Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki głośnik niskotonowy do wzmacniacza 125 wat?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki głośnik niskotonowy do wzmacniacza 125 wat?

Witam! Jestem w posiadaniu wzmacniacza Pioneer GM X 402 którego nie mam zamiaru na razie zmieniać i który ma 125W w mostku przy 4ohm.I teraz pytanie o jakiej mocy muszę kupić głośnik niskotonowy najlepiej 15" aby wyciągnąć z niego wszystko? Słyszałem ze głośnik powinien mieć o połowę większą moc RMS od znaminowej mocy wzmacniacz i myślałem o JBL CS1214 ale nie wiem czy mój wzmacniacz da mu radę i teraz zdaję się na was .
    Pozdrawiam!

Powiedz w jakiej cenie.

Skomentuj

Do 220 zł. A czy ten JBL się nadaję? Czy ten wzmacniacz go pociągnie?

Skomentuj

Najlepiej żeby to jednak wzmacniacz był mocniejszy od głośnika, szybciej spalisz głośnik mocniejszy od wzmacniacza jak odwrotnie :)

Czemu chcesz aż 15cali ?? Jakie auto, jaka muzyka, powiedz tyle ile możesz o swoim sprzecie, aucie i muzyce której słuchasz

Na allegro masz w cenie 220zł z wysylkami ALIPNE SWE 12cali i Magnat xpress 12cali, wszystko nówki. W takich cenach cięzko cudu się spodziewać, każdy producent piszę że głośniki mają duzo mocy itd, a wiadomo ze moc nie jest taka ważna, w aucie liczy się xmax SD SPL 1W/1m na pierwszy plan dopiero potem moc itp. Alpine ma niby 250W a Magnat ma 200W.

Zadnego nie słuchałem ale wybierałbym raczej z nich jeżeli dysponowałbym taką kasą...

Skomentuj

To ma grać czy robić hałas?

Skomentuj

Zamykam temat ponieważ już się doczytałem jak to jest z tymi mocami. Przepraszam i dziękuję za fatygę. Pozdrawiam.

Skomentuj

z taka moca to raczej MDS08 a nie zadne 15" :P

Skomentuj

A wie pan może gdzie go mozna dostać i w jakiej cenie?

[ Dodano: 2010-10-05, 20:34 ]
                A i chodziło mi o 12" a nie 15" przepraszam za błąd.

Skomentuj

BrianGtx, dophin123 sprzedaje nowy, jest w ogloszeniach
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ok, dziękuję.

Skomentuj

BrianGtx, odrazu podam projekt skrzynki do tego glosnika zebys nie pytal
                      http://pawel.lutuje.se/skrzynia_mds08_b-r19litrow.PDF

Skomentuj

Dziękuję za wszystko. Jak skończę skrzynię to dam znać. Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                        X