tapicerki. Poczytaj sobie w necie jest ogrom poradników na ten temat. Wpisz w google wygłuszanie drzwi

Skomentuj

Zamieszczone przez kremien
                              kup sobie maty bitumiczne BOLL, lub APP. Kosztują po 4,50 za sztukę.
                              te najtansze do NICZEGO sie nie nadaja!
                              dopiero miekkie sa przydatne ale drozsze
                              z APP/BOLL dobre beda polimerowe lub aluminiowe

ale osobiscie polecam wydac odrobine wiecej na GMSa lub inne firmy
                              nawet dynamat po porownaniu z tanimi matami wcale nie wydaje sie byc przesadnie drogi :P

Skomentuj

gms 04
                                to samo co 5 tylko bez nadruków i tańszy
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Co do tego wygłuszania to na czym to w ogóle polega? Chodzi mi o to na co to? Po wygłuszeniu zauwałyłem to że dźwięk bardzo jest z tłumiony we wnętrzu ale blachy to na około corsy drgają i nie mam co na to poradzić.;p Dodam że zamontowałem Hertze DSK 165

Skomentuj

Jak to wygłuszyłes skoro blachy latają? Wyklejanie matami na 2 zadania. Zrobienie komory zamkniętej dla głośnika i tłumienie drgań blach... A ty jak to zrobiłeś?

Skomentuj

Pawel S. całkiem możliwe że za mało maty, a jak dał APP to przecież wiadomo że one słabe są i efekt jest po 2 warstwach dobry :) A może i słabo ułożone wszystko. Za głośnikiem powinieneś dać mate w drzwiach, a po całych drzwiach w srodku rozłożyć tyle ile możesz, a na wierzch zalepić wszystkie otwory a jak masz duzo mat to i całe drzwi z wierzchu :)

[ Dodano: 2010-09-20, 11:44 ]

Tak powinno to wyglądać mniej wiecej.

Skomentuj

Mam nawet lepiej wyklejone ale błotnik drgają, ale powiem że pięknie grają nawet na samym radiu potem zastanowię się nad wzmacniaczem audisona

Skomentuj

Czaruję...
                                        X