Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szumy , trzaski , slaba jakosc dzwieku.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Szumy , trzaski , slaba jakosc dzwieku.

Witam , samochód to Seat Leon , przód Helix Dark Blue 16cm , drzwi wygłuszone.
    Radio Blaupunkt Rome , kable sygnałowe Soundstream poprowadzone prawa strona, zasilanie poprowadzone lewa strona kablem 20mm2. Helixy podłączone przewodami 3mm2.

Radio nie ma wyjścia chinch do wzmacniacza , poprowadzone są kable z kostki ISO + remote.

Podłączałem 3 wzmacniacze , pierwszy Excalibur (wzmacniacz na tranzystorach toshiba) w środku wygląda porządnie , duża przetwornica , mnóstwo kondensatorów , jest bardzo ciężki.

2 Raveland 4x4 , wzmacniacz znany z dobrego dźwięku jak za te pieniądze.

3 wzmacniacz domowy Kenwood DA-9010.

Problem polega na tym ze na wzmacniaczach samochodowych dźwięk jest otępiały , słaby jakościowo , nie ma prawie wogole bassu za to sypie piaskiem z wysokotonowych.

Na jednym i na drugim jest to samo , wiec pomyślałem ze to radio daje zniekształcony sygnał , ale dlaczego gdy podłącze domowy wzmacniacz po radio samochodowe dźwięk jest krystaliczny , te głośniki grzmią , gra to pięknie a na wzmacniaczach samochodnych lipa.

Czym moze byc to spowodowane ?

Za wysoki poziom sygnału wejściowego?
    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

A o tym nie pomyślałem , wiec jak to zwalczyć ? nowe radio z dedykowanym wyjściem RCA ?

Skomentuj

Są przejściówki Sinuslive na aukcjach, ale Pawel S. pisał, że one też wprowadzają jakieś śmieci. Ktoś pisał dzisiaj czy wczoraj w innym temacie, że można rezystory dołożyć, ale niech wypowie się ktoś bardziej obeznany ;p Jeżeli masz możliwość sprawdzenia na radiu z wyjściem RCA to warto to zrobić.
        ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

A spróbuj pod to podłąćzyć inne radio z orginalnymi RCA

Skomentuj

za wysoki poziom sygnału
            wyciągnij radio i podjedź do jakiegoś elektronika to ci wyciągnie z niego rca na poczekaniu
            co prawda nie będzie wysoki poziom v ale zawsze to lepiej niż nic
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dzisiaj sprawdzę po radiem z dedykowanym wyjściem RCA , swoją drogą jestem bardzo rozczarowany tym Blaupunktem , radio z nawigacja a wyjscia RCA nie ma :(

Skomentuj

Coś kosztem czegoś:) :wink:

Skomentuj

Tak jak sie spodziewalem pod innym radiem z wyjscie RCA jest ok, teraz moje pytanie jak zrobic wyjscie RCA w tym radiu ?

Skomentuj

Zawieź do kogoś kto się zajmuje naprawą radia to napewno Ci takie coś zrobi...

Skomentuj

Tylko problem jest taki ze w promieniu 100 km nie mam nikogo takiego :(

Skomentuj

No to jest problem... chyba że ktoś inny z forum Ci w tym pomoże...

[ Dodano: 2010-09-23, 19:51 ]
                        Może ktoś się zgodzi i mu np wyślesz radio i by Ci to zrobił..

Skomentuj

kolego sprawdzalem na mapie Ty mieszkasz niedaleko Międzyrzeca Podlaskiego? Jesli tak to nie pisz ze w okolicy 100km nie ma takiej osoby bo w Bialej Podlaskiej na pewno jest kilka
                          pozdro

p.s. w takich Łosicach jest nawet taki gosc ksywke ma "Snikers" i jako jedyny naprawia sprzet rozny rtv a do Łosic masz jakies 40km

Skomentuj

Zamieszczone przez palibrzuch
                            kolego sprawdzalem na mapie Ty mieszkasz niedaleko Międzyrzeca Podlaskiego? Jesli tak to nie pisz ze w okolicy 100km nie ma takiej osoby bo w Bialej Podlaskiej na pewno jest kilka
                            pozdro

p.s. w takich Łosicach jest nawet taki gosc ksywke ma "Snikers" i jako jedyny naprawia sprzet rozny rtv a do Łosic masz jakies 40km
                            Nie wiedzialem o tym :) dzięki

Skomentuj

Czaruję...
                            X