Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pilot do basu problem.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pilot do basu problem.

Witam posiadam wzmaka EM-PHASER EMPHASER EA 490-200 problem tkwi w tym że nie mam pilota do basu.
    Zrobiłem suba na 2x gdn 17-200-8 sw, gra świetnie nie spodziewałem się że takie małe głośniczki tak zagrają.
    Basu teraz jest aż nad to .
    W radiu zjechałem ile się dało ale i tak to jeszcze nie to.
    I nie wiem z kąt dorwać taki pilot albo coś dorobić jakiś potencjometr.
    Czy lepiej sprzedać radio mam kenwooda co ma 1 parę rca i kupić coś co ma 2 pary.
    Pomocy :P

pokaz zdjecie tego wejscia na pilot. Tylko zrób w trybie macro - trzeba zobaczyć jaka to wtyczka.

Skomentuj

gniazdo ma 6 pinów
      Załączone pliki

Skomentuj

Zwykłe gniazdo RJ6

Skomentuj

z zaciśnięciem nie mam problemu zaciskarka jest tylko jeszcze co do czego hmm rozbierałem wzmaka tylko by sie dostać do druku to muszę wszystkie tranzystory odkręcić bo są od spodu pcb.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
            Zwykłe gniazdo RJ6
            Nie spotkałem się jeszcze z RJ6, to jest R12. Nie zaciśniesz tego każdą zaciskarką, chociaż można spróbować. Co do ścierzek - możesz zrobić wtyk i sprawdzić kabelki - zmierz omomierzem wartości i podaj je tutaj. Coś się wykombinuje. Czyli np. pomiedzy pinem 1 a pinem 2 jest 4 ohm (przykład)

Skomentuj

Chodzilo mi ze to RJ 6-polowa... zreszta kazdy kto siedzi choc troche w temacie wie o co chodzi.

Skomentuj

Ja jestem serwisantem sieci przewodowych i bezprzewodowych i jakos zawsze sie poslugujemy normalnymi nazwami... jest ich maksymalnie 4 do zapamietania jeżeli chodzi o zlacza rj.

Skomentuj

A jak projektantem sieci, m,in, SDH. :shock:[/quote]

Skomentuj

Ja siedzę w sieciach internetowych w takiej dorabiam i zaciśniecie to nie problem.
                    Jutro zrobię i jakie pomiary to napiszę. zazwyczaj zaciskam rj45 na 8 pinów ale z zaciskarką mam w komplecie i na inne wtyki :).

Rozebrałem to ścieżki od gniazda idą tylko 2 do 2 układów jedna do układu o symbolu x9313wp a kolejna do układu mc14093bcp

[ Dodano: 2010-10-02, 19:59 ]
                    Z racji że już nie mogę edytować posta, między pinami nie ma żadnego oporu dziwne trochę hmm.

Skomentuj

hmm to masz od razu aktywnie zrobione.
                      W niektórych idzie przez elementy pasywne i dopiero do ukladów.
                      Jak mozesz to zrob zdjecie od spodu tego pcb, tych ukladów i napisz ktore piny we wtyczce sa uzywane.

Skomentuj

a moze X9313WP jest cyfrowo sterowanym potencjometrem posiadajacym w sobie tablice rezystorow??

datasheet takiego potencjometru :)

Skomentuj

Dwie ścieżki co widać na fotce mają opór 15 ohm.
                          Reszta wygląda jak by były puste.
                          Załączone pliki

Skomentuj

Czaruję...
                          X